SABMiller respinge oferta de preluare de 104 miliarde de dolari a AB InBev

Andrei Stan
Companii / 7 octombrie 2015

SABMiller a respins astăzi oferta de preluare de 68,2 miliarde de lire sterline (104 miliarde dolari) din partea Anheuser-Busch InBev (AB InBev), considerând că propunerea subevaluează mult al doilea mare producător de bere la nivel mondial, scrie MarketWatch.

AB InBev, cel mai mare producător de bere la nivel mondial, a anunţat astăzi o ofertă în numerar de 42,15 lire pe acţiune pentru preluarea SABMiller, şi o componentă parţial în acţiuni menită să atragă cei mai mari acţionari ai companiei concurente.

Această propunere este a treia ofertă făcută board-ului SABMiller.

Cel mai mare acţionar al SABMiller, Altria Group, a anunţat că susţine actuala propunere, inclusiv alternativa în acţiuni, recomandând conducerii producătorului de bere să se angajeze prompt şi constructiv în negocieri.

Propunerea în numerar este cu 44% peste cotaţia de închidere a acţiunilor SABMiller din 14 septembrie, înainte de apariţia informaţiilor despre oferta de fuziune.

AB InBev a precizat că alternativa în acţiuni include o ofertă mai scăzută în numerar precum şi acţiuni, pentru 41% dintre acţiunile SABMiller tranzacţionate public.

Componenta în acţiuni este echivalentă cu deţinerea cumulată a Altria şi a familiei Santo Domingo. Această ofertă separată evaluează o acţiune SABMiller la 37,49 lire pe unitate, reprezentând o primă de 28%, dar oferă avantaje fiscale pentru Altria şi Santo Domingo.

Structura ofertei este un subiect major al negocierilor. Dacă SABMiller acceptă propunerea, iar Altria şi familia Santo Domingo decid să accepte oferta mai scăzută în numerar şi componenta în acţiuni, atunci AB InBev va plăti 65,14 miliarde de lire pentru SABMiller.

Conducerea AB InBev a anunţat că este dezamăgită că board-ul SABMiller a respins ofertele anterioare, fără să le analizeze cu atenţie.

SABMiller a reacţionat astăzi explicând că după ce a analizat propunerea de 40 de lire pe acţiune făcută de AB InBev în 22 septembrie, a conchis că aceasta subevaluează substanţial compania şi a respins-o în unanimitate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb