SAI Muntenia: CRA refuză să comunice persoanele care acţioneaza în mod concertat

F. A.
Piaţa de Capital / 3 octombrie 2012

SAI Muntenia, administratorul SIF Muntenia, susţine că membrii Consiliului Reprezentanţilor Acţionarilor, numiţi în baza hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor SIF Muntenia SA din 07.07.2012 ("CRA"), refuză să comunice datele de identificare ale persoanelor cu care acţioneaza în mod concertat în legătură cu SIF Muntenia SA, potrivit unui comunicat transmis astăzi.

Reprezentanţii SAI Muntenia susţin că aceste date ar fi necesare pentru actualizarea listei persoanelor cu acces la informaţii privilegiate privind SIF Muntenia.

"În linie cu obligaţia de a acţiona cu maximă diligenţă în exercitarea mandatului său, SAI Muntenia Invest aduce la cunoştinţa investitorilor faptul că a informat CNVM cu privire la cele expuse mai sus" Petre Pavel Szel, Preşedinte Director General SIF Muntenia.

În comunicatul citat se mai arată: "Astfel, având în vedere că, pe baza clauzelor aplicabile, membrii CRA au drept de acces la informaţii privilegiate (drept de care au făcut uz), datele de identificare ale acestora, împreună cu datele persoanelor cu care acţionează în mod concertat, trebuie incluse în lista persoanelor cu acces la informaţiile privilegiate pe care SAI Muntenia Invest trebuie să o actualizeze constant şi să o transmită către CNVM (a se vedea art. 149 din Regulamentul CNVM nr. 1/2006). Întocmirea şi ţinerea la zi a acestei liste are în vedere asigurarea unei transparenţe a tranzacţiilor cu acţiunile emitentului şi a posibilităţii monitorizării de către CNVM a tranzacţiilor realizate de persoanele care au acces / sunt prezumate ca au acces la informaţii privilegiate, în vederea menţinerii unei protecţii adecvate şi egale pentru toţi investitorii.

În contextul schimbării componenţei CRA, prin adresa nr. DGS nr. 14235/24.09.2012, CNVM a solicitat în mod specific SAI Muntenia Invest actualizarea de urgenţă, conform art. 149 din Regulamentul CNVM nr. 1/2006, a listei persoanelor cu acces la informaţii privilegiate privind SIF MUNTENIA SA".

SAI Muntenia şi noul Consiliu al Reprezentanţilor Acţionarilor SIF Muntenia, ales în Adunarea Generală din 7 iulie, se află în conflict deschis, încă din luna aprilie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb