Saint-Gobain Glass România: Creştere cu 10% a cifrei de afaceri în 2013

I.P.
Ziarul BURSA #Companii / 3 iunie 2014

Saint-Gobain Glass România: Creştere cu 10% a cifrei de afaceri în 2013

Compania Saint-Gobain Glass România a înregistrat, anul trecut, o creştere cu 10% a cifrei de afaceri, evoluţia business-ului fiind susţinută, în principal, de lansarea producţiei de sticlă laminată în cadrul fabricii de la Călăraşi, potrivit unui comunicat de presă.

"Lansarea noii linii de producţie din septembrie 2013 a contribuit considerabil la creşterea business-ului local în anul trecut. Astfel, aproximativ 5% din majorarea înregistrată în 2013 a fost determinată doar de lansarea producţiei de sticlă laminată în fabrica de la Călăraşi", a declarat Cosmin Popescu, Directorul de Marketing al Saint-Gobain Glass România. Potrivit reprezentantului companiei, capacitatea de producţie a noii linii ajunge la aproximativ 2 milioane de metri pătraţi, sticla laminată produsă la Călăraşi fiind comercializată atât pe piaţa internă, cât şi pe cea externă.

În ceea ce priveşte destinaţia noului tip de sticlă, acesta se adresează în proporţie de 80% pieţei rezidenţiale, iar restul, de 20% din producţie, este destinată proiectelor nonrezidenţiale - atât comerciale, cât şi office.

În fabrica din Călăraşi, producţia totală ajunge anual la 21 de milioane de metri pătraţi de sticlă float. Din aceasta, aproximativ 10 milioane de metri pătraţi este supusă unui proces de acoperire metalică în cadrul liniei de sputerizare magnetronică, iar alte 2 milioane de metri pătraţi de sticlă (atât float, cât şi sputerizată) intră pe noua linie de laminare.

Saint-Gobain Glass a intrat pe piaţa din România încă din anul 2005, dar a început producţia de sticlă în anul 2007, odată cu finalizarea fabricii de la Călăraşi. Fabrica din România, unde lucrează aproximativ 540 de oameni, reprezintă unul dintre principalele centre de producţie ale grupului din Europa.

În România, Saint-Gobain grupează patru societăţi (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips şi Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass şi Abrazivi; MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajaţi şi operează douăsprezece unităţi de producţie în opt situri industriale localizate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb