Saint-Gobain România anunţă finalizarea cu succes a proiectului de instalare a unei centrale fotovoltaice

R.S.
Companii / 25 septembrie

Saint-Gobain România anunţă finalizarea cu succes a proiectului de instalare a unei centrale fotovoltaice

Saint-Gobain România anunţă finalizarea cu succes a proiectului de instalare şi punere în funcţiune, împreună cu echipa Visual Fan, a unei centrale fotovoltaice, destinată alimentării din surse proprii de energie a liniei nr. 1 a Fabricii de plăci de gips-carton Saint-Gobain Rigips Turda, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, procesul de instalare, finalizat în doar 8 săptămâni, a presupus montarea de către partenerul nostru Visual Fan a 1.725 de panouri fotovoltaice Tier 1 pe o suprafaţă totală de aproape 7.000 mp, dar şi a unui set de invertoare performante.

Proiectul, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) şi programul intern al Saint-Gobain - "Fondul de Carbon", va contribui la reducerea pe plan local a emisiilor de CO2 cu 238 tone anual, acesta acoperind intern o parte semnificativă din consumul de energie electrică al fabricii.

"Acest proiect reprezintă un pas important pentru Saint-Gobain în direcţia adoptării energiilor regenerabile şi a consolidării angajamentului nostru faţă de mediu. Vorbim despre un exemplu concret de investiţii realizate în optimizarea proceselor noastre de producţie prin reducerea consumului intern de energie. Avem un obiectiv de sustenabilitate ambiţios - zero emisii nete de carbon până în 2050. Dar, în egală măsură, suntem cunoscuţi şi recunoscuţi la nivel global pentru angajamentul nostru privind decarbonizarea domeniului construcţiilor. Facem asta şi investind în inovaţie, tehnologii noi şi un portofoliu de soluţii care deschid noi drumuri în domeniul construcţiilor uşoare şi sustenabile.", a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Această investiţie se adaugă proiectelor deja începute cu ENGIE Romania şi OMV Petrom pentru a eficientiza modelele locale de producţie şi pentru a demonstra atât responsabilitatea Grupului Saint-Gobain faţă de comunităţile în care e prezent, cât şi angajamentul pentru un mediu mai curat şi mai sănătos, în linie cu scopul nostru "Making the World a Better Home" şi cu planul strategic "Grow & Impact", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb