Saint-Gobain România lansează cea de-a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional de Arhitectură pentru Studenţi

F.D.
Miscellanea / 12 octombrie 2023

Saint-Gobain România lansează cea de-a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional de Arhitectură pentru Studenţi

Saint-Gobain România anunţă lansarea celei de-a XIX-a ediţii a Concursului Internaţional de Arhitectură pentru Studenţi, o competiţie bazată pe viziunea Saint-Gobain asupra clădirilor durabile. În această competiţie se pot înscrie studenţi din domeniul arhitecturii, designului, ingineriei construcţiilor sau alte discipline conexe, indiferent de anul de studiu. Proiectele participante pot fi înscrise în concurs, la faza naţională, până pe 29 februarie 2024, conform unui comunicat de presă al organizatorului.

Obiectivul Concursului de Arhitectură pentru Studenţi este de a dezvolta un proiect de construcţie bazat pe durabilitate, atât pentru oameni, cât şi pentru planetă, cu clădiri eficiente din punct de vedere energetic, cu emisii reduse de carbon şi cu un grad ridicat de confort pentru ocupanţi. Studenţii pot participa individual sau în echipe formate din maximum doi membri, alături de un profesor coordonator.

În fiecare an, Saint-Gobain selectează o ţară în care există o provocare arhitecturală şi colaborează îndeaproape cu mediul universitar şi municipalitatea locală pentru a concepe un proiect care să abordeze o serie de aspecte sociale şi culturale reale. Studenţi de la diferite universităţi din întreaga lume propun proiecte pentru a candida şi a câştiga unul dintre premiile concursului.

Ediţia din acest an cere participanţilor să elaboreze propuneri de proiecte pentru revitalizarea unei zone situate în nord-estul oraşului Helsinki, Finlanda. Una dintre principalele provocări ale acestei ediţii constă în proiectarea unei clădiri rezidenţiale noi, în paralel cu renovarea şi conversia unei clădiri de birouri existente într-o funcţiune rezidenţială destinată cazării colaboratorilor care lucrează pe termen scurt la proiecte, în cadrul acestor birouri - cercetători sau studenţi. În plus, participanţii trebuie să conceapă interconexiunea acestor clădiri, integrând totodată şi celelalte construcţii aflate în zona de studiu, precum şi spaţiul exterior public. O atenţie specială se acordă conceptelor de circularitate şi reutilizare a materialelor şi părţilor de construcţie.

"Prin intermediul iniţiativelor precum Concursul de Arhitectură pentru Studenţi, Saint-Gobain îşi exprimă angajamentul de a sprijini viitorii arhitecţi şi de a promova inovaţia şi sustenabilitatea în industria construcţiilor. Astfel, compania îşi propune să contribuie la dezvoltarea viitorului în domeniul arhitecturii şi să stimuleze gândirea creativă a studenţilor", a declarat Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România.

Concursul de Arhitectură pentru Studenţi se desfăşoară în două etape - naţională şi internaţională, proiectul clasat pe locul I la nivel local urmând să intre automat în cursa pentru premii la nivel internaţional.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb