Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru achiziţia de energie verde

F.D.
Piaţa de Capital / 10 mai

Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru achiziţia de energie verde

Saint-Gobain România şi OMV Petrom semnează un acord pentru achiziţia de energie electrică din surse regenerabile pentru toate siturile Saint-Gobain la nivel local, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

În baza acestui acord, OMV Petrom va furniza în următorii cinci ani aproximativ 800 GWh de energie verde în 14 locaţii Saint-Gobain din România, contribuind astfel la obiectivele de sustenabilitate ale Grupului şi la eforturile de decarbonizare ale Saint-Gobain. Livrările vor începe în ianuarie 2026 şi energia va fi obţinută din surse eoliene şi fotovoltaice.

Odată cu această investiţie, Saint-Gobain România va acoperi 100% din necesarul de energie la toate punctele sale de lucru: Saint-Gobain Glass (Călăraşi), Saint-Gobain Isover (Ploieşti), Saint-Gobain Rigips (Turda şi Cheia), Saint-Gobain Weber (Turda, Brăneşti, Suceava), Duraziv (Popeşti Leordeni), Saint-Gobain Prime Glass Working (Vălenii de Munte) şi Chryso Romania (Ariceştii Rahtivani).

"Prin Strategia 2030, ne-am angajat să susţinem tranziţia energetică în România şi în regiune, cu investiţii de circa 11 miliarde de euro până la sfârşitul acestui deceniu, din care circa o treime vor susţine proiecte cu emisii scăzute şi zero de carbon. Am făcut paşi importanţi în dezvoltarea unui portofoliu de proiecte de energie din surse regenerabile, care vor intra treptat în producţie în anii următori. Suntem încântaţi să anunţăm acest acord cu Saint-Gobain - este mai mult decât un contract de vânzare a energiei, este un parteneriat pentru un viitor cu emisii reduse de carbon pentru industria românească." (Franck Neel, membru al directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea de Gaze şi Energie)

"Acordul marchează încă un moment de referinţă în parcursul Saint-Gobain de a-şi reduce emisiile din domeniile de aplicare 1 şi 2 cu 33% până în 2030 - faţă de 2017 şi de a atinge "zero emisii nete" până în 2050. Suntem încântaţi să avem alături parteneri de încredere precum OMV Petrom pentru a ne putea continua călătoria spre un viitor mai verde. La Saint-Gobain, ne orientăm cu prioritate către surse de energie prietenoase cu mediul, în paralel cu eficientizarea permanentă a proceselor de producţie pentru reducerea emisiilor de carbon şi a consumului de energie pentru a face lumea un loc mai sustenabil în care să locuim, în linie cu scopul nostru - MAKING THE WORLD A BETTER HOME." (Ovidiu Păscuţiu, CEO Saint-Gobain România)

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cu sacosa

    1. in sacose verzi, ca altfel se confunda cu energia clasica din hidrocarburi ;)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb