\"Salinen\" Austria este dispusă să investească 60 de milioane de euro pentru modernizarea Salrom

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Agro-alimentar / 10 iulie 2007

\"Salinen\" Austria este dispusă să investească 60 de milioane de euro pentru modernizarea Salrom

Producătorul austriac de sare Salinen Austria este interesat de privatizarea Societăţii Naţionale a Sării Salrom, iar pentru modernizarea acesteia este dispusă să investească 60 de milioane de euro într-o primă etapă care va dura trei ani, a declarat luni directorul comercial al companiei austriece, Stefan Maix, în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a spus că din discuţiile pe care le-a avut cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), în această vară va fi ales consultantul pentru privatizarea Salrom, urmând ca până la sfârşitul anului să fie organizată şi licitaţia pentru privatizarea societăţii.

Salinen Austria este interesată să preia tot sectorul de activităţi al Salrom, reprezentanţii companiei spunând că o divizare a societăţii nu ar fi benefică.

În urma privatizării, este prevăzută o reducere de personal de până la 1.400 de salariaţi, din totalul celor 2.100 de angajaţi, urmând ca cei disponibilizaţi să beneficieze de plăţi compensatorii garantate şi achitate la momentul plecării, ale căror valori au fost negociate la aproximativ 40.000 lei pentru fiecare salariat.

Negocierile au fost purtate cu reprezentanţii Federaţiei Sindicale Romsal, cea care reprezintă interesele angajaţilor Salrom şi care doreşte să se implice activ în procesul de privatizare. "Am convenit cu partenerii austrieci ca în cadrul programului de privatizare să fie incluse paragrafe care să stipuleze păstrarea Salrom ca entitate şi obligativitatea din partea Salinen Austria de a menţine pachetul de acţiuni, garantarea păstrării şi dezvoltării locaţiilor Salrom, înfiinţarea unui fond pentru angajaţi, precum şi garantarea locurilor de muncă conform planului de dezvoltare a personalului", a declarat Nicolae Oros, preşedintele Federaţiei Sindicale Romsal, citat de Rompres. Acesta a adăugat că sindicaliştii doresc ca salariaţii să participe la acţionariatul societăţii printr-un pachet de aproximativ 10% din acţiunile acesteia. "Imediat după privatizare 10% din acţiunile societăţii vor fi puse la dispoziţia unui fond al salariaţilor Salrom după modelul practicat în Austria atunci când a fost pri­vatizată regia austriacă a sării, în 1997", a explicat Oros.

Salinen Austria este singurul producător de sare austriac, societatea fiind lider de piaţă în Austria şi operând în diverse ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. Capacitatea de producţie instalată în momentul de faţă este de 850.000 de tone şi va creşte până la sfârşitul lui 2007 până la 1,2 milioane tone.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb