Sancţiunile împotriva Rusiei ridică preţul petrolului

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 aprilie 2014

Cotaţiile futures ale petrolului West Texas Intermediate (WTI) şi Brent au crescut ieri, pe pieţele externe, la o zi după ce Statele Unite şi Uniunea Europeană au stabilit extinderea sancţiunilor împotriva Rusiei.

Luni, Statele Unite au decis să îngheţe active şi să impună interdicţii la acordarea vizelor pentru încă şapte persoane influente din Rusia, apropiate preşedintelui Vladimir Putin, ca represalii faţă de acţiunile Moscovei în Ucraina. Printre persoanele sancţionate se numără Igor Secin, preşedintele gigantului petrolier de stat "Rosneft".

Uniunea Europeană a plasat 15 persoane fizice pe lista celor sancţionaţi, iar identitatea acestora urma să fie anunţată ieri.

Preţul petrolului WTI cu livrare în iunie a urcat cu 1,44 dolari (1,4%) la ora 10.23, la New York Mercantile Exchange, ajungând la 102,04 dolari/baril. Ieri, volumul tranzacţiilor cu ţiţei pe piaţa din SUA era cu 5,3% mai mare decât media ultimelor o sută de zile.

La ICE Futures Europe din Londra, cotaţia ţiţeiului Brent cu livrare în iunie a câştigat 1,02 dolari (0,9%), atingând 109,14 dolari/baril. Pe piaţa britanică, volumul tranzacţiilor cu ţiţei era cu 2,7% mai mare decât media ultimelor o sută de zile.

O influenţă asupra dinamicii preţului ţiţeiului au avut-o şi speculaţiile potrivit cărora s-au redus livrările din Cushing, Oklahoma. Administraţia americană pentru Informaţie în sectorul Energetic (EIA) a informat că stocurile de petrol din Cushing, Oklahoma (punct de livrare pentru ţiţeiul WTI), au scăzut în 11 din cele 12 săptămâni încheiate în 18 aprilie.

Piaţa de profil aşteaptă, astăzi, publicarea datelor oficiale privind situaţia stocurilor de petrol din SUA. Conform analiştilor, acestea au urcat cu 1,1 milioane de barili săptămâna trecută, la 398,8 milioane de barili.

Conform EIA, stocurile de petrol brut din SUA au crescut cu 3,52 milioane de barili în săptămâna încheiată în 18 aprilie, la 397,7 milioane de barili. Nivelul este cel mai ridicat din 1982.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Daca pretul petrolului scade sub 90 $, si suntem in stare sa o facem (noi=SUA), atunci Rusia este cu "botul pe labe" daca nu in "genunchi"! Asa se bateau cu "caramida" in piept "licuricii" de peste ocean, dar la cit de handy' sunt .... pretul creste !?

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb