Sanitas va picheta Guvernul, Parlamentul şi sediile mai multor ministere

S.B.
Miscellanea / 9 februarie 2021

Sanitas va picheta Guvernul, Parlamentul şi sediile mai multor ministere

Federaţia Sanitas a decis să picheteze Guvernul, Parlamentul şi sediile mai multor ministere, în semn de protest faţă de măsurile anunţate de Guvern, respectiv reducerea sporurilor, reducerea indemnizaţiei de hrană şi neacordarea voucherelor. "Ignorarea completă a partenerilor sociali va declanşa nemulţumiri masive", avertizează sindicaliştii, informează news.ro.

"Consiliul Naţional al Federaţiei SANITAS, întrunit luni, 8 februarie 2021, a luat act cu maximă îngrijorare de declaraţiile Premierului Florin Cîţu şi ale Preşedintelui PNL, Ludovic Orban, referitoare la reducerea sporurilor pentru angajaţii bugetari, suspendarea acordării voucherelor de vacanţă pentru anul 2021 şi reducerea indemnizaţiei de hrană. În acest context, a analizat posibilul impact al acestor măsuri asupra membrilor noştri de sindicat, a constatat lipsa completă a dialogului social, a consultărilor cu organizaţiile sindicale înaintea implementării acestor măsuri şi a hotărât adoptarea unui calendar de proteste sindicale pe termen scurt care vizează pichetarea Guvernului României, a Ministerelor de resort şi a Parlamentului României în perioada 11 februarie - 19 februarie 2021", a transmis, marţi, Federaţia Sanitas.

Sindicaliştii atrag atenţia că "ignorarea completă a partenerilor sociali în condiţiile construirii unei proiecţii bugetare cu impact negativ major asupra veniturilor salariaţilor din sistemul sanitar şi cel de asistenţă socială va declanşa nemulţumiri masive care riscă să se transforme în manifestaţii spontane ce vor putea bulversa activitatea curentă a celor două sisteme aflate în linia întâi a luptei cu pandemia, luptă care nu poate fi dusă eficient decât cu salariaţi lipsiţi de grija zilei de mâine".

"Facem apel la toţi decidenţii implicaţi în constituirea bugetului, precum şi la toţi parlamentarii care urmează să aprobe acest buget, indiferent de culoarea politică, să aibă în vedere că salariaţii din sănătate şi asistenţă socială luptă de mai bine de un an cu virusul ucigaş în condiţii de muncă nemaiîntâlnite până acum şi sunt deja epuizaţi, iar lupta lor nu se va încheia curând, context în care, reducerea veniturilor acestora este o situaţie pe care nu o putem accepta", au mai scris sindicaliştii în comunicatul de presă.

Aceştia afirmă că est nenegociabilă creşterea imediată a salariilor, prevăzută de Legea 153/2017, pentru categoriile de salariaţi cu cele mai mici venituri din sistem.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, şi premierul Florin Cîţu au anunţat, luni, o serie de măsuri care se vor impune pentru limitarea deficitului bugetar, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Nu trebuie pichetate, trebuie luate cu asalt.. ca la americani.

    1. Nu ratezi nimic la postari!

      La arme, deci, bizon troglodit ce esti (elementul de comparatie apare in atacul Capitoliului)! 

    Aveți salarii occidentale !

    Si ciubucuri românești...

    Ajunge ! 

    1. Frustratule!

    Acesti aroganti din sanatate, nici nu mai stiu pe ce lume traiesc, de maretia salariilor ce le-a dat mafiotu dragnea.Io zic ca fara acesti paraziti(si altii) am fi mai sanatosi si nici n-am mai avea nevoie de medici sau medicamente. In rai, unde nu sunt energii negative, nu sunt nici medici. Dar aici unde traim(deocamdata), satana ne umple de toate energiile negative(sub forma tratamentului primit din partea semenilor nostri, inclusiv medici), dupa care ne spune ca avem nevoie de medici si chimicale sa ne lecuim.

    Halal daravera! 

    1. Ai fost bestial cu argumentatia, mai ales ca ai bagat si raiul in scena.

      Inteleg insa ca te-au dat afara, probabil ca emanai energii negative! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb