SANJEEV GUPTA (GFG ALLIANCE): Prin achiziţia combinatelor ArcelorMittal devenim al treilea producător de oţel din Europa

M.I.
Internaţional / 18 aprilie 2019

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Achiziţia de către Liberty a celor şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal va crea al treilea producător de oţel din Europa, afirmă Sanjeev Gupta, preşedintele executiv al GFG Alliance, grupul din care face parte cumpărătorul.

"Suntem încântaţi că UE a validat Liberty ca fiind un cumpărător potrivit pentru aceste active. Prin această achiziţie devenim al treilea producător de oţel din Europa. Suntem un grup ambiţios şi continuăm să evoluăm. Reunirea activelor noastre internaţionale din domeniul oţelului face parte din expansiunea noastră deliberată, strategică şi durabilă. Vom folosi experienţa noastră integrată şi lanţul de distribuţie în domeniul oţelului şi al mineritului pentru a aduce valoare adăugată. Grupul nou format va îngloba oţelăriile integrate ale Liberty din Whyalla, afacerile miniere şi cu cocs metalurgic din Australia, activele Grupului Liberty House din Marea Britanie şi facilităţile de producţie preluate de la ArcelorMittal din Europa", a declarat preşedintele executiv al GFG Alliance, potrivit unui comunicat al Liberty remis astăzi, conform Agerpres.

Uniunea Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty pentru achiziţia a şapte combinate siderurgice deţinute de ArcelorMittal, printre care şi fostul Sidex Galaţi.

Ca urmare a acestei aprobări, GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty, şi-a anunţat intenţia de a integra mai multe afaceri în domeniul oţelului, ingineriei şi mineritului într-o singură entitate globală, capabilă să acopere activele din Marea Britanie, Europa şi Australia.

Noul conglomerat va include toate activităţile din domeniul siderurgic şi al ingineriei în Marea Britanie, activităţile siderurgice din Whyalla, o serie de mine de aur şi mine de cocs metalurgic din Australia şi, odată finalizată tranzacţia, cele şapte combinate siderurgice achiziţionate de la ArcelorMittal în Europa. Noul grup format va exclude afacerile GFG în domeniul reciclării şi al materialelor pentru construcţii deţinute în Australia şi SUA, scrie Agerpres.

Fuziunea şi integrarea planificate vor face ca Liberty să ajungă între primii 10 producători de oţel din afara Chinei, creând astfel mai multe avantaje competitive.

În plus, achiziţia activelor ArcelorMittal din Europa va permite creşterea capacităţii de producţie a Liberty pe o gamă completă de produse plate şi lungi, ceea va duce la o evoluţie semnificativă pe zona de producţie minieră şi de oţel pentru grupul Liberty.

GFG Alliance are sediul central la Londra şi este un grup internaţional de companii fondate şi conduse de familia britanică Gupta, conform Agerpres.

GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste 15 miliarde de dolari şi 15.000 de angajaţi. Achiziţia activelor ArcelorMittal din Europa va creşte forţa de muncă a companiei la aproximativ 30.000 de angajaţi şi la o cifră de afaceri de peste 20 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb