SĂPTĂMÂNA TRECUTĂ Dealbeta a cumpărat 1,13% din Purcari

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 20 iulie 2020

Dealbeta Investment Limited a achiziţionat, în data de 15 iulie, 227.000 de acţiuni Purcari Wineries (WINE), echivalentul a 1,135% din capitalul producătorului de vinuri din Republica Moldova, se arată într-un raport al companiei remis la finele săptămânii trecute Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Tranzacţia a fost realizată prin piaţa "deal", la preţul unitar de 21 de lei/unitate, cu 4,11% sub referinţa din piaţa "regular" din ziua anterioară.

Dealbeta este o entitate înfiinţată de Emerging Europe Growth Fund III (EEGF III), care la rândul său este administrată de Horizon Capital, firma de private equity ce îşi lichidase deţinerea la Purcari în octombrie anul trecut.

În luna ianuarie a acestui an, Horizon Capital a reintrat în acţionariatul Purcari prin EEGF III, investind atunci şapte milioane de dolari într-o participaţie de 6,8% în companie, vânzător fiind Amboselt Universal, vehicul controlat de Victor Bostan, fondatorul producătorului de vinuri din Republica Moldova.

Notificarea de la finele săptămânii trecute apare în condiţiile în care Vasile Tofan, preşedintele Purcari Wineries, este partener la Horizon Capital.

Pentru primele trei luni ale acestui an, compania a raportat un profit net de 8,03 milioane de lei, cu 7% sub cel aferent primului trimestru, scădere cauzată de o pierdere financiară de 4,67 milioane de lei.

Veniturile Purcari Wineries s-au ridicat la aproape 46,36 milioane de lei, cu 10% peste cele reflectate în situaţiile financiare de la finele lunii martie a anului trecut, de 42,21 milioane de lei.

La finele lunii martie, activele totale ale Purcari Wineries se ridicau la 341,07 milioane de lei, în scădere cu 4% faţă de cele din decembrie 2019, în timp ce datoriile totale erau de 158,29 milioane de lei, cu 11% sub cele de la finalul anului anterior.

Victor Bostan, fondatorul şi directorul general al companiei deţine indirect 20,03% din Purcari.

Faţă de ultimul preţ din piaţă a cotaţiei WINE de la finele săptămânii trecute, de 21,9 lei, capitalizarea producătorului de vinuri din Republica Moldova la Bursa de Valori Bucureşti este de 438 milioane de lei.

Purcari Wineries s-a listat la Bursa de Valori Bucureşti la începutul anului 2018, după ce a derulat o ofertă publică de vânzare, prin care şi-a plasat în piaţă 9,8 milioane de titluri (reprezentând 49% din acţiunile societăţii), operaţiune ce s-a încheiat cu succes la preţul de 19 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb