ZIARUL BURSA

20 iulie 2020
Ediţia din 18.09.2024
"Nu pandemia este frâna reală pentru investiţii, ci hăţişul legislativ"

BOGDAN BADEA, PREŞEDINTELE DIRECTORATULUI HIDROELECTRICA "Nu pandemia este frâna reală pentru investiţii, ci hăţişul legislativ"

Mihai GongoroiCompanii / 20 iulie 2020

Hidroelectrica a dezvoltat an de an componenta de furnizare, iar intenţia companiei este să devină în următorii ani un actor activ în piaţa de furnizare, după ce, în 2019, a dublat cantitatea de energie furnizată consumatorilor finali faţă de cea din 2018, ne-a precizat preşedintele directoratului societăţii, Bogdan Badea, într-un interviu. Acesta afirmă, însă, că intrarea pe această piaţă înseamnă intrarea într-o competiţie cu jucători consacraţi care utilizează o infrastructură creată în ani de zile şi care au moştenit portofoliile de clienţi de la fostele companii de stat ENEL, CONEL şi ELECTRICA.

"Partenerul istoric" - Franţa, mai presus de interesul naţional?

SUSPICIUNI ŞI COINCIDENŢE ÎN SCANDALUL CORVETELOR "Partenerul istoric" - Franţa, mai presus de interesul naţional?

George MarinescuPolitică / 20 iulie 2020

Înzestrarea Armatei Române se dovedeşte o misiune dificilă şi pentru generalul în rezervă Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naţionale. Programele derulate iniţial încă nu au intrat în parametrii optimi prevăzuţi la semnarea contractelor cu partenerii străini, construcţia camioanelor şi platformelor Iveco pare să se fi împotmolit în hăţişul birocratic din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, iar corvetele multi­funcţionale mai au de aşteptat până la finalizarea procedurii de achiziţie publică.

Summit-ul UE - blocaje şi neînţelegeri cu privire la relansarea economică

Internaţional / 20 iulie 2020

Cei 27 de şefi de stat sau de guvern din Uniunea Europeană au negociat intens, timp de trei zile, pachetul de relansare economică a UE. Liderii europeni s-au aflat în mijlocul unor blocaje şi divergenţe care, la ora închiderii ediţiei, nu îşi găsiseră un front comun cu privire la un acord asupra planului de 1824 de miliarde de euro compus din fondul de redresare şi bugetul multianual pe şapte ani, potrivit Politico.eu.

Evoluţii mixte de-a lungul curbei randamentelor, în ultima săptămână

Evoluţii mixte de-a lungul curbei randamentelor, în ultima săptămână

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 20 iulie 2020

Piaţa titlurilor de stat din România a încorporat climatul macro-financiar internaţional şi factorii interni în ultima săptămână, iar rata de dobândă la obligaţiunile suverane ale României pe scadenţa 10 ani a scăzut marginal, evoluţie în convergenţă cu cele din SUA şi Germania, arată Andrei Rădulescu, economistul-şef al Băncii Transilvania. 

DUPĂ ANUNŢUL PRIVIND INTENŢIA DERULĂRII UNEI OFERTE DE CUMPĂRARE Acţiunile Fondul Proprietatea au crescut cu 6,11%, la 1,215 lei

A.I. Piaţa de Capital / 20 iulie 2020

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au încheiat săptămâna trecut la preţul de 1,215 lei, în creştere cu 6,11% faţă de cel din ziua precedentă, după ce Franklin Templeton Investment Management, administratorul fondului, a anunţat că a solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) avizarea unei oferte publice de cumpărare a cel mult 220 milioane de titluri FP (atât sub formă de acţiuni, cât şi de GDR-uri), echivalentul a 2,89% din capitalul fondului închis de investiţii.

Băncile din China vor avea de suferit din cauza creditelor neperformante

AUTORITĂŢILE ŞI ANALIŞTII AVERTIZEAZĂ: Băncile din China vor avea de suferit din cauza creditelor neperformante

A.V.Internaţional / 20 iulie 2020

Băncile din China au deţinut o poziţie relativ sigură până în prezent, în contextul în care pandemia de coronavirus a afectat economiile din întreaga lume, dar acest lucru s-ar putea schim­ba în lunile următoare, po­trivit unei analize prezentate de CNBC, care men­ţionează că sporirea creditelor neperformante (NPL) va afecta marjele şi va reduce profiturile instituţiilor în cauză.

Corona-anarhia

Cristian PîrvulescuEditorial / 20 iulie 2020

Cristian Pîrvulescu

Cu ce a mai rămas statul român după ce criza medicală provocată de coronavirus s-a transformat - pe fondul endemicei crize de sistem - într-un atac susţinut împotriva funcţionării instituţiilor publice?

Hidroelectrica - între listare, investiţii şi pandemia Covid-19

SUPLIMENT HIDROELECTRICA Hidroelectrica - între listare, investiţii şi pandemia Covid-19

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 iulie 2020

Hidroelectrica, companie controlată de Statul Român, a făcut paşi importanţi în ultima perioadă pentru listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), cel mai mare producător de energie electrică din ţara noastră finalizând, recent, procedurile de selecţie pentru equity adviser şi consultant juridic, următoarea etapa fiind derularea împreună cu cei doi consultanţi a procesului de selecţie a consorţiului care va sta la baza operaţiunii de listare.

Hidroelectrica - 60 de ani de activitate

SUPLIMENT HIDROELECTRICA Hidroelectrica - 60 de ani de activitate

MIHAI GONGOROICompanii / 20 iulie 2020

Anul acesta a marcat 70 de ani de istorie a hidroenergeticii româneşti de dimensiune mare. Mai precis, s-au împlinit 70 de ani de la hotarârea Consiliului de Miniştri nr. 1182 din 31.09.1950 (poză), prin care s-a luat decizia construirii pe râul Bistriţa a centralei hidroelectrice de la Stejar şi a barajului de acumulare Izvorul Muntelui.

Hidroelectrica în cifre

SUPLIMENT HIDROELECTRICA Hidroelectrica în cifre

Valentin M. IonescuCompanii / 20 iulie 2020

În exerciţiul financiar 2019, firma S.P.E.E.H. Hidroelectrica S.A. a avut o cifră de afaceri de 4,142,446,993 lei, în scădere uşoară comparativ cu anul 2018 (-3%), întrucât preţul de livrare a energiei (111,61 RON/MWh) şi cantitatea livrată (1,6 TWh) au fost reglementate în 2019 de către ANRE, sub efectul OUG nr.114/2018. De asemenea, veniturile totale au scăzut cu 2%, pentru că, deşi s-au majorat alte venituri din exploatare, comparativ cu anul anterior, acestea nu au compensat contracţia vânzărilor de energie electrică. Prin urmare, rezultatele la venituri sunt influenţate în mare măsură de reglementări.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 20 Iulie 2020

MACRO NEWSLETTER 20 Iulie 2020

Macroeconomie / 20 iulie 2020

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în iunie 2020, până la 0,6%, de la 0,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o stagnare în luna anterioară.

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo