ŞAPTE ANI DE ACTIVITATE PE PIAŢA ROMÂNEASCĂ "Stabilitatea politică şi administrativă va reinstala încrederea în mediul de afaceri"

Ziarul BURSA #Companii / 20 decembrie 2012

"Stabilitatea politică şi administrativă va reinstala încrederea în mediul de afaceri"
  • document ataşat grafic evoluţia cifrei de afaceri, grafic evoluţia numărului de angajaţi
    apasă aici pentru a descărca.

    Interviu cu domnul Tolga Oran, Sales&Marketing country manager al GEFCO România

    Reporter: Cum caracterizaţi activitatea GEFCO România în cei şapte ani de activitate? Care segment al afacerii a mers cel mai bine?

    Tolga Oran: Pentru GEFCO România, cei şapte ani de activitate au reprezentat o perioadă de creştere constantă şi de dezvoltare a afacerii, în care subsidiara s-a poziţionat ca unul dintre liderii furnizorilor de logistică, preluând conducerea din punct de vedere al calităţii, costurilor, respectării termenelor de livrare şi vitezei de execuţie.

    Logistica auto este principalul domeniu de expertiză al GEFCO, dar ne extindem în mod constant această experienţă pentru a acoperi alte industrii, cum ar fi electronicele şi bunurile electrocasnice sau industria aerospaţială.

    Reporter: Ce loc ocupă GEFCO România pe piaţa locală de logistică şi transport?

    Tolga Oran: Poziţia noastră pe piaţă s-a întărit din ce în ce mai mult în ultimii doi ani de prezenţă pe această piaţă. Suntem nr. 1 din punct de vedere al profitabilităţii şi nr. 2 din punct de vedere al cifrei de afaceri.

    Doi ani la rând, ni s-a acordat premiul "Cel mai eficient operator de logis-tică din România" la Gala de Tranzit. Mai mult, anul acesta şi anul trecut, am primit de asemenea premiul 1 în "Topul Firmelor din Bucuresti", la categoria noastră, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

    Reporter: Cum a evoluat GEFCO România în cei şapte ani de activitate, din punct de vedere al cifrei de afaceri? Dar al profitului?

    Tolga Oran: Am avut o creştere constantă pe parcursul acestor şapte ani, reuşind chiar să ne dublăm cifra de afaceri în 2007 şi 2008. Am reuşit de asemenea să ne menţinem profitabilitatea constantă.

    Reporter: Având în vedere că Dacia Renault este un client important al GEFCO România, cum aţi contracarat diminuarea activităţii companiei Renault pe piaţa româ-nească? Ce clienţi noi aţi atras şi din ce domenii?

    Tolga Oran: Într-adevăr, piaţa automobilelor a scăzut în România, ca şi în Europa de Vest. Totuşi, dacă ne uităm la exporturile din România în industria auto, putem vedea o creştere comparativ cu anul trecut. Conform statisticilor APIA, s-au exportat 259.154 unităţi în primele 10 luni ale 2012, cu 9,6% mai multe decât în primele 10 luni ale lui 2011.

    În orice caz, în prezent lucrăm pentru clienţi din numeroase alte domenii, cum ar fi furnizorii pentru industria auto (Key Safety Systems, Valeo, Takata), industrie (Alro Vimetco, Trimsol), producători de ambalaje (Nefab, Semoflex) sau producători pentru retail (Peak Toys, Somarest). De asemenea, am continuat să lucrăm cu principalii producători din domeniul electronicelor şi electrocasnicelor.

    Reporter: Care este relaţia GEFCO România cu FORD Craiova?

    Tolga Oran: FORD este un client global al GEFCO Group, aşa că evident că există discuţii regulate şi colaborare chiar şi în România.

    Reporter: Câte locaţii are în prezent GEFCO România şi câte intenţionaţi să mai deschideţi în viitorul apropiat?

    Tolga Oran: Avem 7 locaţii în România, inclusiv sediul central din Bucureşti. Avem 2 facilităţi de depozitare şi transport rutier în Bucureşti-Joiţa (o suprafaţă de depozitare 4.500 mp) şi Arad (suprafaţă de depozitare de 1.100 mp), o altă platformă de transport rutier în Craiova şi 3 centre auto în Bucureşti, Mioveni şi Curtici. Faptul că suntem o companie fără active ne oferă flexibilitatea de a ne adapta rapid capacitatea la nevoile logistice ale clienţilor noştri.

    Sperăm să vedem o creştere a activităţii în Româ-nia - în acest caz, ne gândim să deschidem noi filiale în ţară, mai ales în Transilvania, unde nu avem nici o filială în momentul de faţă. Ne aşteptăm de asemenea să vedem o creştere a activităţii în Constanţa.

    Reporter: Câţi salariaţi are în prezent GEFCO România? Aţi operat modificări de personal, din cauza crizei economice?

    Tolga Oran: În acest moment, avem aproximativ 100 de angajaţi, inclusiv cei temporari. Numărul de angajaţi a crescut, odată cu dezvoltarea afacerii, şi personalul este unul dintre principalele aspecte ale afacerii în care investim; de aceea, intenţionăm să ne mărim personalul anul viitor. Pe timpul perioadei de criză, am reuşit să păstrăm toţi angajaţii, deoarece am reuşit să minimizăm efectele crizei prin adaptarea serviciilor şi soluţiilor noastre la nevoile clienţilor noştri.

    Reporter: A accesat GEFCO România fonduri europene? Dacă da, pentru ce?

    Tolga Oran: Până acum, nu am contractat fonduri europene, dar dacă vom avea un proiect potrivit, vom lua în considerare această opţiune.

    Reporter: Cum caracterizaţi relaţia GEFCO România cu băncile?

    Tolga Oran: Este bună; ca şi în alte aspecte ale afacerii noastre, avem parteneri serioşi şi de încredere.

    Reporter: Cum a fost afectată activitatea GEFCO România de criza economică şi care au fost măsurile pe care le-aţi luat pentru contracararea efectelor negative?

    Tolga Oran: Criza care a apărut în 2008 a afectat întreg mediul de afaceri, inclusiv pe clienţii noştri şi deci şi pe noi. Totuşi, a fost o provocare pentru noi şi a trebuit să găsim noi soluţii pentru a-i sprijini pe clienţii noştri pe parcursul perioadei de criză. Am reuşit să adaptăm noile condiţii şi să menţinem afacerea relativ stabilă în 2009. Unul dintre obiectivele noastre în acea perioadă a fost să ne păstrăm toţi angajaţii, să investim în perfecţionarea lor ca să fim gata pentru revenirea unor perioade mai prospere. Odată cu anul 2010, situaţia s-a îmbunătăţit şi am continuat să creştem afacerea.

    Reporter: Investitorii străini se plâng de instabilitatea politică din România. Care este opinia dumneavoastră cu privire la acest aspect?

    Tolga Oran: Stabilitatea în domeniul politic şi administrativ va încuraja revenirea economică şi va reinstala încrederea în mediul de afaceri. Pe lângă asta, România are o bază pentru dezvoltarea puternică a afacerilor şi există numeroase firme româneşti valoroase, care sunt poveşti de succes în Europa.

    Reporter: Care sunt principalele pieţe pe care le ţinteşte GEFCO prin România?

    Tolga Oran: Cu privire la poziţionarea României în Europa, este una extrem de privilegiată din punct de vedere al accesului pe cale rutieră, cale ferată şi mare. Cum există o tendinţă de creştere a exporturilor către Est (Asia, Orientul Mijlociu, Rusia), poziţionarea României este una strategică, cu potenţial de creştere ca punct de tranzit.

    Reporter: Este GEFCO România interesată de o potenţială achiziţie a CFR? Dar de alte achiziţii în Româ-nia?

    Tolga Oran: Nu putem comenta referitor la acest aspect.

    Reporter: Cum influenţează afacerea din România recenta tranzacţie PSA Peugeot - Russian Railways?

    Tolga Oran: Acesta este un proces administrat direct de PSA, drept urmare nu putem comenta pentru moment.

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    16 Aug. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9754
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
    Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    hipo.ro
    hipo.ro
    energyexpo.ro
    roenergy.eu
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    oaer.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb