Şapte din zece angajaţi primesc prime de sărbători, deşi ar prefera asigurările de sănătate

N.I.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 4 noiembrie 2008

Şapte din zece angajaţi primesc prime de sărbători, deşi ar prefera asigurările de sănătate

Aproape trei sferturi dintre angajaţii din Bucureşti (71,9%) şi 65,6% dintre cei din marile oraşe ale ţării primesc ca beneficii din partea angajatorilor prime - de sărbători, de concediu, de tip al 13-lea salariu -, deşi ei şi-ar dori mai degrabă asigurări private de sănătate, potrivit unui studiu, citat de NewsIn.

Studiul, publicat ieri, a fost realizat de Mednet Marketing Research Center, în perioada 1-15 septembrie, pe un eşantion de 374 de respondenţi din Bucureşti şi 388 salariaţi din oraşe cu mai mult de 100.000 de locuitori.

Potrivit aceluiaşi studiu, un sfert dintre angajaţii din Bucureşti (24,5%) şi mai mult de o cincime (22,7%) dintre cei din marile oraşe din ţară îşi doresc o asigurare privată de sănătate printre beneficiile oferite de angajator.

Tichetele de masă sunt printre cele mai întâlnite beneficii

După prime, în topul beneficiilor oferite de angajatori se află tichetele de masă sau cele de tip cadou, 57,3% dintre salariaţii bucureşteni şi mai mult de jumătate (54,2%) dintre cei din afara Capitalei primind astfel de beneficii. Bonusurile pentru performanţă sunt mai des folosite de angajatorii din Bucureşti, numărul lor fiind dublu faţă de cele acordate de angajatorii din ţară, potrivit aceluiaşi studiu.

Urmează telefonul mobil, cursurile de pregătire profesională, maşina de serviciu, "team-bui­lding"-urile, pensia privată facultativă şi asigurarea medicală.

Conform studiului, primele şi tichetele de masă sau cele cadou se oferă mai ales salariaţilor din sistemul de stat, în vreme ce bonusurile pentru performanţă, telefonul mobil, training-urile, maşina de serviciu şi "team-building"-urile se oferă în special în companiile private.

Bucureştenii îşi schimbă mai des locul de muncă

Potrivit aceluiaşi studiu, angajaţii din Bucureşti îşi schimbă locurile de muncă mai des decât cei din ţară. Astfel, un bucureştean îşi petrece în medie 6,68 de ani la un loc de muncă, în vreme ce un angajat din afara Capitalei rămâ­ne, în medie, la acelaşi loc de muncă timp de 7,7 ani.

De asemenea, angajaţii de la instituţiile de stat rămân la acelaşi loc de muncă în medie zece ani, în timp ce angajaţii companiilor private din Bucureşti îşi petrec circa 5 ani la un loc de muncă, iar cei din alte oraşe din ţară aproximativ 6 ani.

Conform studiului, femeile sunt mai fidele locului de muncă decât bărbaţii, iar după 36 de ani, angajaţii tind să devină mai stabili din punct de vedere profesional.

Cele mai multe schimbări în ce priveşte locul de muncă se întâlnesc la angajaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 25 de ani.

Persoanele care profesează în domeniul în care au absolvit studiile sunt tentaţi să păstreze mai mult timp un loc de muncă.

Astfel, în Bucureşti aceştia rămân la un loc de muncă în medie 7,83 ani, iar în ţară 10,09 ani.

Pe de altă parte, cei care nu profesează în domeniul pentru care s-au pregătit au o medie de 5,56 la anii petrecuţi la un loc de muncă în Bucureşti şi 5,47 în marile oraşe din teritoriu.

Mednet Marketing Research Center este membru al Esomar (The World Association for Research Professionals) şi Sorma (Societatea Română de Marketing şi Cercetarea Opiniei Publice).

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb