SARMIS Capital a achiziţionat o participaţie majoritară semnificativă în cadrul Corporate Office Solutions

Comunicate de presă / 20 octombrie 2021

SARMIS Capital a achiziţionat o participaţie majoritară semnificativă în cadrul Corporate Office Solutions

SARMIS Capital, cel mai mare fond de private equity dedicat României şi statelor învecinate, a achiziţionat o participaţie majoritară semnificativă în cadrul Corporate Office Solutions (COS), liderul serviciilor integrate de fit-out pentru spaţii de birouri din România, pentru o sumă confidenţială. SARMIS se asociază cu domnul Christophe Weller, acţionar fondator şi CEO COS, pentru a îl sprijini în planurile sale de creştere accelerată a companiei, conform unui comunicat remis redacţiei.

COS este liderul de necontestat al pieţei amenajării de birouri din România. A fost cel dintâi furnizor local de servicii integrate de tip "design & build", dezvoltând în mod continuu gama de servicii oferite şi având un portofoliu bogat de proiecte de succes pentru clienţi recunoscuţi internaţional, precum Microsoft, Google, Amazon, UiPath, ING, KPMG, Accenture, Nestle. De la înfiinţarea sa în ianuarie 1998, compania a crescut şi a devenit prima alegere a clienţilor în materie de soluţii integrate de design şi construcţii pentru spaţii interioare, incluzând consultanţă pentru birouri, design al conceptului, arhitecturii şi instalaţiilor mecanice şi electrice, furnizare şi instalare de mobilier, podele, sisteme de iluminat şi partiţii interioare, precum şi construcţie şi livrare la cheie a proiectelor. În cei 24 de ani de activitate, serviciile şi produsele calitative COS au fost livrate către mai mult de 2.300 de clienţi în peste 17.000 de proiecte îndeplinite cu succes. COS este unic distribuitor naţional autorizat Steelcase (liderul mondial în industria mobilierului de birou, care a acordat companiei prestigiosul calificativ Platinum pentru prima oară în anul 2016) şi reprezentantul local Interface (liderul mondial în industria mochetării modulare), precum şi al altor mărci renumite. Compania operează la nivelul întregii ţări prin birourile sale din Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi.

Sub noua structură de acţionariat, COS îşi propune extinderea modelului de business către clienţi din noi sectoare (sănătate, educaţie, ospitalitate) şi geografii, atât organic cât şi prin achiziţii strategice. De asemenea, compania va continua concentrarea activă pe iniţiativele ESG şi de responsabilitate socială.

"După 24 de ani de activitate în România, COS avea nevoie de o schimbare pentru continuarea extinderii în piaţa locală şi pentru a-i accelera creşterea regională. Prin parteneriatul cu echipa SARMIS, beneficiind de priceperea şi dedicarea lor în susţinerea companiilor antreprenoriale, dezvoltăm un model de afaceri ambiţios şi creativ care va menţine pentru mulţi ani poziţia de lider de piaţă a COS. ", a spus Christophe Weller, acţionarul fondator şi CEO-ul COS.

"Încă de la primele noastre discuţii cu domnul Weller, a fost evident că SARMIS şi COS împart aceleaşi valori şi obiective: cele mai ridicate standarde ale calităţii muncii, produselor şi serviciilor oferite clienţilor, eficienţa şi maximizarea potenţialului, viziunea de leadership, precum şi un interes dovedit pentru sustenabilitate. Parteneriatul nostru a fost aşadar o concluzie logică, naturală, iar noi, SARMIS, suntem extrem de mândri să fim alături de echipa COS. Urmărim ferm consolidarea poziţiei de lider de piaţă şi susţinem creşterea companiei la nivel regional. Punem la dispoziţie întreaga noastră expertiză şi capabilităţile financiare ale fondului în sprijinul realizării viziunii domnului Weller şi a echipei COS", a spus Cezar Scarlat, Managing Partner şi cofondator al SARMIS Capital. "Investiţiile noastre sunt menite să susţină antreprenorii locali şi proiectele lor interesante de afaceri. Vedem un potenţial foarte mare în sectoare variate de activitate şi ne dorim să contribuim la crearea de campioni locali şi regionali din România şi ţările învecinate.", au adăugat reprezentanţii SARMIS.

SARMIS a fost consiliat în acest proces de către echipele Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) (asistenţă juridică şi tranzacţională) şi PwC România (asistenţă financiară, taxe şi comercial), în timp ce COS a fost asistat juridic de către Ariana Lăţa de la Lăţa & Asociaţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb