SAS pregăteşte listarea la bursă

Comunicate de presă / 2 august 2021

SAS, lider global în analytics, şi-a anunţat intenţia de a fi "gata" pentru o ofertă publică iniţială (IPO-ready) până în 2024. Sub conducerea co-fondatorilor Jim Goodnight şi John Sall, SAS a dobândit puterea financiară, valoarea de brand şi poziţia de lider de piaţă necesare pentru a face acest pas, conform unui comunicat remis redacţiei.

Pentru a deveni IPO-ready, SAS va începe să ia măsuri precum rafinarea structurii sale de raportare financiară, eficientizarea anumitor procese operaţionale şi sporirea focusului pe segmentele platformei sale în care compania poate continua să aibă succes şi să crească în beneficiul acţionarilor. SAS va continua în acelaşi timp să investească sume semnificative şi să dezvolte capabilităţile sale AI şi soluţiile de analiză avansată de date, pentru a satisface nevoile clienţilor şi a-şi extinde poziţia de lider pe o piaţă în creştere, extrem de competitivă şi din ce în ce mai dinamică.

"Prin demararea pregătirilor pentru a deveni IPO-ready, putem oferi oportunitatea angajaţilor, clienţilor, partenerilor şi comunităţii SAS de a participa la succesul nostru. Ca organizaţie, ne concentrăm pe dezvoltarea continuă, cu o creştere sustenabilă, ce se bazează pe brandul şi platforma de încredere pe care le-am creat. Am construit o bază solidă operaţională şi financiară, pentru a ne asigura un viitor şi mai bun. Acum este timpul să ne pregătim pentru următorul capitol", a declarat Jim Goodnight, CEO SAS.

SAS oferă cele mai bune soluţii de analiză avansată de date şi AI, prin intermediul software-ului şi serviciilor sale, pentru o bază fidelă de clienţi Global 2000. Prezenţa de lungă durată a companiei pe piaţă, platforma şi soluţiile analitice de top şi brandul de încredere au făcut din aceasta vendorul preferat în multe industrii, în special în servicii financiare, servicii profesionale, guvern şi asistenţă medicală. SAS a operat şi prosperat în diferite pieţe la nivel global, poziţionându-se ca lider necontestat în analiză avansată de date şi AI. SAS este singurul furnizor care a fost numit lider în cadrul raportului Gartner Magic Quadrant for Data Science and Machine Learning Platforms în fiecare an de când raportul a fost publicat pentru prima dată, în urmă cu opt ani.

În 2020, SAS a generat venituri de aproximativ 3 miliarde de dolari şi a realizat cel de-al 45-lea an consecutiv de profitabilitate. În plus, compania a realizat o creştere a veniturilor de 8,4% în prima jumătate a anului 2021, demonstrând nevoia crescută de date şi soluţii de analytics pentru a răspunde şi a redresa efectele pandemiei globale de COVID-19. În următorii ani, SAS va urmări consolidarea fundaţiei financiare puternice, având în vedere potenţiala intrare pe pieţele publice.

SAS se află de mult timp în fruntea iniţiativelor sociale şi de cetăţenie corporativă, ajutând clienţii să ia decizii care fac din lume un loc mai bun cu un viitor mai sustenabil. Sprijinind energia curată şi obiectivele de dezvoltare durabilă ale Naţiunilor Unite, utilizând în acelaşi timp software-ul său pentru a aborda problemele economice, sociale şi de mediu, SAS combină tehnologia cu acţiunile de advocacy pentru a-şi ghida businessul şi strategia climatică. Prin parteneriate cu clienţi, grupuri industriale, organizaţii nonprofit, agenţii guvernamentale şi organizaţii globale, SAS utilizează platfoma sa de analiză avansată de date în rezolvarea celor mai urgente provocări ale lumii, de la păstrarea şi protejarea mediului înconjurător până la dezvoltarea educaţiei, reducerea suferinţei umane şi construirea unei societăţi mai drepte.

Compania este recunoscută la nivel global ca unul dintre cei mai buni angajatori şi pionier al culturii în cadrul locului de muncă, pentru crearea unei comunităţi corporative semnificative şi pentru devotamentul faţă de angajaţi.

"De-a lungul anilor, SAS şi-a construit o reputaţie pentru inovaţie, un focus neîncetat pe client şi un puternic sentiment de identitate corporativă. Pe măsură ce ne trasăm drumul către IPO, vom continua să investim în brandul şi în platforma noastră, prioritizând valorile noastre de bază şi oferindu-le clienţilor posibilitatea de a rezolva cele mai complexe probleme ale acestora", a conchis Jim Goodnight, CEO SAS.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb