Saxo Bank îşi consolidează capitalul de bază cu 77,5 milioane de euro

Elena Deacu
Bănci-Asigurări / 15 aprilie 2015

Saxo Bank, activ pe piaţa de online trading, anunţă consolidarea capitalului de bază prin emiterea de bancnote convertibile de nivel 2 în schimbul a 46,25 milioane de euro şi prin extinderea capitalului de acţiuni cu 31,25 milioane de euro.

CarVal Investors, un lider global de fund management, cu asseturi de peste 10 miliarde de dolari sub administrare, a devenit proprietarul bancnotelor şi acţionar minoritar prin controlul a 2.5% din capital înainte de această nouă extindere.

Într-o declaraţie comună, co-fondatorii şi co-preşedinţii Saxo Bank, Kim Fournais şi Lars Seier Christensen, au declarat: "În procesul de explorare a oportunităţilor de pe piaţă, am găsit o combinaţie care ne permite să consolidăm capitalul de bază prin fonduri adiţionale şi capital din acţiuni, iniţiativă de care vor beneficia Banca, acţionarii, investitorii şi clienţii. Acest proecs permite Saxo Bank nu doar să îndeplinească cerinţele de creştere, dar şi să-şi consolideze poziţia pe piaţă, de jucător important în industrie. Investiţia este o dovadă a încrederii în capacitatea băncii de a capitaliza oportunităţi semnificative de creştere. Spunem bunvenit celor de la CarVal Investors drept noi acţionari şi proprietari ai bancnotelor".

Instrumentele financiare de nivel 2 subscriu regulilor fiscale europene şi pot fi transformate în acţiuni, dacă raportul acţiunilor de nivel 1 în Saxo Bank Group şi/sau Saxo Bank A/S este sub 7%.

După investiţie, procentul capitalului obligatoriu al Saxo Bank A/S şi Saxo Bank Group este de 22,8% şi respectiv 19.0%, în timp ce cerinţa de solvabilitate se situează la 13.8% şi respectiv 12.8%.

Saxo Bank este o bancă specializată în investiţii şi tranzacţionări online. Banca permite clienţilor să tranzacţioneze instrumente valutare (FX), CFD-uri, ETF-uri, acţiuni, contracte Futures, opţiuni şi alte instrumente derivate prin intermediul a trei platforme de tranzacţionare. Saxo Bank are sediul în Copenhaga şi birouri în Australia, Cehia, Franţa, Grecia, Italia, Japonia, Olanda, Singapore, Spania, Elveţia, Marea Britanie şi Emiratele Arabe Unite.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb