Sberbank nu este interesată de achiziţionarea băncilor poloneze Millennium şi Kredyt

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 6 septembrie 2011

Sberbank nu ia în considerare achiziţionarea băncilor poloneze Millennium şi Kredyt Bank, le-a declarat reporterilor directorul general al celui mai mare creditor din Rusia, German Gref, transmite RIA Novosti, potrivit Agerpres.

"Nu, nu purtăm negocieri", a răspuns Gref când a fost întrebat dacă Sberbank negociază achiziţionarea Millennium şi Kredyt Bank, aşa cum a anunţat mass-media din Rusia în august.

Millennium este divizia din Polonia a băncii Banco Comercial Portugues SA din Portugalia, iar Kredyt Bank este divizia grupului bancar belgian KBC Group. Ambele bănci au fost scoase la vânzare din cauza schimbărilor în politica prezenţei pe pieţele internaţionale.

Vara aceasta, German Gref anunţa oficial că Sberbank este interesată de pieţele din Polonia şi Turcia. Anul trecut, se spunea că Sberbank era unul din posibilii cumpărători ai băncii poloneze Bank Zachodni WBK dar în final grupul spaniol Santander a achiziţionat Bank Zachodni.

Sberbank, care se concentrează pe expansiunea pe pieţele internaţională, intenţionează să folosească Volksbank pentru noi achiziţii în Europa.

Sberbank a cumpărat de asemenea banca de investiţii Troika Dialog şi negociază achiziţionarea diviziei de retail din Rusia a BNP Paribas.

BNP Paribas, cea mai mare bancă listată din Franţa, ocupă locul şapte pe piaţa de creditare din Rusia, fiind reprezentată de brandul Cetelem.

OAO Sberbank a acceptat să achiziţioneze Volksbank International, divizia din Europa de Est a grupului bancar austriac Oesterreichische Volksbanken (ÖVAG), pentru 585 milioane de euro (850,3 milioane de dolari).

De asemenea, instituţia bancară va ajuta Volksbanken, care nu a trecut testele de stres, să-şi majoreze capitalul deoarece banca austriacă încearcă să achite ajutorul de stat primit în timpul crizei financiare.

Sberbank, cu active de peste 310 miliarde de dolari, operează de asemenea în Kazahstan, Belarus şi Ucraina.

Pentru subsidiara VBI din România, ÖVAG trebuie să caute un cumpărător separat. În Româ-nia, Volksbank a înregistrat o pierdere de 153,4 milioane euro, în 2010. Costurile cu provizioanele de risc s-au dublat, din cauza numărului mare de clienţi care nu şi-au mai putut plăti ratele la credit, ceea ce a făcut să crească puternic cheltuielile băncii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb