SC RAFO Oneşti SA s-a constituit parte civilă în dosarul în care este judecat Corneliu Iacobov

Ziarul BURSA #Politică / 21 februarie 2006

SC RAFO SA Oneşti s-a constituit parte civilă în dosarul în care omul de afaceri Corneliu Iacobov este judecat pentru un prejudiciu adus aceastei companii, în valoare de 243 miliarde lei vechi. Avocatul companiei Marius Borza a declarat, ieri, că va depune în acest sens o cerere la Tribunalul Bucureşti, prin care solicită recuperarea întregului prejudiciu de care este acuzat Corneliu Iacobov.

Potrivit lui Marius Borza, RAFO se constituie atît de tîrziu parte civilă în acest dosar deoarece existau anumite impedimente legate de acţionariat, avînd în vedere că, pînă în iulie 2005, societatea era controlată de fraţii Iancu, prin firma Balkan Petroleum, fiind de notorietate relaţiile de prietenie şi afaceri între aceştia şi Iacobov. Borza a amintit că noul acţionar majoritar al RAFO Oneşti este firma Calder-A International.

La 17 noiembrie 2003, ofiţeri ai Direcţiei de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada 2001-2003, SC RAFO SA, cu sediul în Oneşti, judeţul Bacău, a constituit şi colectat venituri datorate bugetului de stat (accize, contribuţia la fondul special al drumurilor publice şi TVA aferente produselor petroliere comercializate), care au fost folosite în alte scopuri.

În urma verificărilor efectuate de Ministerul Finanţelor Publice, s-a constatat că obligaţiile SC RAFO Oneşti restante către bugetul de stat însumau 7.972 de miliarde de lei.

În baza acestor date, la 13 iulie 2004, IGPR a întocmit procesul-verbal de începere a urmăririi penale care la 16 iulie 2004 a fost înaintat Parchetului de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) în vederea avizării începerii urmăririi penale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb