Scăderile continuă la Sibex la debutul zilei de marţi

Decebal N. Todăriţă
Piaţa de Capital / 23 noiembrie 2010

Derivatele pe acţiunile SIF5 şi pe indicele Dow Jones şi-au continuat coborârea la debutul şedinţei de azi, în condiţiile în care îngrijorările că o posibilă criză a datoriilor cum este cea din Irlanda se va răspândi şi în alte ţări europene slabe din punct de vedere financiar au escaladat, potrivit unui comunicat Sibex remis redacţiei. Indicele DJIA a închis în scădere cu 24,97 puncte luni la NYSE, iar pieţele asiatice de capital au evoluat de asemenea pe scădere marţi. Declinul din Asia venit la o zi după ce acţiunile din regiune au crescut sub o influenţă iniţială pozitivă datorată eforturilor Uniunii Europene şi Fondului Monetar Internaţional pentru salvarea băncilor puternic îndatorate din Irlanda. Optimismul s-a evaporat însă rapid, datorită îndoielilor că suma care se va decide este insuficientă pentru a fi un scut destul de puternic pentru încrederea investitorilor din alte ţări îndatorate.

În aceste condiţii, deprecierile din piaţa Sibex indicau aceeaşi teamă a participanţilor. Scăderile s-au reflectat însă în creşterea intensităţii la tranzacţionare, participanţii grăbindu-se fie să speculeze deprecierile prin strategii pe vânzare, fie să-şi protejeze portofoliile prin strategii de management al riscului. După mai bine de o jumătate de oră de la deschidere, se observau 760 de contracte cu o valoare de 4,5 milioane de lei.

Piaţa cea mai lichidă era DESIF5 cu 323 de contracte realizate pe scadenţa decembrie 2010 în condiţiile unei scăderi de 1,85% a cotaţiei. De asemenea, şi preţul DESIF5 martie 2011 se deprecia cu 1,78% în timp ce cotaţiile pentru iunie şi septembrie 2011 pierdeau câte 0,72 şi 2,1 procente.

Pentru derivatul pe Dow Jones numărul contractelor se apropia de 300, cotaţia pe decembrie 2010 diminuându-se cu 24 puncte. Pentru iunie 2011 DEDJIA_RON pierdea 65 puncte.

În schimb, pe piaţa aurului, închiderea pe plus a metalului galben la NYSE s-a reflectat în deschiderea favorabilă de la Sibex pe acest instrument, cotaţia SIBGOLD evoluând pe plus si câştigând, după 30 de minute, 15 USD pe scadenţa decembrie. Aurul este un instrument extrem de utilizat de investitori în perioadele de incertitudine, ca refugiu în faţa scăderilor de pe pieţele bursiere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb