SCANDAL ÎN UNGARIA Preşedintele Parlamentului, Laszlo Köver, îi asimilează pe homosexuali cu pedofili

I.V.
Internaţional / 17 mai 2019

Laszlo Köver (Sursa foto: Twitter)

Laszlo Köver (Sursa foto: Twitter)

Declaraţii ale preşedintelui Parlamentului ungar - care-i asimilează pe homosexuali pedofililor - provoacă proteste în rândul opoziţiei şi unor asociaţii ale lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor, transsexualilor şi queer (LGBTQ), care le denunţă, scandalizate, drept "periculoase", relatează AFP.

Preşedintele Parlamentului Laszlo Köver, un membru al Partidului Fidesz (conservator şi suveranist) al premierului Viktor Orban, a apreciat miercuri, vorbind despre homosexuali, că "din punct de vedere moral, nu există o diferenţă între comportamentul unui pedofil şi al celui care cere adoptarea, întrucât copilul este un obiect al dorinţei în ambele cazuri".

Aceste declaraţii, preluate de presă, la o reuniune publică, în cadrul campaniei în vederea alegerilor europene de la 26 mai, au fost denunţate drept revoltătoare de către aleşii din cadrul opoziţiei.

"Ar trebui să-i fie ruşine... El este preşedintele Parlamentului", şi-a exprimat indignarea Timea Szabo din cadrul Partidului Dialog (centru-stânga).

Deputata independentă Bernadett Szel, una dintre principalele reprezentante ale opoziţiei, Fidesz "a virat în extrema dreaptă" şi nu mai are "inhibiţii".

Partidul DK (centru), a avertizat că deputaţii săi nu se vor mai ridica să-l salute pe preşedintele Parlamentului, pe care l-a catalogat drept un "criminal politic".

"Să compari voinţa de a deveni părinte adoptiv cu pedofilia nu-i răneşte doar pe părinţii LGBTQ, ci pe toţi părinţii", a denunţat principala asociaţie ungară care apără persoane homosexuale, bisexuale şi transsfexuale.

Guvernul ungar al lui Viktor Orban susţine că apără "familia tradiţională" şi se opune căsătoriei între persoane de acelaşi sex, în numele "valorilor creştine" ale societăţii, la care trimite Costituţia ungară revizuită în 2011 de către majoritatea populistă şi suveranistă a lui Orban.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb