Schimbare de forţe în acţionariatul "Dinamo"

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Sport / 1 martie 2011

Schimbare de forţe în acţionariatul "Dinamo"

Majorarea capitalului social la SC "Dinamo 1948" SA va produce modificări în ceea ce priveşte numărul de acţiuni deţinute de finanţatorii echipei de fotbal. Astfel, Nicolae Badea şi Cristian Borcea vor avea mai multe acţiuni decât colegii lor. De altfel, Vasile Turcu a anunţat că nu este interesat, în acest moment, să investeas-că suplimentar.

Acţionarii SC "Dinamo 1948" SA sunt Clubul Sportiv "Fotbal Club Dinamo Bucureşti" - 14,4155%, Nicolae Badea - 17,1045%, Cris-tian Borcea - 17,1045%, Vasile Turcu - 17,1045%, Dragoş Săvulescu - 17,1045%, Daniel Stoica - 17,1045%, Cornel Dinu - 0,0640%. Aceştia au aprobat în unanimitate majorarea capitalului social al SC "Dinamo 1948" SA în vederea "îmbunătăţirii indicatorilor financiari şi a asigurării resurselor necesare pentru activitatea societăţii". Astfel, acţionarii care nu vor achita suma necesară majorării de capital vor pierde o parte din acţiunile deţinute, principalii vizaţi fiind acţionari pasivi, care nu doresc să investeas-că suplimentar. Într-o astfel de situaţie se află Vasile Turcu, care ne-a declarat: "Nu se pune problema să fiu scos din acţionariatul clubului. A fost o adunare generală corectă, la care am participat şi am fost de acord cu mărirea. Eu unul nu voi investi. Probabil în urma acestui proces voi rămâne cu mai puţin de 11% din acţiuni. Nu ştiu ce vor face alţi acţionari. Poate la o viitoare adunare voi decide să revin şi vom ajunge din nou la un număr egal de acţiuni, niciodată nu se ştie".

În Monitorul Oficial din 24 februarie 2011, a fost publicată hotărârea Adunării Generale a Acţionarilor "Dinamo 1948" SA în care se precizează, printre altele, că "s-a aprobat majorarea capitalului social cu suma de maxim 11.693.200 lei prin emisiunea unui număr de 116.932 de acţiuni ordinare < Dinamo 1948 > SA cu valoare nominală şi de subscriere în cuantum de 100 lei fiecare, cu o primă de emisiune de 250 lei pentru fiecare acţiune subscrisă. (...) Aprobarea subscrierii noilor acţiuni şi a exercitării dreptului de preferinţă de către acţionarii exis-tenţi ai < Dinamo 1948 > SA în termen de o lună de la data publicării în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, a hotărârii de majorare a capitalului social, termen ce constituie şi perioada de majorare".

O situaţie relativ similară a avut loc la Rapid, când Jean Valvis nu a dorit să participe la majorarea capitalului social propusă de acţionarul majoritar George Copos, domnia sa rămânând cu mai puţin de 1% din acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb