Schneider Electric a fost numit Global Parity Alliance Diversity, Equity and Inclusion (DEI) Lighthouse pentru Global Pay Equity (GPE), de către Centrul pentru Noua Economie şi Societate al World Economic Forum (WEF), arată un comunicat remis redacţiei.
Potrivit sursei citate, iniţiativa Schneider Electric Global Pay Equity de a promova incluziunea şi respectul prin promovarea echităţii salariale în toate birourile sale a început în 2014 cu proiecte pilot în 12 ţări. De atunci, proiectul a fost implementat în peste 100 de ţări, ajungând la 99,6% din forţa de muncă totală a companiei până la sfârşitul anului 2020.
Înfiinţată de WEF în colaborare cu McKinsey & Company, Global Parity Alliance este un grup global de organizaţii intersectoriale care lucrează pentru a obţine rezultate DEI mai bune şi mai rapide prin identificarea iniţiativelor cu impact dovedit, împărtăşirea perspectivelor care au fost cheia succesului lor şi care au susţinut evoluţia acţiunii DEI la nivelul CEO.
Iniţiativa Schneider Electric Global Pay Equity a permis îmbunătăţiri de la an la an a diferenţelor de salarizare a femeilor, prin:
-Un cadru global-local de compensare: o metodologie globală unificată pentru a aborda diferenţele de remunerare, începând cu o definiţie comună pentru "diferenţa de remunerare", o abordare consecventă a măsurării diferenţei şi o ţintă la nivel de companie; echipele locale de HR au fost apoi desemnate să definească planuri de acţiune pentru a elimina decalajele pe baza nevoilor şi condiţiilor pieţei locale.
-Un proces de revizuire a compensaţiei: stabilit trimestrial la nivel global şi local, pentru a revizui KPI-urile şi a identifica lacunele emergente; procesul a integrat, de asemenea, o etapă de ajustare a echităţii salariale, în evaluările salariale anuale, pentru a identifica şi a elimina decalajele.
-Îmbunătăţirea competenţelor în cadrul echipelor de compensare a resurselor umane şi ale managerilor de departamente: Schneider Electric a instruit profesionişti în resurse umane şi manageri din HR pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la impactul discriminării pe bază de gen la nivelul remunerării şi pentru a le asigura instrumentele de care au nevoie ca să ia decizii de remunerare echitabile pe parcursul recrutării, promovării şi revizuirii retribuţiilor.
-Automatizarea datelor: a introdus analiza şi raportarea automată a datelor prin sistemul său de informaţii HR pentru a identifica diferenţele de salarizare, prin urmărirea precisă a factorilor cheie de-a lungul carierei angajaţilor în cadrul companiei.
De atunci, Schneider Electric şi-a extins programul GPE, stabilindu-şi obiectivul de a atinge şi a menţine un decalaj salarial de < 1% pentru toţi angajaţii, dar şi de a atinge un echilibru de gen 50:40:30 (femeile ar trebui să reprezinte 50% din totalul noilor angajaţi, 40% din toţi managerii de primă linie şi 30% din conducerea superioară) până în 2025.
Compania va încerca, de asemenea, să implementeze un instrument de simulare a echităţii salariale pentru a oferi o vizibilitate mai largă asupra datelor despre diferenţele de salarizare şi a ajuta astfel managerii, specialiştii în resurse umane şi recrutorii să facă oferte corecte către potenţialii candidaţi, se precizează în comunicat.