Schneider Electric anunţă că Google, ASM şi HP s-au alăturat programului Catalyze

F.D.
Companii / 5 decembrie 2023

Schneider Electric anunţă că Google, ASM şi HP s-au alăturat programului Catalyze

Schneider Electric a anunţat că Google, ASM şi HP s-au alăturat programului Catalyze, care îşi propune să accelereze accesul la energie regenerabilă în lanţul global de valoare pentru semiconductoare şi în peisajul furnizorilor pentru IT, în calitate de noi sponsori globali.

Programul - primul de acest fel - a fost anunţat pentru prima dată în iulie, având ca sponsori companiile Intel şi Applied Materials. Anunţul că alte trei companii tehnologice de top s-au alăturat acum în calitate de sponsor fondatori coincide cu Conferinţa COP28 a Naţiunilor Unite privind schimbările climatice, conferinţă care are loc în Dubai.

Catalyze încurajează furnizorii din întregul ecosistem al industriei semiconductoarelor să colaboreze pentru tranziţia lanţului valoric către surse regenerabile de energie. Participanţii sunt încurajaţi să îşi asume angajamente legate de decarbonizare şi să ia măsuri colective prin achiziţionarea de energie regenerabilă, valorificând puterea comună de cumpărare.

Tranziţia energetică în cadrul lanţului valoric este imperativă. Potrivit unui studiu recent al SEMI Semiconductor Climate Consortium, amprenta de carbon a industriei semiconductoarelor a fost echivalentă cu 500 de milioane de tone de CO2 în 2021 - cu 16% provenind din lanţul de aprovizionare. Prin tranziţia furnizorilor către surse de energie cu emisii reduse de carbon şi sprijinirea acestora în alte acţiuni de decarbonizare, cum ar fi electrificarea, industria poate avea un impact semnificativ asupra emisiilor sale din Scope 3.

Programul Catalyze urmăreşte să:

Combine puterea de cumpărare a energiei de-a lungul lanţului valoric al semiconductoarelor pentru a accelera implementarea proiectelor de energie regenerabilă

Ofere furnizorilor - care este posibil să nu aibă această capacitate pe cont propriu - oportunitatea de a participa pe piaţa contractelor de achiziţie de energie electrică la scară de utilitate (PPA).

Permită oricărei companii din acest domeniu (furnizori pentru IT) să se alăture

Crească gradului de conştientizare a disponibilităţii energiei regenerabile în anumite regiuni globale în care lanţul valoric al semiconductoarelor este operaţional

Valorifice numeroasele angajamente ale platformelor educaţionale şi tehnologice digitale pentru a determina iniţierea de acţiuni măsurabile în decarbonizarea lanţului de aprovizionare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb