SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE COMISIA EUROPEANĂ: Agricultorii europeni vor să folosească culturi modificate genetic

A.O.
Companii #Agricultură / 28 octombrie 2013

LAPAR susţine necesitatea utilizării organismelor modificate genetic în agricultură

Comsia Europeană este acuzată că sprjină studii obscure în domeniul biotehnologiei

Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR) alături de alte grupuri europene agricole cer Comisiei Europene(CE) ca regulamentul privind culturile modificate genetic să fie revizuit. Asociaţiile de profil din Uniunea Europeană (UE ) au trimis CE o scrisoare deschisă în care subliniază că folosirea metodelor biotehnologiei moderne ar trebui încurajată în Europa, în contextul în care UE este un importator net de alimente şi furaje.

Semnatarii scrisorii susţin că reglementările europene privind OMG-urile sunt un obstacol în faţa dezvoltării şi nu au justificări ştiinţifice valide.

Laurenţiu Baciu, preşedintele LAPAR ne-a spus că dacă fermierii ar putea utiliza organisme modificate genetic (OMG) acest lucru ar avea trei implicaţii pozitive. "Costurile de producţie ar scădea, am avea recolte mai mari şi am folosi de trei ori mai puţine erbicide şi pesticide", a spus reprezentantul LAPAR. Domnia sa susţine, de asemenea, că ecologiştii care protestează împotriva OMG-urilor ar fi plătiţi de producătorii de erbicide şi pesticide. "Astfel de produse reprezintă o adevărată otravă pentru culturi, nu OMG-urile" este de părere Laurenţiu Baciu.

Acelaşi document menţionat mai sus acuză Comisia Europeană că a sprijint studii obscure în domeniul biotehnologiei şi că întârzie să ia decizii în dosare care privesc folosirea OMG-urilor.

În prezent, cele mai des întâlnite plante modificate genetic aprobate în UE sunt porumbul, soia şi bumbacul. Din cele 1,5 miliarde de hectare de pământ cultivabil la nivel mondial, aproximativ 11% este cultivat cu OMG-uri.

Un organism modificat genetic (OMG) este un organism viu ce a fost creat artificial prin manipularea genelor sale. Tehnicile ingineriei genetice constau în izolarea segmentelor ADN ( materialul genetic) de la o fiinţă vie (virusuri, bacterii, plante, animale şi inclusiv om) pentru a le introduce în materialul ereditar al alteia.

Semnatarii scrisorii sunt: Association Francaise des Biotechnologies Vegetales (AFBV, Franta), AgroBiotechRom (Romania), Conservation Agriculture Association (APOSOLO, Portugalia), Asociacion Agraria Jovenes Agricultores (ASAJA, Spania), ASOPROVAC (Spania), FuturAgra (Italia), InnoPlanta (Germania), Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR, Romania), organizatiile britanice NFU, UFU, NFUS and NFU Cymru, Societe des Agruculteurs de France (SAF) si Public Research and Regulation Initiative (PRRI) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb