Scrisoare deschisă,  Către Domnul MINISTRU Gheorghe FLUTUR, MINISTRUL AGRICULTURII PĂDURILOR ŞI DEZVOLTĂRII RURALE

Dr. B.Garda Dezsö, Deputat UDMR
Ziarul BURSA #Politică / 9 februarie 2005

Stimate Domnule Ministru,

În perspectiva reorganizării autorităţii naţionale care răspunde de silvicultură, vă rog să aveţi în vedere o serie de aspecte ce ţin de asigurarea unui cadru legal şi a unei continuităţi în actul de administrare a fondului forestier naţional şi a vegetaţiei forestiere, aspecte pe care îmi permit să le prezint în cele ce urmează.

Sistemul de implementare şi de control al regimului silvic a cunoscut numeroase trans-formări şi mutări de la o instituţie la alta şi nu a cunoscut nici o perioadă de stabilitate, neputînd să fie întărit în aşa fel încît să facă faţă numeroaselor probleme apărute în urma reconstituirii dreptului de proprietate şi în administrarea fondului forestier.

În consecinţă, aceste reorganizări periodice au condus la diminuarea drastică a personalului cu atribuţii de implementare şi control al regimului silvic la nivel central şi teritorial şi la schimbarea denumirilor instituţiilor ce asigură aceste atribuţii ale autorităţii statului creînd o mare confuzie în rîndul populaţiei.

Vă rog ca în viitoarea reorganizare să ţineţi seama de asigurarea continuităţii şi stabilităţii celor două atribute ale autorităţii, de implementare şi de control, de separarea lor pînă la nivelul decizional al conducerii autorităţii, de întărire a acestora, prin dimensionarea cores-punzătoare, conform legislaţiei în vigoare cu personal de specialitate şi cu logistică aferentă.

Toate cele trei cerinţe sînt fundamentate de legislaţia elaborată pînă în prezent şi mai ales ţin seama de experienţa acumulată pînă acum de cei ce au lucrat în acest sistem, care au reuşit să facă faţă, pe cît posibil, situaţiilor foarte presante asupra pădurilor şi a personalului care le administrează.

Cred că este necesar ca activitatea de implementare şi monitorizare a regimului silvic să fie organizată la nivel teritorial cu arondare cît mai strînsă posibil, în teritorii cît mai mici adusă cît mai aproape de locul de adminis-trare, iar activitatea de control să fie organizată pe teritorii cît mai mari ţinînd cont de complexitatea fiecărei zone şi să poată fi condusă unitar de la un nivel central.

Vă cer ca personalul care va fi desemnat să lucreze în controlul regimului silvic să fie cît mai bine selectat, atît în ceea ce priveşte experienţa profesională cît şi conduita morală în aşa fel încît să contribuie la o bună imagine a autorităţii statului în domeniu, şi să fie supus prevederilor "statutului personalului silvic" cu toate drepturile şi îndatoririle ce decurg din aceasta.

Consider că, la nivelul corpului de control al ministrului, trebuie formată o grupă de inspectori silvici, care să constituie un nucleu de formare în orice moment şi situaţie, a unor echipe ce pot controla aspectele administraţiei silvice şi care pot informa operativ şi real situaţiile ce sînt în contradicţie cu legislaţia în vigoare.

Stimate Domnule Ministru!

Sper că veţi continua lupta împotriva mafiei lemnului şi veţi fi la asemtimentul acelora, care îşi pun mari speranţe în Dumneavoastră, ca unul care cunoaşteţi realitatea silviculturii din ţara noastră şi aşteaptă să-i sprijiniţi spre binele viitorului pădurilor din România.

Cu deosebită stimă

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb