Scrisoarea lui Sebastian Bodu către Nicholas Sarkozy

C.P.
Politică / 3 octombrie 2010

Deputatul român în Parlamentul European, Sebastian Bodu a decis să trimită, preşedintelui Frnaţei, Nicholas Sarkozy, o scrisoare cu privire la evenimentele recente în care au fost implicaţi membri ai minorităţii rrome, potrivit unui comunicat transmis redacţiei.

"Am luat decizia de a vă adresa această scrisoare deschisă ca urmare a recentelor evenimente în care au fost implicaţi o serie de membri ai minoritaţii rrome, români şi bulgari, care locuiesc în tabere mai mult sau mai puţin legale de pe teritoriul Franţei. Aceste evenimente pot avea ca şi consecinţă declanşarea procedurii de infringement faţă de ţara Dumneavoastră. Respectivele evenimente au avut ca punct de plecare indignarea cetăţenilor francezi faţă de prezenţa si, mai ales, activitaţile în care erau implicate multe dintre persoanele respective şi au avut ca punct final - cel puţin pentru public - repatrierea câtorva sute dintre acestea.

Aş vrea să stiţi că ceea ce m-a determinat să iau hotarârea, nu uşoară, de a scrie Preşedintelui Republicii Franceze nu are legatură cu deciziile de repatriere. Preocuparea mea sau, mai bine zis, temerea mea constă în faptul că, în lumina mai multor afirmaţii făcute de oficiali ai Guvernului Francez, precum şi ca urmare a impresiei profund negative pe care o serie de cetăţeni români de etnie rromă au lăsat-o şi o lasă în ţara Dumneavoastră, există riscul real ca România să rateze intrarea în spaţiul Schengen pe fondul unui vot negativ al câtorva State Membre printre care şi Franţa", scrie Sebastian Bodu în scrisoarea respectivă.

Deputatul român susţine că majoritatea românilor nu trebuie să merită să suporte consecinţele acţiunilor câtorva mii care creează probleme atât în ţara de origine cât şi în străinătate. "Domnule Preşedinte, România a făcut toate eforturile - tehnice, financiare şi umane - pentru a îndeplini condiţiile de aderare la spaţiul Schengen, fiind perfect pregătită, din toate aceste puncte de vedere, aşa cum au arătat-o toate misiunile de evaluare de până acum şi cum o vor arăta, cu siguranţa, şi cele din noiembrie-decembrie (singurele care contează, în mod obiectiv, conform tratatelor în vigoare). De aceea o decizie negativă, bazată pe un vot dat "la cald", ar fi nemeritată şi injustă. Cele 20 de milioane de români care trăiesc astăzi în România, plus cele 2 milioane care trăiesc în Italia, Spania, Franţa sau alte ţări UE, muncind decent şi perfect integraţi, nu merită să suporte consecinţele acţiunilor câtorva mii care, trebuie să stiţi, Domnule Preşedinte, creează în ţările lor de origine acelaşi gen de probleme, precum în Franţa, Italia ori alte ţari unde au ajuns, cu mult înainte ca România să fi devenit Stat Membru UE", a scris Sebastian Bodu.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. L-a pupat in fund pe rasistul francez. 

    Din pacate ce urmarim astazi in politica internationala seamana zguduitor de mult cu perioada ce a pregatit cel de-al doilea razboi mondial,il privesc pe SARKOZI si il vad pe PETAIN,ma uit catre GERMANIA si vad varianta femininina a lui...,dinspre RUSIA s-a vazut intotdeauna STALIN.Din pacate somnul ratiunii a nascut intotdeauna monstrii,societatea civila trebuie sa se trezeasca.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb