Se caută un nou preşedinte pentru ASF

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 6 martie 2014

Se caută un nou preşedinte pentru ASF

Dan Radu Ruşanu a demisionat

Zvonurile îl indică, drept succesor, pe Mircea Ursache

Salarii reduse şi, posibil, o schimbare a numărului membrilor conducerii

Nici bine nu a fost înregistrată, ieri, demisia lui Dan Radu Ruşanu la Biroul Permanent al Senatului, că au şi apărut zvonuri despre viitorul preşedinte al ASF. Există voci care susţin că actualul vicepreşedinte Mircea Ursache ar urma să fie propulsat de Parlament în locul lăsat liber de Dan Radu Ruşanu. Cosmin Nicula, preşedintele Comisiei de buget din Senat, a declarat, aseară, pentru ziarul BURSA că nu s-a discutat despre potenţiali candidaţi pentru funcţia de preşedinte al ASF şi că deocamdată ancheta asupra activităţii Autorităţii mai are multe etape de parcurs.

Senatorii vor să modifice, din nou, ordonanţa de înfiinţare a ASF

Ordonanţa privind înfiinţarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) va fi modificată din nou, pentru redarea credibilităţii instituţiei, au declarat ieri senatorii din Comisia de Buget Finanţe.

Şeful Comisiei, senatorul PSD Cosmin Nicula, a spus, ieri, la debutul anchetei asupra activităţii ASF: "Până la finalul verificărilor pe care le vom face, una dintre solicitările noastre a fost aceea de reducere a salariilor. Propunerea din partea preşedintelui interimar al ASF, Daniel Dăianu, a fost de micşorare a salariilor cu 30%. Dar nu este suficientă doar diminuarea. Noi, în această perioadă de verificare, vom merge la modificările Ordonanţei 93, cea de înfiinţare a Autorităţii de Supraveghere Financiară. Va trebui să facem un raport comun cu membrii Comisiei economice din Senat şi, până la finalul audierilor şi verificărilor ASF, vom elabora un raport de control, iar prin amendarea Ordonanţei 94, vrem să reuşim să recredibilizăm ASF".

Domnia sa a precizat că Dan Radu Ruşanu nu a făcut dovada faptului că a returnat banii obţinuţi din primele încasate la finalul anului trecut, adăugând că va înştiinţa conducerea Senatului de demisia lui Ruşanu din funcţia de preşedinte ASF. În situaţia dată, afirmă Cosmin Nicula, parlamentarii trebuie să analizeze cât se poate de serios ASF şi, bineînţeles, să vină cu propuneri pentru ocuparea funcţiei de preşedinte şi a unui post de membru neexecutiv în cadrul ASF, dacă formula va rămâne de nouă membri, în conducerea Autorităţii.

Cosmin Nicula susţine că primvicepreşedinte ASF Daniel Dăianu a înapoiat prima de la finele anului trecut: "Ceilalţi colegi din conducere au făcut o notificare de a li se reţine din salarii câte o treime până la achitarea întregii sume. Mulţi dintre ei au cheltuit sumele respective şi sunt în imposibilitatea de a returna dintr-o singură tranşă, fiind vorba de sume destul de mari".

Dăianu: "Avem o piaţă a asigurărilor cu multe probleme"

Prim-vicepreşedintele ASF, Daniel Dăianu, care este şi preşedinte interimar, consideră că piaţa asigurărilor are multe probleme şi a precizat că salariul său este echivalentul a 12.800 de euro. Domnia sa a propus reducerea salariilor din ASF cu 30%, menţionând: "Cer iertare cetăţenilor pentru salariu, pentru câştigurile pe care le-am primit printr-o decizie colectivă care a avut în vedere un act normativ de înfiinţare a Autorităţii. Sigur, în momentul de faţă, actul normativ poate ar fi trebuit să aibă o altă scriere şi să ţină cont de situaţiile oamenilor. Pe de altă parte, aceste câştiguri din industria financiară sunt disproporţionate faţă de cât câştigă oamenii, cu cât este plătit, de pildă, un eminent profesor, un excepţional doctor, mai ales în societatea românească".

Revenind la piaţa asigurărilor, domnul Dăianu a declarat că ASF trebuie să facă în aşa fel încât cei care se ocupă de sectorul asigurărilor, prin ceea ce fac şi ce declară, să nu expună instituţia unor interpretări potrivit cărora deciziile sunt motivate politic. Oficialul a susţinut că ASF are mari carenţe cu sistemele informatice şi trebuie să se facă investiţii.

La comisia din Senat au fost prezenţi, ieri, în afară de Daniel Dăianu, şi vicepreşedinţii Ion Giurescu, Mircea Ursache şi Corneliu Moldoveanu.

Ialomiţianu: "Trebuie schimbată modalitatea de finanţare a ASF"

Deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu a declarat, pentru ziarul BURSA, că este de acord cu modificarea ordonanţei de înfiinţare a ASF, precizând că trebuie schimbat şi modul de finanţare.

Domnia sa ne-a explicat: "Trebuie găsite alte surse de finanţare pentru ASF. Nu poţi să te finanţezi de la operatorii pe care îi reglementezi. Este conflict de interese. De asemenea, salariile trebuie publicate şi transparentizate, iar credibilitatea ASF se poate face prin numirea unor membri în conducere care să nu fi fost membrii de partid, ci să fie reputaţi specialişti, cu experienţă în domeniu".

Deputatul Ialomiţianu ne-a dat exemplul Consiliului Fiscal, unde propunerile vin din partea Academiei Române, din domeniul bancar şi al altor organisme din domeniu.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. din observatiile mele de pana acum Ursache e tot un penal! deci nu este o solutie! In rest ce sa zic...Salariile? Da, trebuie sa fie mai mult decat decente dar cei care le incaseaza sa fie profesionsiti, deci sa-si faca munca si cu pasiune! PS Cred ca in scurta vreme, mult prea scurta, Ioana Petrescu-Usturoi va deveni o "looser"-ita! Cu tot Harvard-ul ei, pare picata de pe alta planeta! Incep sa-mi consolidez perceptia despre cliseul "vai, dar e super profi, a studiat afara". Lasati-ma ca nici afara.... PS 2 Cat despre fosta vanzatoare de aprozar Aurelia Cristea(cea care din 1986 pana in 1998 n-a intrat in nici o facultate)am o parere si mai buna!

    Pleaca tandea vine mandea. Numai politic.daca este vb de dezastru, paiata ar fi tocmai buna. La dezastre the first.

    1. Daca luati in calcul ca Mircea Ursache a condus si alte entitati reprezentative si ca asa cum vad eu ca se pun problemele de catre procurori, curte de conturi, fisc, orice conducator este susceptibil daca nu de abuz in serviciu, macar de o neglijenta in serviciu, probabil sunteti indreptatit sa-l considerati (potential) penal;

    2. Sistemul de castiguri in cadrul ASF nu cred ca va suferi mari modificari; cel mult, cei care ar putea sa determine aceste modificari, isi vor angaja si ei sotiile, prietenele, copiii. Caci asa se intampla mereu. Restul, praf in ochi. Parerea mea. 

    La "brutarie" cu toate shulfele ! 

    .... "destepti" si prostiti ! 

    Adica, vorba poetului: 

    " Toti sunt: o apa si-un pamant ! " respectiv: 

    NAMOL = troGLODiti ......... ca INTELIGENTA ! 

    Extra_Terestrii rad si plang de PAMANTENI = de troGLODiti ..............privindu-le tele_novela tragi_comica la TELE_VIZOR !  

    1. ... " Mai ANIMALELOR .....................(darwinie ne) dar voi cand mai aveti de gand sa EVOLUATI ? " 

    ..... regulati, adica suntem fu ....... pardon: violati ! 

    Ce rezultate a avut Ursache in ultimii 24 de ani ?

    Absolvent al Universitatii Tehnice Bucuresti 

    Studii Postuniversitare: Colegiul National de Aparare 

    Experienta profesionala in calitate de: 

    2009 - Presedinte al AVAS - Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului si Presedinte al Consiliului de Supraveghere a Fondului Proprietatea 

    2002-2012 - Presedinte - Director General al WORLD Trade Center 

    1998-1999 - Membru in Consilii de Administratie la ASTRA si OMNIASIG 

    Numai gauri provocate statului si altor actionari ! 

    Cand sa infiintat ASF fiecare grup de interese si-a numit oamenii acolo pentru ai proteja de lege. Ursache este omul sifurilor si ce a facut sau nu a facut pentru sifuri de cand este la ASF il arata ca viitor anchetat DNA. 

    Trebui numita la conducerea ASF o persoana fara legaturi politice si de rudenie cu angajatii din acea institutie corupta. 

    Chiar daca trebuie sa care si cazul SIMA in spate cred ca Daianu este cel mai indicat sa conduca ASF si conform ultimelor declaratii este posibil sa faca ceva bun acolo si sa reformeze aceasta institutie. Probabil ar fi foarte bine sa taie aproape toate capetele balaurului asta ASF reprezentat de angajatii corupti si aserviti politic si sanguin, dar si daca monteaza ghilotina reformei la ASF o sa-i execute pe rand pana se face curatenie acolo ! 

    Ursache e santajabil si pe unde a trecut a facut jocurile de interese si a lasat paguba !

    Cum de ia dat WTC salarii compensatorii atat de mari ca doar a plecat de acolo de buna voie ! 

    1. ....... PutzFrau, adica: femeia de serviciu ? 

      Theraflu, astept RSS-ul tau ! 

      ....... cu ce? Cu proteza ? 

      Eu zic, ca doar o s-o molfaie = baloseasca - EXCITE - aiurea ! 

      Cat timp fostul concediat de bursa este angajat de el, ptr mine este Nul. Si ce a angajat es=2014 nulitati sunt. Teoria cu practica nu de pupa uneori.

      Cine sa fie sef la ASF ?

      Poate ma insel cu Daianu gandindu-ma sa aleg raul cel mai mic . 

      Daca am avea un Tepes(Vlad Tepes) poate s-ar curata ASF de coruptie !

      Un om curat politic, servicii, DNA, sanatos si cu putere de munca, doi trei consilieri asemenea.... poate ar trebui sa apelam la o firma de recrutare .  

      ca el raspunde la ordinele grupului infractional de la SIF1, vezi masura cu dedicatie privind cumpararea sif-urilor intre ele fara eliminarea pragului, vezi protectia acordata privind tranzactie deal de la SIF1, nu cred ca ASF nu poate interveni cand are dovezi clare dejaful practicat la sif1 si se paote spala prin aruncarea pisicii in ograda IPJ, atunci la ce mai avem nevoei de aceasta capusa ASF. oare SECu din SUA asa ar proceda in fata unor evidente ???

      Nu doamna Petrescu este de pe alta planeta, noi suntem.Suedezii au cerut de curand marirea taxelor ,deoarece micsorarea lor a dus la scaderea nivelului de trai (pricepeti ceva ?) Daca n-ar fi ucrainenii ,am fi oaia neagra a Europei (si asta o spun de mai bine de 10 ani) Traiti o luna de zile intr-o tara Nordica ;SUEDIA ,NORVEGIA ,e.t c si-o sa-mi dati dreptate NU sunt de pe aceiasi planeta cu noi.Sa va dau un exemplu: Eram in Norvegia si ma grabeam sa ajung la autocar .Neasigurandu-ma am sarit in fata unui autoturism care a franat cit s-a putut de puternic si s-a oprit la un centimetru de mine.A coborat soferul si si a cerut scuze in trei limbi,( ultimele doua erau in engleza si franceza) I -am spus ca pe la noi , in romaneste.BA,tu in loc sa ma injuri ,iti ceri scuze? S- a speriat si mai tare.Vazandu-l, I-am zambit,i -am facut cu mana si m-am suit in autocar Nici-un alt sofer nu l-a claxonat. A ramas un timp langa masina neintelegand ce s- a intamplat Se intalnise cu un roman....

    Eu cred ca PSD ( Protectia Smenarilor Damboviteni ) conform traditiei nu va accepta decat un penal . In acest caz ce rost ar mai avea sa caute vreunul in alta parte cand este in gradina proprie a ASF-ului . Daca in schimb ar vrea sa schimbe radical in bine piata de capital ar merge pe varianta unui profesionist neimplicat politic din afara ASf lucru de neimaginat in cazul mafiei PSD-iste.

    1. Poate aduc un UDMR-ist la ASF !

      Ai vazut ce steaguri aveau cand au semnat cu alianta cu UDMR-istii ?  

      ar fi bun mitica dragomir!asta daca vrea sa renunte la renta viagera de 6.000E pt. un salariu de 5.000E si daca se ia de vreo jucarie politica care scurge banii romanilor vede zeghe!ce ziceti?

    "Menţionez că, după venirea domnului Ruşanu Radu la conducerea ASF, acesta fie a adus şi a pus în funcţii de conducere foşti funcţionari din Parlament loiali acestuia, fie şi-a apropiat persoane care lucrau de mai multă vreme în cele trei sectoare de supraveghere financiară, creînd o adevărată reţea, prin intermediul căreia dispunea, în mod discreţionar, în activitatea ASF-ului. Precizez că apropiaţii acestuia, în momentul în care le era adus la cunoştinţă că ceea ce cereau încalcă legea, spuneau nonşalant că nu este nicio problemă, că se poate schimba oricând orice reglementare, prin Parlament…" Deci faptul ca se vrea inlocuirea lui Rusanu cu Ursache nu face decat sa mentine SISTEMUL in ASF .

    Poate daca este numit el, ajunge Mai repede la fratii lui machidon I?

    asf-uleeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!! !!..............huoooooooooooo ooooooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!........coruptuleeeeeeee e

    1. ce-ai de gind cu chelu ? asf-ulee? il mai tii mult in brate?

    Daca Doriti sa fie si Mai rau, atunci propun trio perfect. Faraonul, paiata si taranoiul de alexandria. Garantat inca zee ani Mai rai!

    Oare astia din parlamentul mioritic nu citesc presa, nu vad ca Ursache este blamat de jucatorii din piata de capital, ca nu a facut nimic bun pentru aceasta piata? Sau poate tocmai de asta il pun sef - are "CV-ul" perfect pentru o pozitie de conducere in ROU(si de responsabilitate as zice eu, dar nu si ei). In opinia mea Daianu este de departe cel mai integru si potrivit (prin prisma cunostintelor si experientei) pentru a fi promovat in functia de sef. Din pacate, in Romania oamenii integrii nu sunt doriti in functii de conducere (iar daca sunt si buni profesionisti, acesta deja este motiv de indepartare, nu de promovare).

    1. Spuneti lucrurile acestea frumoase despre dl Daianu,dupa declaratiile acestuia de azi ? Din punctul meu de vedere acesta este ( inca ) o rusine pentru piata de capital din Romania.....dar cine sunt eu sa judec ? Un simplu " posesor " de actiuni pe ici pe colo.....

      Nu stiu exact care sunt declaratiile la care faceti referire (probabil ca mi-au scapat sau le-am inteles gresit) insa din ceea ce ofera clasa politica pe acest segment, il prefer in continuare pe Daianu (este chiorul intre orbi).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb