SE CLATINĂ GRUPAREA MONACO? Miliardarul Dragoş Dobrescu, acuzat de ameninţări cu moartea de Alina Măgureanu şi Florian Walter

A.S.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 17 martie 2016

Miliardarul Dragoş Dobrescu, acuzat de ameninţări cu moartea de Alina Măgureanu şi Florian Walter

Dragoş Dobrescu, firma Romprest şi sentimentul de frică par să fie legătura dintre denunţurile explozive ale Alinei Măgureanu, fosta noră a lui Virgil Măgureanu, fost şef SRI, şi Florian Walter, recent extrădat din Emiratele Arabe Unite.

Familia lui Florian Walter îl acuză, printr-un denunţ la DNA, pe omul de afaceri Dragoş Dobrescu, unul dintre membrii grupului de la Monaco, de ameninţări cu moartea.

Alina Măgureanu susţinea, tot într-un denunţ, că Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg ar fi pus la cale uciderea lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar.

Prin intermediul cumnatei sale, Florian Walter a depus recent şi o plângere la poliţie în care îl acuză pe Dragoş Dobrescu că ar fi încercat să îl omoare, potrivit informaţiilor apărute ieri în presă.

Chiar dacă obţinuse la sfârşitul anului trecut drept de rezidenţă definitivă pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite, omul de afaceri Florian Walter a declarat că el a fost cel care a decis să se predea în regim de urgenţă: "Declar, în deplinătatea facultăţilor mentale şi respectând prevederile legale, fără a fi presat sau forţat de nimeni, că doresc să fiu predat autorităţilor competente din România, în regim de urgenţă. (...) O persoană din ţara mea de origine încearcă să îmi preia societatea în mod agresiv, fiind expus pericolelor, atât fizic cât şi psihic!".

La rândul ei, Alina Măgureanu a afirmat ieri că merge la Secţia 3 de Poliţie din Bucureşti unde vrea să depună probe ca a fost ameninţată de persoane implicate în dosarul Romprest.

"Este vorba de alte dosare, care au legătură în special cu Romprest, evident, şi se referă la ameninţări şi presiuni făcute asupra doamnei Măgureanu pentru a nu vorbi, venite din partea asociaţilor acelei (societăţi - n.r.)", a spus Florin Ghiulbenghian, care a însoţit-o pe Alina Petre, fostă Măgureanu, la DNA Ploieşti.

Întrebată de către jurnalişti de ce face aşa târziu denunţuri despre ceea ce ştie de mai multă vreme, fosta noră a lui Virgil Măgureanu a răspuns: "Mi-e frică!", adăugând că nu îi este uşor să facă acest lucru.

Alina Măgureanu susţine că a auzit discuţii între Dragoş Dobrescu şi Elan Schwartzenberg în care se vorbea despre lichidarea lui Codruţ Marta.

Acesta a dispărut în luna mai a anului 2012, pe numele lui solicitându-se un mandat de arestare pentru complicitate la evaziune fiscală şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Dragoş Dobrescu şi-a vândut participaţia de la Romprest, la finalul anului trecut

Anul trecut, Dragoş Dobrescu a cesionat participaţia de 99,9% la firma Europrest Invest, care deţinea 30% din Romprest, acţionarului minoritar al Europrest, firma EnergyMixx Europe, înregistrată în Luxemburg. Dobrescu preluase la începutul anului trecut, împreună cu omul de afaceri Radu Budeanu, 43% din acţiunile Romprest de la fondul britanic de investiţii 3I.

În urma tranzacţiei, Europrest Invest deţinea 30% din Romprest, iar firma Premium Management Team, aparţinând lui Radu Budeanu, publisherul Cancan, avea 13,7% din firma de salubritate, potrivit informaţiilor din mass-media.

Participaţia de 42,7% din Romprest deţinută de compania Detaco LTD, înregistrată în Canada, a rămas neschimbată. Omul de afaceri Florian Walter spunea în 2009, într-un interviu pentru România Liberă, că este unul dintre acţionarii Detaco. Alţi acţionari ai Romprest sunt Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, cu 10%, şi Firstcom LLC, cu 3,5%.

Dobrescu - personaj extrem de retras, cu avere de 130-150 de milioane de euro din imobiliare

Investitorul imobiliar Dragoş Dobrescu locuieşte la Monaco şi este considerat liderul grupării afaceristo - politică Monaco. Deţine grupul de firme Monolit, prin care controlează mai multe clădiri de birouri din Bucureşti.

Jurnalista Sorina Matei scria, în 2012, pe blogul ei, că Dragoş Dobrescu, un personaj extrem de retras, are o avere de 130-150 de milioane de euro din imobiliare. Jurnalista menţiona atunci că Dragoş Dobrescu este suspectul principal în cazul dispariţiei lui Codruţ Marta.

Sorina Matei scria pe blogul ei în 2013: "Se spune despre Grupul de la Monaco că sunt, în general, oameni care trăiesc pe altă lume, ce se raportează la cu totul alte «reguli». Sunt oameni cu tabieturi sofisticate, cu pasiuni condamnabile, unii pasionaţi chiar şi de operaţii estetice, sunt oameni care pot avea oricând, orice. Şi pe oricine la mână. Şi nu numai atât. Legendele despre ei sunt de-a dreptul halucinante, dar ce se ştie despre ei nici că le-a păsat vreodată. Ei controlează şi conduc. Pentru că au bani, munţi de bani, şi influenţă enormă. Conduc prin relaţii personale şi controlează de obicei Puterea. Sunt transpartinici, aşa că nu contează foarte mult cine şi cum a ajuns la această putere. Pentru că, în final, Puterea prin tot ceea ce înseamnă ea, în unele cazuri, ajunge finalmente tot la ei". Alte personaje ale grupării Monaco sunt, potrivit presei, Radu Dimofte, Gabriel "Puiu" Popoviciu, Gheorghe "Bebe" Ionescu, Radu Budeanu, Adriean Videanu, Raul Doicescu (Bog'Art), Rareş Mănescu, Sorin Blejnar, Codruţ Marta (în prezent dispărut), Elan Schwartzenberg, Ion Ţiriac, fraţii Bogdan şi Constantin Buzăianu, Dan Petrescu (asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare), Nicolae Dumitru, zis Niro, Cristian Burci, Carmen Adamescu, Cătălin Voloşeniuc, fiul ultimului director al Bancorex, Vasile Voloşeniuc, Bobby Păunescu.

Presa a mai relatat, de-a lungul vremii, că există o legătură foarte strânsă între Dragoş Dobrescu, soţii Rareş şi Ramona Mănescu şi Crin Antonescu, acuzat recent de Alina Măgureanu că ar fi primit un apartament de lux cu o valoare mult diminuată pentru a prelungi anumite contracte de salubritate.

Florian Walter, în arest preventiv

Omul de afaceri Florian Walter a fost adus în ţară recent, din Emiratele Arabe Unite, ulterior fiind arestat preventiv.

Dosarul omului de afaceri Florian Walter, care a fost disjuns de DIICOT Ploieşti din dosarul Romprest, a fost preluat de DNA - Structura centrală şi conexat la o altă cauză instrumentată de procurorii de aici, au declarat recent surse judiciare.

Avocata lui Florian Walter, Lucia Muşat, a declarat că, la momentul declanşării urmăririi penale împotriva lui Walter, acesta se afla în concediu în afara ţării şi s-a predat autorităţilor din Dubai când a aflat că pe numele său a fost emis mandat de arestare în lipsă.

El a fost dat în consemn la frontieră în data de 6 mai 2015, iar IGPR a anunţat ulterior că el a fost localizat în Emiratele Arabe Unite şi că autorităţile au demarat procedurile în vederea extrădării sale în România.

Procurorii DIICOT Ploieşti au efectuat, la începutul lunii mai 2015, zeci de percheziţii într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani, liderul reţelei fiind omul de afaceri Florian Walter, potrivit Agerpres.

Florian Walter este acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 - 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Potrivit DIICOT, Walter a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi.

Prejudiciul produs bugetului consolidat al statului prin activitatea infracţională a grupului coordonat de Florian Walter este de 4.500.000 euro, reprezentând impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, la care se adaugă 60.494.600 lei (echivalentul a 14.000.000 de euro), supusă procesului de reciclare.

Florian Walter, la ICCJ: "Am plătit cazarea în Antalya pentru fostul primar din Ploieşti"

Florian Walter a recunoscut recent, la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, că i-a plătit fostului primar al Ploieştiului, Iulian Bădescu, cazarea la un hotel în Antalya, în timpul unui cantonament al echipei Petrolul Ploieşti în Turcia.

Florian Walter a spus, în faţa judecătorilor de la ICCJ, că Iulian Bădescu, consilieri locali şi câţiva ziarişti au însoţit, în anul 2013, echipa Petrolul Ploieşti într-un cantonament în Antalya, iar fostul primar s-a folosit de această deplasare pentru a-şi face campanie, prin transmiterea de imagini şi fotografii în presă, potrivit Agerpres.

El a mai relatat că, la un moment dat, în hotel a avut loc o şedinţă la care au luat parte sportivii şi staff-ul echipei, în cadrul căreia Iulian Bădescu a promis că se va ţine de cuvânt în legătură cu premierea clubului, dacă Petrolul Ploieşti va câştiga Cupa României.

Walter a spus cu el i-a plătit lui Iulian Bădescu cazarea la hotel, însă nu şi pentru consilieri sau ziarişti.

În acest dosar, Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare că acte de comerţ incompatibile cu funcţia, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, în calitate de primar al Ploieştiului, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară "Lupii Galbeni 2012" Ploieşti, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operaţiuni controlului de legalitate, regularitate şi încadrare în creditele bugetare, şi a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranşe) către asociaţie, deşi cunoştea că nu este legală.

Totodată, Bădescu este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociaţii, în schimbul derulării contractului de asociere şi a regulamentului de aplicare a contractului, precum şi a efectuării plăţilor, 300.000 euro reprezentând un comision de 10% din valoarea totală a sumelor ce urmau a fi acordate de primărie jucătorilor echipei de fotbal FC Petrolul Ploieşti, ale cărei interese erau reprezentate de Asociaţia Comunitară, precum şi foloase necuvenite constând în contravaloarea transportului şi a cazării, în perioadele ianuarie - februarie 2013, respectiv ianuarie - februarie 2014, la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoţit echipa în cantonament.

Florian Walter, la DNA: "Le-am dat şpagă lui Oprescu şi lui Vanghelie"

Milionarul Florian Walter a mai făcut şi alte denunţuri DNA împotriva primarilor Sorin Oprescu şi Marian Vanghelie, potrivit România TV. Omul de afaceri a povestit că le-a dat mită celor doi pentru a obţine contracte de reabilitare şi de asemenea de asflatare cu primăria.

Sorin Oprescu a declarat că este pentru prima dată când aude de acest denunţ. Fostul primar a spus că îl cunoaşte pe Florian Walter de 20 de ani, de pe vremea când executa servicii de curăţenie Romprest pentru sectorul 1 şi pentru sectorul 5.

Întrebat dacă Walter a încercat să intervină la el, Sorin Oprescu a spus că nu avea de ce să facă acest lucru deoarece contractul era în derulare şi era făcut pentru 25 de ani.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Doar daca au conturi in Luxemburg par dubiosi pt mine.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb