Se spune că, la începutul anului 2004, Adrian Năstase ar fi primit un mesaj: nu candida, căci, dacă vei candida, vei pierde alegerile, iar dacă le vei pierde, vei fi marginalizat din punct de vedere politic şi vei avea probleme cu justiţia. Se mai spune că, enervat, Năstase s-ar fi retras trei zile la Cornu, timp în care camarila l-ar fi convins să nu se retragă. Insul a candidat şi a păţit ceea ce se spune că i se spusese...
Se mai spune că, la începutul anului 2014, Victor Ponta ar fi primit un mesaj: nu candida, căci, dacă vei candida, vei pierde alegerile, iar dacă le vei pierde, vei fi marginalizat din punct de vedere politic şi vei avea probleme cu justiţia. Având în vedere experienţa antemergătorului şi mentor al său, Victor Ponta a dat semne că a înţeles mesajul şi - la începutul lunii aprilie 2014 - a declarat că nu vrea să candideze la preşedinţia României, preferând să continue "proiectul" său de guvernare, în cadrul USL.
Paradoxal însă, ca oaia care se aruncă în prăpastie, a acţionat în sens contrar, distrugând USL, prin scoaterea liberalilor de la manete. Consecutiv, PNL şi PDL, după ce s-au înjurat ani de zile, parcă hipnotizate, au hotărât brusc să fuzioneze, creând astfel baza electorală unui candidat cu şanse. Oricât s-a străduit Tăriceanu să-i momească cu beneficiile puterii pe foştii săi colegi liberali, prea puţini l-au urmat, astfel încât nimeni nu a mai luat în serios "proiectul USL" al tandemului Ponta & Tăriceanu.
În aceste circumstanţe, Victor Ponta nu a mai avut ce face şi a intrat în joc, deşi sunt convins că nici presiunea baronilor din partid - cum a spus socrul său, şi nici sondajele de opinie - care îl dădeau câştigător indubitabil, nu l-ar fi putut convinge să candideze.
Determinanţi au fost doi factori: în primul rând, susţinerea unora din servicii, iar apoi, ca preşedinte al celui mai mare partid din parlament, era aproape imposibil să refuze.
Cred că bătălia electorală a fost numai partea vizibilă a ciocnirii aisbergurilor de putere din România, iar acum asistăm la tranşarea lucrurilor; în scandalul actual, Elena Udrea este exponentul uneia dintre tabere. Învingătorii elimină din sistem suporterii învinsului şi - până la urmă - pe învins. Pentru că, dacă este adevărat ceea ce se spune despre declaraţiile din arest ale lui Gruia Stoica sau despre redevenţele datorate de OMV statului român sau despre altele, atunci s-ar putea să se împlinească şi restul din ceea ce se spunea că se spune în primăvara anului 2014.
Viitorul apropiat ne va arăta dacă, măcar acum, după 25 de ani, Binele poate să învingă Răul.
1. Privatizari FPS
(mesaj trimis de Theraflu în data de 03.02.2015, 07:33)
Poate ne spune si despre privatizarile, valizele cu bani , vizitele cu servicii si tradarile facute in mandatul sau de director la FPS cu musetescu la butoane, Bucuresti Turism, Astra Asigurari, Alro, etc .
"Binele poate sa invinga Raul " !?
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 03.02.2015, 23:25)
Nu esti bine informat; Radu Sarbu a fost presedintele FPS si niciodata subordonat al lui Musetescu.
Sarbu este, probabil, singurul FPS-ist nemanjit.
1.2. Buna poantă (răspuns la opinia nr. 1.1)
(mesaj trimis de Grig în data de 30.08.2015, 12:09)
asta cu "singurul FPS-ist nemanjit". Tocmai m-ați binedispus, domnule Sârbu...
2. Este timpul ca Justitia sa-si faca datoria
(mesaj trimis de Pribeagul în data de 03.02.2015, 17:50)
“Viitorul si trecutul
Sunt a filei doua fete,
Vede-n capat începutul
Cine stie sa le-nvete;”
Situatia prezenta ne arata ca n-am stiut sa ne construim viitorul asteptat din trecutul trecut. Este de neinteles cum o structura damnata si condamnata, Securitatea, a inflorit intr-un asemenea hal ca a ajuns sa puna in pericol securitatea nationala si insusi viitorul tarii. Nici nu mai stii cine pe cine creeaza: “structurile democratice ale tarii” creeaza Securitatea sau Securitatea creeaza“structurile democratice ale tarii”. Nu stiu cite servicii or fi fost in trecut, dar constatam ca tinara noastra democratie ne-a adus vreo sapte servicii de securitate, iar numarul angajatilor in aceste servicii se spune ca a crescut de la cca 8 mii in trecut la cca 16 mii in prezent. Are democratia nevoie de mai multi dulai care s-o apere decit dictatura? Intrebarea poate fi tratata ca o gluma proasta: sigur nu!
Faptul ca se risipesc banii tari, in dauna dezvoltarii ei, pe servicii de securitate de care poporul n-are nevoie poate fi considerat un fapt colateral. Deosebit de grave sunt alte aspecte, si anume:
- este grav ca de la misiunea de aparare a statului socialist s-a ajuns ca Securitatea actuala sa stabileasca conducerea tarii. Ne apar cu claritate acum dedesubtul unor situatii inexplicabile. Este clar ca Basescu in 2004 si 2009 a ajuns presedinte pus de Securitate, si Iohannis in 2014 la fel. A inghiti nerumegata asertiunea ca cistigarea alegerilor de catre Iohannis se datoreaza nu stiu carui val creat de romanii plecati in strainatate este o timpenie fara margini. Romanii au plecat sa scape de mizeria parca nesfirsita din tara, au plecat ca sa cistige ceva pentru imbunatatirea existentei lor, nu pentru a vota pe Ponta sau Iohannis. Nici unul ditre aceia pe care-i cunosc nici macar nu s-au gindit sa mearga la vot. E drept ca s-a dus Udrea la Paris, Liiceanu la Berlin, Macovei la Londra si altii de teapa lor cine stie mai pe unde. Cu toti acestia, in strainatate au votat cca 370 mii de alegatori. Sa zicem ca 100 mii (cel mai mult!) au ramas nevotati. Ce inseamna asta? Doar atmosfera, in rest aproape nimic!
- este grav ca Securitatea actuala face justitia in tara. Cind vrea si cum vrea!
- este grav ca Securitatea actuala pune in posturile de conducere niste jigodii care au incalcat legea si pe care le tine in haturi cu fel si fel de dosare. Cind javra misca-n front: “La un caz iar... pac! La "Răsboiul".”. Exemplu stralucit: va sa zica amaritul ala incurcat cu mafia tiganeasca a fost bun sa fie pus judecator la CCR, dar numai daca “face ce trebuie”. Nu “face ce trebuie”, nu-i bun. Si... “pac! La "Răsboiul".” cu el!
Rezultatul atitor fapte grave este ca la conducerea tarii s-a instaurat Sistemul Mafiot. Tara este in ruina, iar cetatenii ei in mizerie. Aproape zilnic, sub privirile indobitocite, adica indiferente, adica animalice, ale nenorocitilor care ne conduc avem in tara cite un eveniment cutremurator, de talia „Charlie Hebdo”:
- “Zi plina de durere in localitatea Racovita, din judetul Valcea, unde au fost condusi la groapa cei sase copii si mama lor, care au pierit joia trecuta intoxicati cu monoxid de carbon.”;
- “Saracia, dar si inconstienta, unui parinte din Rovinari, au trimis la cer, 6 ingeri. Barbatul s-a stins, alaturi de copiii lui, din cauza unei improvizatii, la instalatia de incalzire.” etc, etc...
Lasat sa-si continue opera criminala,acest Sistem Mafiot va duce la destramarea Romaniei. Ar fi bine ca pina Domnul ne va da mintea romanului de pe urma sa ne descurcam singuri si sa punem institutiile statului sa faca fiecare datoria conform legii. Cum? Intelectualii tarii, oamenii demni de aceasta titulatura, au datoria sa vegheze ca Justitia sa faca acest lucru!
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 16.05.2015, 20:14)
Un gunoi Sarbu un scarbos.
2.2. zicatori (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de vasile dumitru în data de 06.06.2015, 14:11)
lasa.l in casa lasa.l in pat,laasa.l si pe muiere.a venit neamtul,l.am facut profesor.,l.am facut primar,l.am facut sef de partid.l.am facut presedinte.acum se vrea dictator.vai de capul nostru.suflete de robi suntem.pentru o bucata de paine am votat sa vindem patria.
2.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.08.2015, 09:20)
Sarbu nu ar fi ajuns unde este ,daca nu ar fi avut sustinere.