Sebastian Bodu, fost preşedinte al ANAF, este unul dintre cei care a reclamat la Comisia Europeană (CE) modul în care Ministerul Finanţelor va calcula acciza anul viitor, o altă reclamaţie fiind depusă şi la Avocatul Poporului, potrivit site-ului Digi24.
Oficialii de la Bucureşti au stabilit ca în 2015 taxa respectivă să fie calculată la un curs artificial, cu peste 6% mai mare decât cel real. Cursul la care este calculată acciza influenţează preţurile pentru carburanţi, energie electrică, alcool, tutun, cafea şi produse de lux.
"Eu am făcut sesizarea ca simplu cetăţean. Asta înseamnă că am accesat site-ul DG Taxud, era acolo un formular pentru astfel de petiţii, l-am completat. DG Taxud mi-a răspuns cam după două zile, mi-a spus: am primit petiţia, o vom lua în considerare şi în măsura în care apreciem ca este vorba de un infringement, vom declanşa procedura", a declarat Sebastian Bodu, fost preşedinte al ANAF, citat de Digi24.
Din cauză că asemenea solicitări nu se rezolvă rapid, cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2015 accizele se vor calcula aşa cum a stabilit Guvernul.
"Din păcate, este mult prea mult acest nivel de acciză. Aproximativ 50% din preţul unei beri cumpărate în România ajunge într-un fel sau altul în buzunarul statului", a declarat Constantin Bratu, directorul general al Asociaţiei "Berarii României", citat de Digi24.
În primele zece luni, în visteria statului au intrat aproape 20 de miliarde de lei din accize, cu 13% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
1. fără titlu
(mesaj trimis de MIHAI în data de 23.12.2014, 16:14)
Bodu mai bine ar invata sa calculeze T.V.A-ul si apoi sa faca reclamatii.DIN pacate traim in imperiul prostiei.