Sebastian Burduja atacă din nou ONG-urile care se opun proiectelor din energie

A.F.
Politică / 11 octombrie

Sebastian Burduja atacă din nou ONG-urile care se opun proiectelor din energie

Atacurile declanşate de organizaţiile de mediu la adresa ministrului Mediului, Mircea Fechet, şi la adresa ministrului Energiei, Sebastian Burduja,în contextul reluării proiectelor privind finalizarea construcţiei unor hidrocentrale, vor continua, în ciuda plângerii penale instrumentată de Parchet cu privire la asociaţiile respective, afirmă Burduja într-o postare pe pagina oficială de Facebook.

Ministrul Energiei a spus: "Nu-mi pasă câte interese deranjez. Am un singur interes: interesul românilor. În ultimele zile, câteva organizaţii de mediu au declanşat un atac la adresa mea, a ministrului mediului, Mircea Fechet, şi a colegilor noştri din cele două ministere. Nu este primul, nu va fi ultimul.

Mai nou, acestea se bazează pe informaţia "pe surse" că aş fi sesizat organele de urmărire penală cu privire la acţiunile desfăşurate de câteva ONG-uri prin care sunt sabotate, de ani de zile, proiectele energetice. Sistematic şi pe foarte mulţi bani, cu avocaţi bine plătiţi şi campanii agresive. În interesul cui, oare? Şi pe banii cui, oare? Nu pot confirma şi nici infirma formularea unei plângeri penale, pentru că aşa prevede legea, dar nimic nu mă poate opri să spun adevărul.

Adevărata ştire este că România a investit până acum 4,63 miliarde de lei (!!!) în hidrocentrale blocate de ani de zile: Răstoliţa (90% finalizată), Surduc-Siriu (89% finalizată), Cornetu-Avrig (95% finalizată), Paşcani (75% finalizată) etc. În total, peste 300MW noi pentru sistemul energetic naţional, plus toate beneficiile aferente acestor investiţii, mai ales protecţia împotriva efectelor inundaţiilor. Despre ce efecte asupra mediului poate fi vorba pentru investiţii care sunt atât de aproape de finalizare?

Plus proiectul strategic Neptun Deep din Marea Neagră, de 4 miliarde de euro, care va dubla producţia de gaz românesc, va genera dezvoltare şi locuri de muncă şi va reduce masiv dependenţa europeană faţă de gazul rusesc. Ce au în comun toate aceste investiţii? Sunt atacate şi blocate la fiecare pas, la fiecare procedură, la fiecare acord/aviz sau ordin de ministru, de câteva organizaţii.

Prin aceste investiţii, energia României ar fi fost astăzi mai sigură şi mai ieftină. Am fi avut mii de noi locuri de muncă şi o industrie mai competitivă. Dar vă promit că nu ne lăsăm până când nu vom finaliza aceste investiţii. Nu sunt proiectele "lui Ceauşescu", după cum afirmă unii. Sunt proiectele pe care vrem să le lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, pentru o Românie independentă energetic, puternică, fără influenţe din Est.

Respectăm şi susţinem rolul societăţii civile şi toate demersurile de bună-credinţă. Dar nu putem accepta vreodată acţiunile contrare interesului românilor, servind interesele celor care ne vor răul. Cei care încalcă legea trebuie să răspundă exemplar. Toate presiunile, ameninţările şi campaniile negative nu ne intimidează, ne motivează. Iar adevărul şi dreptatea înving întotdeauna, mai devreme sau mai târziu. România trebuie să fie independentă şi sigură în şi prin sectorul energetic, fără să mai depindă vreodată de cei care au folosit energia, decenii la rândul, ca armă de şantaj".

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Nu va mai victimizati si gasiti pretexte ridicole cum am auzit de la Dancila , ca psd -ul nu a facut autostrazi pentru ca un irlandez , fara nume si chip a facut o contestatie . asa ceva numai in Romania gasesti , toate tarile si-au facut autostrazi numai noi ne-am impiedicat ( voit ) sa le facem din cauza unor ong , soros sau germane .

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    1. Iarasi te-ai "impiedicat" de PSD:-)...Nastase a semnat contractul in Decembrie 2003 pentru autostrada Transilvaniei care trebuia sa fie gata undeva in 2009...In 2004 A venit basescu-petrov care a spus ca Romania "nu are nevoie de autostrazi" si a "renegociat" el contractul...suntem in 2024 , "Dupa 20 de ani" si nici urma de autostrada, dupa 4 mandate de presedinti "da dreapta":-)...

      Acord

      Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb