Sechestru pe averea lui Dan Voiculescu

Darius Porumboiu
Ziarul BURSA #Politică / 5 decembrie 2008

Domnule Voiculescu, să mă prezint: sunt şeful DNA, Daniel Morar şi am fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu în echipa de negociatori PDL.

Domnule Voiculescu, să mă prezint: sunt şeful DNA, Daniel Morar şi am fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu în echipa de negociatori PDL.

DNA trimite în judecată 13 inculpaţi, în frunte cu liderul PC, Dan Voiculescu, în dosarul privatizării "Institutului de Cercetări Alimentare"

Ministerul Agriculturii s-a constituit parte civilă pentru recuperarea unui prejudiciu de peste 60 de milioane de euro

La doar patru zile după ce a fost reales senator, liderul PC, Dan Voiculescu, este trimis în judecată de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în dosarul penal privind privatizarea "Institutului de Cercetări Alimentare" - I.C.A. Alături de liderul PC au mai fost trimişi în judecată şi alţi 12 inculpaţi, foşti directori din cadrul Agenţiei Domeniului Statului (ADS) şi reprezentanţi ai societăţilor din grupul Grivco, patronat de Dan Voiculescu.

DNA a anunţat, ieri, că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale s-a constituit parte civilă cu suma de 222.222.264 de lei (echivalentul a 60.482.615 de euro), reprezentând prejudiciul efectiv cauzat în sumă de 7.796.198 euro şi folosul de care a fost lipsită partea civilă în sumă de 52.686.417 euro, valoare determinată de evoluţia pieţei imobiliare în perioa-da 2003-2006. Pentru a asigura recuperarea acestui prejudiciu, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra bunurilor inculpaţilor: Voiculescu Dan (conturi bancare şi un imobil din Bucureşti), Pantiş Sorin (teren şi două apartamente în Bucureşti), Sandu Jean-Cătălin (apartament în Bucureşti), Mencinicopschi Gheorghe (casă în Otopeni), Săvulescu Vlad-Nicolae (teren, casă şi apartament în Bucureşti), Sin Gheorghe (apartament în Bucureşti), Ene Vica (apartament în Bucureşti).

Procurorii DNA susţin că, în perioada 1991-2003, inculpaţii sus-menţionaţi au desfăşurat o serie de operaţiuni financiare şi comerciale frauduloase în scopul de a facilita adjudecarea prin licitaţie, de către Grivco SA Bucureşti, a pachetului de acţiuni deţinut de ADS la I.C.A., la un preţ mult mai mic faţă de valoarea comercială reală şi în condiţii discriminatorii, netransparente şi prin subevaluarea activelor şi a titlurilor de participare. I.C.A. a devenit atractiv datorită activelor sale imobiliare valoroase, respectiv terenul în suprafaţă de 36.676,79 mp şi construcţiile în suprafaţă desfăşurată de 9.983 mp, amplasate în zona rezidenţială a lacului Băneasa şi având toate utilităţile în apropiere.

"În scopul enunţat mai sus, în perioada 31 mai 2002 - 24 noiembrie 2003, inculpatul Voiculescu Dan şi-a folosit influenţa de preşedinte al PUR asupra inculpaţilor Mencinicopschi Gheorghe (membru PUR, director general şi membru al AGA şi ulterior al CA al I.C.A. SA Bucureşti,) Pantiş Sorin (membru PUR şi director general executiv al Grivco SA Bucureşti) şi Sandu Jean Cătălin (secretar executiv al Partidului Conservator, fost PUR, administrator al Benefica SA Bucureşti, firmă din Grupul Grivco, director al direcţiei juridice din cadrul ADS, în perioada 2001-2005, membru AGA al I.C.A. SA Bucureşti în 2003)", se arată în comunicatul DNA. Procurorii mai spun că, în iulie 2003, inculpatul Corneliu Popa, în calitatea sa de preşedinte al Consiliului de Administraţie al ADS, a aprobat declanşarea, fără mandat din partea statului român, a procesului de privatizare al I.C.A. SA Bucureşti, stabilind o valoare a pachetului de acţiuni de 94,5 ori mai mică de valoarea comercială reală a acestuia.

Acuzaţiile aduse de către DNA lui Dan Voiculescu

DNA susţine că preşedintele fondator al Partidului Conservator (fost Partidul Umanist Român), acţionar majoritar al Grivco SA Bucureşti, membru al Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) şi al Consiliului de Administraţie (CA) al Institutului de Chimie Alimentară (I.C.A.), membru al AGA şi director general al Bioprod" SA Bucureşti, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite şi spălare de bani, ambele în formă continuată.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Poate da bunul DUMNEZEU, ca acest om lacom sa plateasca pe masura faptelr sale.

    STIMATI CONCETATENI VA ROG SA-MI RASPUNDE-TI LA O ANTREBARE ;MAI AVETI ANCREDERE AN ACTIALI SI VIITORI I.EU PERSONAL NU M-AM SATURAT DE TOTI HOTII N-AEU FURAT LA GREU PANA SI ACUM N-EA PROMIS MAJORAREA PENSIILOR DAR VEDETI CA A FOST DOAR O MINCIUNA DOAR SA IA VOTUL NOSTRU EU AM AVUT UN GAZ AN FAMILIE ;UN COPIL CU TETRAPAREZA SPASTICA SI COMITIALITATE SI AM FACUT CRED EU UN LUCRU PE CARE LAR FI FACUT ORCE MAMA CARE IBESTE COPILULEI SI ANUME :AM VANDUT AP CU 2 CAMERE NUMAI SA-MI SALVEZ COPILUL DAR PANA LA URMA BOALA A ANVINS DAR NU AM PIERDUT NUMAI COPILUL CI SI CEI 70 MIL DE LEI CE MI-AU MAI RAMAS PE CARE I-AM DEPUS LA BANCA POPULARA ROMANA CARE OAMENI CU DORINTA DE A SE ANBOGATI PESTE NOAPTE AU DUSO LA FALIMENT SI NOI CREDULI ASTEPTAM DE 8 ANI SA SE FACA CEVA DAR HOTII AN MANA CU MAFIOTII TRSIVERSEAZA PROCESELE PENTRU A SE SUBSCRIE ASTFEL SA NU MAI DEA SOCOTEALA OAMENILOR CARE AU AVUT ANCREDERE AN EI ASA DAR MAI CREDETI AN EI EU NU AN AM EI AU URMARIT DOAR VOTURILE MOASTRE IAR NEAU MINTIT CA ANTODEA UNA

    1. AM ANTELES CA TREBUIE SA RESPECT REGULAMENTUL DAR NU MAI POT ATUNCI CAND PIERZI TOTUL SI AM MUNCIT 32 DE ANI SI AS FI MUNCIT MAI MUT DAR M-AM ANBOLNAVIT SI DE 4 ANI SUNT AN PIENSIE DE BOALA SI CUM SA VORBESC ALTFEL CAND MAU UMILIT ATAT VA OUTETI IMAGINA O MAMA CARE A PIERDUT TOTUL CUM SA VORBESC ALTFEL D-STRA ATI PUTEA?VA MULTUMESC MULT

    averea lor va fi valorificata in folosul poporului.toti vor primii pedepse de peste 15 ani inchisoare pt. frauda.urmeaza vantu,patriciu,baronii locali......treziti-va.tara e a lor nu a voastra.voi,la munca si la vot.ciocu mic

    Mah, dar ce siguri mai sunteti k asta o sa pateasca ceva... Ziceti-mi si mie de unul care e la zdup ptr ca a furat peste 200 000 euro . Daca fura gaini , gogosi , din buzunare , etc , mai ziceam sa faca 10-20 de ani de puscarie, dar la bnii astia nu e pacat sa il bage pe bietul turnator istet la parnaie ?? cine sa il bage , complicii lui???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb