SECRETAR DE STAT: ''Centrul Cyber de la Bucureşti arată că avem capacitate de a ne dezvolta în zona digitalizării''

G.U.
Miscellanea / 11 februarie 2021

''Centrul Cyber de la Bucureşti arată că avem capacitate de a ne dezvolta în zona digitalizării''

Centrul Cyber de la Bucureşti arată că România are capacitate la nivel de specialişti pentru a se dezvolta în zona digitalizării, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de specialitate, Alin Chitu, secretar de stat în Ministerul Finanţelor, informează Agerpres.

"Existenţa Centrului Cyber la Bucureşti arată că avem capacitate la nivel de specialişti pentru a ne dezvolta în zona digitalizării. Mai departe, cred că putem folosi oportunitatea aceasta în a atinge aceste obiective, în a deveni un lider măcar regional pe această zonă. Sunt deja antreprenori români cu un foarte mare succes în internaţionalizarea serviciilor de digitalizare şi automatizare. Aş putea aminti aici UiPath... La nivelul Ministerului de Finanţe, atât domnul ministru, cât şi noi ceilalţi care am venit odată cu dânsul, înţelegem foarte bine că procesul de digitalizare se va extinde asupra domeniilor de activitate primare, cât şi în întreaga economie, inclusiv în sectorul financiar-bancar", a susţinut Chitu.

Conform secretarului de stat, Ministerul Finanţelor va susţine demersurile Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru un cadru de dezvoltare a digitalizării în domeniul asigurărilor.

"Într-o măsură, Ministerul de Finanţe, în calitatea sa de iniţiator al actelor normative în sectorul financiar şi, implicit, în sectorul asigurărilor, îşi va arăta toată susţinerea pentru ASF în a dezvolta un cadru de dezvoltare a digitalizării. Strict intern, pe zona politicilor fiscale, de taxe, deja avem nişte proiecte importante care sunt într-un mod accelerat de implementare. Aş aminti aici facturarea electronică, apoi un proiect în care analizăm eficienţa Declaraţie unice şi vrem să vedem asta din perspectiva conformării voluntare", a precizat reprezentantul Ministerului Finanţelor.

România va găzdui, la Bucureşti, Centrul european de competenţe industriale, tehnologice şi de cercetare în domeniul securităţii cibernetice - Centrul Cyber, conform Agerpres.

Propunerea de regulament de instituire a Centrului Cyber al UE a fost lansată de Comisia Europeană în 2018, fiind discutată inclusiv pe durata Preşedinţiei române a Consiliului UE.

Fundaţia Institutul de Studii Financiare şi trustul de presă DC Media Group organizează, joi, conferinţa online "Quo Vadis 2021!" - ediţia a III-a, Digitalizarea asigurărilor - prioritate Zero!".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb