Secretele din declaraţia Doinei Dascălu: cum şi-au majorat în plină criză economică, în 2020, sinecuriştii din ASF salariile, cu 7% (Episodul III)

Radu Soviani
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 august 2021

Radu Soviani

Anul 2020 a însemnat pentru peste un milion de români pierderea locului de muncă pe perioada pandemiei. Alt milion şi-a văzut veniturile diminuate, în urma şomajului tehnic. Nu a fost cazul nici măcar al unui angjat din ASF. Salariile lor s-au majorat în anul de criză 2020 (în care au eşuat să sancţioneze infracţiunile de la City Insurance devenind complici), cu aproape 7%.

Ne-o arată chiar Doina Dascălu, prim-vicepreşedinte ASF, cea care nu are niciun fel de pregătire în domeniul asigurărilor, pieţei de capital, pensiilor private, şi una dintre cele doar nouă persoane din ASF (din peste 500) ale cărei venituri au fost, totuşi, făcute publice.

Aşa aflăm că Doina Dascălu a încasat în anul 2020, net, de la ASF suma de 709.934 lei (peste 145.000 de euro, peste 12.000 de euro lunar). L-a făcut de ruşine pe soţul Romulus Dascălu, apropiatul fraţilor Micula, care, deşi era director general la două companii şi director de vânzări la o a treia, nu a reuşit din cele trei locuri de muncă să adune decât 159.804 lei, respectiv doar 22,5% din venitul dintr-o singură sursă a doamnei Dascălu.

Secretele din declaraţia Doinei Dascălu: cum şi-au majorat în plină criză economică, în 2020, sinecuriştii din ASF salariile, cu 7% (Episodul III)

Ştirea este, însă, următoarea: având în vedere veniturile lui Dascălu din 2019 ca prim-vicepreşedinte ASF (664.831 lei), rezultă că în anul de criză 2020, conducerea ASF, care a eşuat în 2020 să sancţioneze sifonările de la City Insurance sau Euroins sau manevrele dolozive de la SIF-uri, şi-a majorat salariile nete cu 6,8%.

Secretele din declaraţia Doinei Dascălu: cum şi-au majorat în plină criză economică, în 2020, sinecuriştii din ASF salariile, cu 7% (Episodul III)

În loc de concluzie:

- Cei menţionaţi în cele trei episoade (şi sunt mult mai mulţi în ASF) fac parte din cei 1% dintre salariaţii români care câştigă peste 3.000 de euro net. De la voi.

- Niciunul nu are în mod real calităţile necesare pentru a îndeplini funcţiile pentru care li s-a acordat sinecura. Nicu Marcu este o fraudă ştiinţifică şi un hoţ de TVA, pus să supravegheze o piaţă de câteva zeci de miliarde, George Viorel Voinescu este un fost securist Anti-NATO al Securităţii lui Ceauşescu, Doina Dascălu este o persoană celebră încă din perioada în care lucra în ministerul finanţelor şi împărţea stimulente (mai mult sau mai puţin integral angajaţilor din Minister), în timp ce se înrudea cu persoane cheie din anturajul fraţilor Micula - soţul Romulus Dascălu;

- Într-un mod ticălos, impostorul ştiinţific şi fraudatorul Nicu Marcu au secretizat salariile din ASF, astfel încât să nu ştiţi nici câţi bani fac diversele pile şi nici ce fac de banii acesştia;

- În an de criză, ASF a majorat salariile, deşi a euşat în anul 2020 să supravegheze în mod real piaţa asigurărilor şi piaţa de capital.

- #nimicpentrupopulatie

Prin urmare, vă întreb din nou:

Episodul VI. De ce sa ai o carieră pe bune şi să câştigi muncind pe brânci când prin fraudă ştiinţifică ajungi să câştigi mai bine decât 99% din populaţie? Preşedintele ASF, Dottore Nicu Marcu.

Opinia Cititorului ( 35 )

  1. Foarte bun demersul domnului Soviani început demult pe LinkedIn și al Ziarului Bursa că îl publică. Dar e totul trist. Trist pentru faptul că toate aceste articole nu au niciun efect. Marcu și toți analfabeții din ASF (au mai rămas sub 5% profesioniști) iau în continuare salarii vest-europene plus 2 prime de Paște și Crăciun plus pensii pilon 3 plus beneficii medicale. Și vor mai lua. Nimeni nu face nimic indiferent de câte articole vor apărea. Și asta pentru că populația simplă nu crede ce scrie în aceste articole, nu știe că există ASF și ce salarii sunt acolo, nu știe ce nulități extraordinare se perindă prin ASF. Populația simplă are grijile ei mărunte. Nu știe, nu crede, nu îi pasă. Între timp la ASF e prosperitate și angajații sunt convinși că merită banii ăia ba mai mult sunt nemulțumiți că au de muncă și vor mai mult. Chiar dacă ei sunt că Larisa de la Vrancea sau Juniorii de partid (Ciolacul, Nicolaescu) sau amante (vezi pe Google Prințesa RCA) sau neveste de politicieni (Zgonea, Mișa) sau foști importanți din firme de asigurări sau securiști pensionari. Vine valul 4 și uităm de ASF iar. Lasă că doar nu iau salariile alea din banii noștri. Sau iau?

    1. E trist ca crezi ca articolele niu au efect si ca nimeni nu face nimic. In primul rand ca face, dar tu nu stii. In al doilea rand ca dupa ce ai citit aceste articole nu mai esti ca inainte sa le fi citit. Si in al treilea rand, sa furi cand te stie toata lumea, parca nu-i la fel ca atunci cand nu te stia nimeni ca furi.

      Ce efect vrei sa aiba articolele, altul decit sa fie citite?

      Trist este ca dupa ce citesti si te revolta ceea ce afli, tu nu faci nimic si dai vina pe articole ca ar fi lipsite de urmari. 

      Nu, prietene, tu esti cel lipsit de eficacitate, nu articolele.

      Vei vedea ca altii vor reactiona. 

      are dreptate Make , in loc sa-ti plingi de mila ar trebui sa faci ceva concret , cat de putin , dupa mintea si puterea ta . spui ca nimeni nu face nimic , dar tu ce faci in afara de tristete ?

      Este revoltator ceea ce se intampla acolo (cu siguranta situatii simiulare sunt in tot sistemul administrat de stat, atat la nivel central cat si local) si mai ales faptul ca asta are loc de mult timp si nu au existat reactii adecvate din partea institutiilor statului.

      Exista stat de drept in Romania? 

      Realitatea ne demonstreaza ca nu avem asa ceva, desi toti platim din greu pentru asta.

      Ce fac? Păi în ultimii 3 ani câte sute de comentarii nu am dat la articolele din Ziarul Bursa în care am spus (de acum 3 ani) tot ce au scris ulterior Ursache și acum domnul Soviani. De câte ori nu am fost cenzurat și amenințat de dumneavoastră domnule Goldstein pentru că spuneam adevărul despre sinistrul de Leonardo Badea și acțiunile sale ca președinte ASF....câte comentarii anonime nu am scris despre salariile nejustificate și încasate de toate nulitățile din ASF? Ce efect puteau avea niste comentarii anonime? Niciunul. Dar ce efect au articole fundamentate și consolidate care arată efectiv cum se fură banii publici de către niște impostori? Este chemat Marcu în Parlament? Badea după mizeriile din ASF a fost chemat la Parlament??? Da. Să îl facă al 3 om din BNR. Unde zace latent și când se curăță tinereii de Isărescu și Georgescu te trezești cu Badea și barbișonul lui de escroc mare guvernator al BNR. De ani de zile zilnic povestesc tuturor și la oricine pot pe oriunde, din toate mediile despre ASF, oamenii de acolo, mai ales nulitățile angajate acolo și mai ales ce salarii au comparativ cu restul oamenilor din România și sursa banilor: toate CAS din Țară care ajung la Pilonul II, toate asigurările încheiate în Ro și toate tranzacțiile din piața de capital contribuie la veniturile ASF. Adică toată populația contribuie la veniturile ASF să se îmbuibe nulitățile fără studii economice angajate acolo fără concurs (vedeți consilierii adușj și de Badea și de Marcu). Ce efect primesc? Se indignează puțin, nu mă cred sau mai interesant zic că sunt eu ciudat și că e în capul meu totul. Nimeni nu crede realitatea din ASF. Și nici nu le pasă. De aceea Marcu&Co vor rămâne în continuare intangibili și vor face ce vor ei. Pentru că știu ce popor suntem. De câte ori am zis să faceți articole privind fiecare angajat din ASF: al cui este, ce salariu are și ce studii are? Deci ce fac eu? Nimic domnule Make. Stau și sunt trist și nu fac nimic. Aveți dreptate

      Nu am criticat niciodată articolele. Ba din contră le trimit cât mai multor prieteni sa le citească. Să analizeze. Să ia aminte

      De unde sa stiu eu ca tu esti cel care il insulta pe Leonardo Badea, contrar obligatiilor regulamentare stabilite comentariilor?

      Te plingi de cenzura?  

      Stupid.  

      Este neregulamentar si iti elimin comentariul.  

      Apoi te plingi din nou de cenzura. 

      Stupid. 

      Vrei sa injuri? 

      De ce nu il injuri in fata? Esti angajatul lui - intii al lui Badea, apoi al lui Marcu - te intilnesti cu ei si le zimbesti, "Da, domnu' Badea!, da domnu' Marcu!" si dupa aia vrei sa-i injuri anonim la Comentarii.

      Nu tine, domnule "Tristete". 

      Ce scrii tu:

      "De câte ori am zis să faceți articole privind fiecare angajat din ASF: al cui este, ce salariu are și ce studii are?" 

      Ia uite ce a facut el, ne-a zis ce sa scriem!  

      De ce nu scrii tu, mai "Tristete"?! 

      Stii ce cred? 

      Ca esti ineficient si la slujba ta din ASF.

      "Tristete"! 

      In sfarsit m-am prins de faza: deci MAKE ne considera pe toti (care avem ceva de precizat sau obiectat in mod critic) ca fiind angajati/in relatie/subordonati/colaborato ri ai celor pe care Bursa.ro ii critica.

      E bine ca am inteles cum stau lucrurile si-am sa stau cuminte in banca mea, in timp ce voi continua sa deplang calitatea reprobabila a caracterizarilor facute de tovarasul MAKE. 

      La final, ma semnez asa cum ii place dansului: "un imbecil"!

      Multumesc! 

      Am scris domnule articole acum multi ani într-un ziar concurent Bursa. Am scris obiectiv, în termeni generali dar ușor critic față de nedreptățile din alt domeniu de activitate. Ce am primit? 2-3 m-au felicitat că am curaj sa fac asta. Restul m-au înjurat, cei vizați m-au criticat intens și la interviurile de angajare toți "șefii" turbau când vedeau asta în CV. Practic eram un turnător ciripitor în fața lor că spuneam adevărul. Iar adevărul doare cel mai tare. Mai bine minți. Aș putea scrie și acum despre ASF de exemplu cum face domnul Soviani. Dar pentru ce? E inflația mare, totul e scump iar cu adevărul, critica și scrisul mori ca prostul de foame în țara asta.

      Da, despre asta era vorba, multumesc pentru confirmare!

      Ha, ha!

      Mi-ai zis "tovarasul". 

      Ce tare m-ai criticat!  

      In schimb te-ai facut imbecil singur si nesilit de nimeni. 

      Ma duc sa ma culc, nu mai este nevoie de mine - oamenii au ajuns la constiinta de sine.

      Mai ai un pas si atingi ideea absoluta. 

      ...

      Am trezit-o pe insasi MI7, m-a injurat competent si a fugit cu pantaloni-n vine.

    Doina Dascalu este sinistra. De la tupeul de a fi numita sefa peste niste domenii de care nu are habar pana la comportamentul grosolan ( ca si al grobianului de Marcu care crede ca are dreptul sa jigneasca si sa hartuiasca salariatii ca sa ii faca sa plece si sa-si promveze el muhaielele lui ) si pana la limbaj. Lipsita de cele mai elementare cunostinte in domeniu, Doina Dascalu incaseaza lunar peste 10000 EUR si in plus cumuleaza si cu pensia. Mii de euro rasplata pentru ignoranta. Ca sa fie nesimtirea maxima, Doina care injura si jigneste ca la usa cortului la fel ca Marcu are o slabiciune : fiul sau pe care l-a angajat laASF si l-a mentinut si dupa numirea sa. Nu mai vorbim despre interventiile fatise in favoarea sau impotriva unor societati sau persoane din piata in functie de interesul personal sau de grup.

    1. Sa numim exact grupul. E vorba de grupul Lakisdragoi. Sfătuită de Beze.

      Exact. Nu numai dar in principal acesta.

      Cu totii impreuna alcatuiesc Cooperativa.

      din Cooperativa fac parte si alti membri ai conducerii asf de care soviani inca nu a scris si sper am sa o faca in episoadele urmatoare; mai sunt vreo 3

      Hai nu mai face pe misteriosul, spune la care te referi!

      Sau misterioasa

    situatia de la asf este generala .actuala putere a ajuns cu complicitatea tuturor , asa zisa opozitie si a institutiilor de forta . toti stiau ca aici se va ajunge , toti catre par surprinsi sint ipocriti . s-a facut pe placul stapanilor care ne conduc . planul a fost definitivat la summitul de la sibiu , unde johanis si cei care il sustin , le-a promis lui macron ,merkel, si rutte , ce se intampla acum . statul mafiot cu institutiile lui si o mana de smecheri , precum cei de la asf si nu numai , este dusmanul nr 1 al romanilor .

    1. Sideranta situatie la asf! Aceasta impostoare impreuna cu plagiatorul hot si incompetent au ingropat si ceea ce mai ramasese din jalnicele piete financiare non -bancare. Cu tupeu si violente verbale, cu agresivitate si amenintari aceste personaje sunt tentaculele mafiei din sifuri si asigurari. Corupti pana peste puterea noastra de intelegere acesti tembeli sustinuti de servicii distrug tot in jurul lor mai rau ca pandemia. E nevoie de un vaccin puternic sa scapam de virusii astia blestemati!

      Ce treaba au nemtii si francezii cu SIF-urile noastre si cu ASF-ul?

      Esti nebun! 

    ...

    ...

    1. ...

    ...

    Dascalu! Altă haimana! Pensie si salariu! De la stat. Legea cu cumulul veniturilor nu se aplică? Nici la Voinescu, nu se aplica! De când știe baba asta cu ce se ocupa asf? Poate de cand o consilia pe Veorica ... sau poate de când se ocupa la finante cu accizatele? Sau deloc, mai degrabă. O taranca, ajunsa in toate functiile publice pentru calități precum obedienta totala, imparteala beneficii cu cei care i-au dat posturile bine platite, un personaj cu un limbaj greu de imaginat, pana si birjarii s-ar rusina, gandire limitata si capacitate de intelegere a piețelor financiare spre zero.

    1. Nu spre zero. Chiar zero.

    Probleme de la SIF-uri, secretizarea salariilor precum si dezastrul de la City Insurance arata ca Romanii pot dormii linistiti ca ASF vegheaza!

    Felicitări pentru seria de articole.

    ASF a devenit chiar o cloaca de sinecuri. Elena Dascalu , pe vremea premierului Tudose era subalterna Elenei Repede, mana dreapta ( sau stanga, depinde cum ii vine) a lui Tudose. Acum, pupila lui Tudose, aceasta nulitate lunga si blonda, pe numele ei Elena Repede a ajuns la ASF (fara concurs, clar) chiar sub Doina Dascalu Adica, serviciu contra serviciu pe mii de euro pentru incompetenta, amuzament, curvaraseala plictiseala si nimic in legatura cu pietele nebancare. Eh, si ce? trebuia? Pai fatuca asta nevinovata, leganata si desantata a lucrat la M transporturilor, Transgaz e competenta , adica . Pai are o singura scoala buna in orice domeniu - ,,mana dreapta,, a lu Tudose.

    Ce nu stie Doina D este ca Elena R pregateste terenul sa ii ocupe scanul, cu care se obisnuiste zi de zi., ajutata si de Caraman & Co. 

    Doina D , sincer dar dupa spagaria cu Bulagarii Euro ins ar trebui sa pleci taras din ASF, dar nu acasa.. alaturi de ailalti etajisti si chaiar asa, nu vorbim si de amantii din ASF? doar de amante? Eh, ce surprinsi sunteti!!! sa nu fiti, ca sunt peste tot si oriunde si multi.

    continuam maine cu date serioase, amu e tarziu. 

    1. Elena Repede nu e singura fara creier platita regeste ca sa stea in ASF. Foarte bine protejate si sustinute de unii de prin consiliu si directorasi interesati sa faca favoruri unira si altora. E plin de astfel de printese, expertele p... in managenent si cohorte de responsabile care sint platite peste cat ar permite decenta in aceasta tara. Ele nefacand nimic, frecand virgule, proceduri cretine si cateva hartii. Ce face Nadraga, in afara ca se culca cu un mos libidinos? Dar nu e problema, banii publici multi ajung la toate si toti papitoii care nu au legatura cu ce e de facut in asf, altfel pierduti intr-un loc plin de corupti. Intre pitipoance, amantlacuri si curvasareala si caractere de slugi, sa te faci ca nu observi coruptia unora nu e asa greu. Protejati si ei de babe corupte, jardinieri vanduti si stefanoi & prietenii ei slugi vandute la cooperativa, lakis, dragoi, swiss.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb