SECŢIA PENTRU INVESTIGAREA INFRACŢIUNILOR DIN JUSTIŢIE: Kovesi, urmărită penal pentru constituire de grup infracţional organizat

Mihai Iscusitu
Politică / 8 martie 2019

Laura Codruţa Kovesi

Laura Codruţa Kovesi

Procurorii din cadrul Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie au transmis, vineri, că au dispus continuarea urmăririi penale faţă de Laura Codruţa Kovesi, fost procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat în modalitatea coordonării şi complicitate la represiune nedreaptă sub forma participaţiei improprii.

"La data de 7 martie 2019 a fost adusă la cunoştinţa suspectului efectuarea în continuare a urmăririi penale. Faptele cercetate constau în aceea că, pe durata exercitării mandatului de procuror şef la Direcţia Naţională Anticorupţie, în perioada 2015-2016, ar fi coordonat, prin activitatea efectiv desfăşurată, prin ordine si dispoziţii date, grupul infracţional iniţiat de doi procurori şi un ofiţer de poliţie judiciară, la care au aderat alţi trei procurori şi un alt ofiţer de poliţie judiciară, iar aceştia ar fi acţionat, în mod coordonat, în scopul comiterii infracţiunilor de cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, influenţarea declaraţiilor, inducerea în eroare a organelor judiciare, fals intelectual şi uz de fals", au transmis, astăzi, reprezentanţii secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, conform News.ro.

Sursa citată a precizat că "ordinele şi dispoziţiile avute în vedere constau într-o circulară prin care a admis posibilitatea audierii pe parcursul urmăririi penale a aceleiaşi persoane, atât în calitate de martor cu identitate protejată, cât si în aceea de martor cu identitate reală, precum si într-un ordin, privind adoptarea unor practici unitare în administrarea probelor audio/video la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, ordin prin care ar fi fost încălcate dispoziţiile art. 143 alin. 2 si 4 Cod procedură penală, întrucât s-a dispus transmiterea către instanţele de judecată numai a suporturilor care conţin convorbirile relevante în cauză".

"Totodată, prin conduita sa de procuror ierarhic, prin dispoziţiile pe care le-a luat cu privire la un act de sesizare al instanţei prin ignorarea referatelor procurorilor cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura Centrală, l-ar fi determinat pe un procuror şef secţie să confirme, fără vinovăţie, un rechizitoriu nelegal şi netemeinic şi să dispună, astfel, trimiterea în judecată a cinci persoane, despre care un număr de patru procurori au precizat în scris că nu se impune trimiterea în judecată", au mai transmis procurorii.

Laura Codruţa Kovesi a stat, ieri, cinci ore la audieri la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, unde a a fost chemată în dosarul deschis pe numele său în urma unui denunţ făcut de Sebastian Ghiţă, mai informează News.ro.

Ei i s-a adus la cunoştinţă că este suspectă şi în alt dosar. Kovesi a acuzat faptul că nu a fost citată în mod legal şi că nu a avut acces la niciun document din dosar.

"Mi-a adus la cunoştinţă o învinuire pe care nu pot să v-o descriu în acest moment, pentru că mi-a fost citită o singură dată - că aş fi coordonat un grup organizat în DNA cu procurori care au făcut nişte trimiteri în judecată. Din nou dreptul la apărare şi procesul-verbal au fost întocmite că încălcarea tuturor drepturilor. Nu ştiu dacă este o acuzaţie oficială, pentru că mi-a fost înmânat un proces-verbal care nu este semnat de procuror", a declarat, ieri, Kovesi.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. „Tot ce vedem este o bătălie de imagine, tocmai pentru că Laura Codruța Kovesi reprezintă foarte mult. Problema e ce a devenit deja și ce poate să devină în continuare”, a spus joi seară la Digi24 jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

    Jurnalistul a declarat că obiectivul unora ar fi ca fosta sefă a DNA să fie scoasă în cătuşe de la audierile din cadrul Secției speciale de anchetare a magistraţilor. 

    „Spuneam că și Gestapo-ul se numea secție specială și iată că nu am fost departe de realitate, având în vedere ce am auzit că s-a întâmplat acolo”, a spus Cristian Tudor Popescu, comentând noua convocare a Laurei Codruța Kovesi, care a avut loc joi. 

    Cristian Tudor Popescu atrage atenția asupra faptului că, potrivit declarațiilor Laurei Codruța Kovesi, joi, în timp ce se afla în biroul procurorului pentru a-și studia primul dosar, niște avocați - nouă sau zece, din spusele ei - i-au adus la cunoștință că este suspectă într-un nou dosar. 

    „Avocații cui? N-are importanță ai cui. Cum vin niște avocați care să-i comunice doamnei Kovesi o punere sub acuzare?!” se miră Cristian Tudor Popescu. „Unde intră în atribuțiile avocaților să facă așa ceva? (...) Înțeleg că avocații ăștia erau ai părților din procesul de la Ploiești. Cum să vină avocații ălora din proces - care sunt Onea, Negulescu, Cosma - la Kovesi, care nu fusese chemată acolo în acest dosar, deci vin niște avocați și-i comunică că este suspectă?!! Ce justiție e asta? La procuratură, vine polițistul, îți înmânează citația, te prezinți, ți se comunică de către procurorul de caz calitatea de suspect. Nu înțeleg cum nu s-a putut repecta această procedură de bun-simț”, a spus CTP la Digi24. 

    „Întrebarea este de ce? Pentru că s-a ros până la os tema cu Ghiță, extrădatul, Nicolae Popa, Indonezia, de când s-a declanșat acest dosar, au ros-o televiziunile de serviciu până la os: Kovesi în rochie roșie, Kovesi de gât cu Ghiță, în vie, în cramă, la nunți, botezuri, au dat nu știu câte poze de pe la Ambasada Indoneziei, încercând să sugă ceva, cât de cât. S-a terminat! Ce să mai spui? Nu mai era nutreț pentru televiziuni-mitralieră de rahat. Nu mai era muniție. Și atunci, ce să facem? Hai să venim cu altceva!”, a arătat Cristian Tudor Popescu. 

    „Șansele ca aceste acuzații să treacă de o cameră preliminară - nu să ajungă la tribunal, în instanță - sunt minime. Asta e problema Secției Speciale, a Gestapo-ului. Tot ce fac ei se va consuma la nivelul ăsta, al urmăririi penale, pot s-o facă suspectă, inculpată, toate astea sunt la nivelul Secției. Însă în clipa în care vor face primul pas cu aceste fabulații, scenarii, la o cameră preliminară de justiție, se dezumflă toată povestea. Eu cred că se dezumflă și mai devreme, dacă doamna Kovesi își ia un avocat”, a explicat Cristian Tudor Popescu. Un avocat poate demonta în 24 de ore, pe chestiuni de procedură, „modul în care a fost pur și simplu înghesuită ca-n gang doamna Kovesi”, spune jurnalistul. 

    Laura Codruța Kovesi, scoasă în cătușe - idealul Secției Speciale

    „De fapt, știți care ar fi idealul pierdut în noaptea unei lumi ce nu mai este? Idealul ar fi...cătușili! S-o scoată pe doamna Kovesi cu cătușele pe mâini, de-acolo, din Secție. Asta este! Restul nu mai contează, ce tribunal, instanță... S-o scoată, s-o pozeze toată lumea cu cătușele la mâini”, a declarat jurnalistul. „Se pare că încă nu au suficient curaj, suficient tupeu să o facă, dar poate c-o s-o facă. În mod evident ăsta este obiectivul”, a adăugat editorialistul. 

    1. mizerii de trepanat asa cum este ctp

    Deci ,,cercetare abuziva,represiune nedreapta (de parca represiunea ar fi vreodata dreapta),influentarea declaratiilor"etc.bla,bla,bla, samd.Sunt curios cine sunt cei" abuzati,,.

    Cat de penibila poate sa fie fosta sefa a politiei politice bashisto-iohanniste, si cate abuzuri a putut sa orchestreze in mai mult de un deceniu de activitate infractionala de tip mafiot !

    Iar acum, drept rasplata dupa toata aceste abuzuri si ilegalitati, toata Europa e moarta dupa ea s-o inscauneze in fruntea parchetului european, probabil ca sa organizeze politia politica a PPE la nivel european. 

    1. Cu siguranta nu este mai penibila decat tine si logica ta de lemn. Tu esti destept si drept (precum Dragnea si Tariceanu) iar Europa este proasta si iubitore de abuzuri si ilegalitati. De-aia in Europa coruptii ajung dupa gratii (pentru ca iubeste abuzurile) iar in Romania hotii si coruptii ajung sa conduca tara prin parlament si guvern (pentru ca exista dreptate si onestitate). Nu ti se pare ca este exact invers si ca tu esti un mare idiot?!

    De 2 ani acesta alianta ALDE + PSD au distrus DNA ca sa poata sa fure in voie. Liber la furat. Trauasca HOTII si MAFIOTII. Poporule nu mai vota aceste partide Mafiote. Poporule nu te-ai saturat sa fi condus de 29 de ani de aceste partide Mafiote, aic includem PSD, ALDE, PNL, PMP, UDMR.

    disperarea pesedeului este imensa, mizs e uriasa, fac orice sa nu li se ia libertatea de a fura Hotia se masoara in valcovi. Este o unitate de masura certificata national.

    Aici se ajunge cand infractorii isi fac legi, care sa-i apare de legile facute si incalcate tot de ei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb