SECTOR 4: Reţea de apă şi canalizare, din zona Berceni până la Şoseaua de Centură

G.U.
Miscellanea / 25 august 2021

Reţea de apă şi canalizare, din zona Berceni până la Şoseaua de Centură

O nouă reţea de apă şi canalizare, adiacentă celei deja existente, va fi montată din zona intersecţiei Apărătorii Patriei până în imediata apropiere a Şoselei de Centură, informează Primăria Sectorului 4 într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"O nouă lucrare de mare amploare se derulează pe Şoseaua Berceni, în paralel cu construcţia noii staţii de metrou din apropierea Şoselei de Centură a Capitalei. Pentru a nu afecta ulterior trama stradală, societatea concesionară a reţelei de distribuţie a apei potabile şi canalizare (Veolia - Apa Nova) a demarat un amplu proiect ce presupune prelungirea facilităţilor specifice în aceeaşi zonă", informează primăria.

Proiectul prevede montarea unei noi reţele de apă şi canalizare, adiacentă celei deja existente, menită să preia pe de-o parte excesul debitului apei pluviale, iar pe de altă parte să preia necesarul de consum al viitorilor consumatori ce vor apărea ca urmare a dezvoltării zonei.

Potrivit comunicatului, noua reţea va porni din zona intersecţiei "Apărătorii Patriei" şi se va opri în imediata apropiere a Şoselei de Centură, într-un aşa numit cămin-capăt, creionat în aşa fel încât să permită şi o extindere ulterioară către comuna Berceni. În total, este vorba despre 3,3 kilometri de reţea de distribuţie a apei şi 2,3 kilometri de canalizare.

În acelaşi proiect, este prevăzută şi construirea a două staţii de pompare de mare capacitate, pentru a evita eventualele probleme de presiune a apei, precum şi două bazine de retenţie, de asemenea de dimensiuni considerabile, menite să capteze surplusul de apă generat de ploi abundente ce pot crea inundaţii.

"Efortul pe care comunitatea noastră îl face pentru a transforma zona de sud a Bucureştiului într-un adevărat hub de business este dublat de o bună colaborare cu distribuitorii de utilităţi, care au înţeles pe deplin misiunea noastră şi se alătură acesteia investind în modernizarea şi extinderea reţelelor pe care le administrează. Acest lucru înseamnă normalitate, înseamnă că dorinţele oamenilor sunt respectate. Lucrând coordonat, odată ce vom încheia lucrările de construire a staţiei de metrou şi a parcării adiacente acesteia, vom avea gata şi noua reţea de apă şi de canalizare, care este în mod cert un pas important în procesul de creionare a viitoarei zone metropolitane Bucureşti-Ilfov", a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb