Şedinţa pe tema moţiunii simple a USR a fost reluată

Politică / 7 februarie 2022

Şedinţa pe tema moţiunii simple a USR a fost reluată

Actualizare - Virgil Popescu, după ce a fost bruscat de George Simion: "Voi depune plângere penală"

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat luni seară că va depune o plângere penală împotriva liderului AUR, George Simion.

"Acest spectacol grotesc, pe care l-a pus în scenă astăzi, la adresa mea nu are cum să aibă ceva pozitiv. Nu voi alimenta ura cu ură! Dar cred că liderul AUR trebuie să fie sancţionat pentru ceea ce a făcut astăzi. De aceea anunţ că voi depune plângere penală. Cred că ne dorim cu toţii o societate civilizată, în care aleşii din Parlament să nu aibă ieşiri cu tentă violentă!", a precizat Virgil Popescu într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook.

Totodată, acesta susţine că opinia publică nu trebuie să tolereze "prin tăcere" astfel de manifestări.

"Comportamentul agresiv pe care l-a avut astăzi liderul AUR George Simion la adresa mea nu are nicio scuză. Vorbim de o formă de violenţă manifestată în Parlamentul României, la adresa unui ministru. Dar nu contează atât de mult dacă sunt ministru. Vorbim aici de manifestări de violenţă verbală la adresa altui om, de instigare la ură, la nesupunere, la un comportament iraţional. Iar faptul că îşi legitimează aceste porniri "barbare" prin suportul cetăţenilor, mi se pare un gest abject şi o ameninţare, pe care nu putem să o trecem uşor cu vederea. Există numeroase episoade similare în istorie, care s-au finalizat în adevărate traume, care au repercusiuni şi în zilele noastre. Nu cred că vrem să alimentăm, prin nepăsare, un astfel de comportament. Îmi pare rău că s-a întâmplat aşa ceva. Credeam că liderul AUR, care spune despre el că este o persoană citită şi educată, să îşi aducă aminte măcar de buna creştere, de buna cuviinţă, de ceea ce îl învaţă preoţii şi oamenii de bine", a adăugat Virgil Popescu.

---

Actualizare -Parchetul General s-a sesizat din oficiu în privinţa conflictului dintre George Simion şi Virgil Popescu

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la conflictul dintre George Simion şi Virgil Popescu din Parlament, potrivit Antena3.ro.

Vor fi verificate imaginile care surprind cum co-preşedintele AUR l-a luat de gât pe ministrul Energiei în timp ce acesta susţinea un discurs pe tema moţiunii de cenzură depusă împotriva sa.

---

Actualizare - IONUŢ STROE:"Cei care promit să rezolve problemele cu pumnii trebuie izolaţi pe scena publică"

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că derapajele trebuie aspru sancţionate, în contextul incidentului de la moţiunea simplă împotriva ministrul Energiei, Virgil Popescu, Citeşte mai mult...

---

Actualizare - GEORGE SIMION: ''AUR va organiza pe 27 februarie un miting împotriva liberalizării preţurilor la energie''

Copreşedintele AUR George Simion a anunţat, astăzi, la dezbaterea moţiunii simple pe energie, că AUR va Citeşte mai mult...

----

Actualizare - IONEL DANCĂ: ''Ministrul Energiei a fugit de dezbaterea adevărată a problemelor românilor''

Ministrul Energiei a fugit de dezbaterea adevărată a problemelor românilor, a afirmat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul independent Ionel Dancă, după ce şedinţa de plen a Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Ovidiu Ganţ, după incidentul din Parlament: ''Vom susţine orice măsură pentru a opri astfel de comportamente''

Grupul minorităţilor naţionale susţine orice măsură pentru a stopa comportamente similare celui care a avut loc astăzi, când şedinţa de plen a fost suspendată din cauza unui incident dintre George Simion, lider al AUR, şi ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat deputatul Ovidiu Ganţ, informează Agerpres.

"În semn de protest pentru incidentul adus şi de comportamentul incalificabil al liderului AUR, grupul parlamentar al minorităţilor naţionale refuză să mai participe la această dezbatere şi a părăsit sala. Personal am văzut în 17 ani multe lucruri aici, în plen, am auzit o serie lungă de insulte, mizerii, dar nu am vazut o asemenea reacţie niciodată", a declarat Ovidiu Ganţ, reprezentant al Forumului Democrat al Germanilor din România.

Acesta a subliniat că "în niciun parlament din lumea civilizată aşa ceva nu este acceptat".

"În consecinţă, cu siguranţă vom susţine orice măsură adoptată, în sensul opririi unor astfel de comportamente şi atitudini care nu au nicio legătură nici cu Parlamentul României şi nici cu un comportament uman, civilizat", a precizat deputatul minorităţilor naţionale.

---

Actualizare - CRISTINA PRUNĂ: ''Ministrul Energiei a generat un haos de nedescris în privinţa facturilor la energie''

Deputatul USR Cristina Prună a afirmat, astăzi, în plenul Camerei Deputaţilor, la dezbaterea moţiunii simple pe energie, că felul în care ministrul Virgil Popescu a gestionat criza facturilor la energie Citeşte mai mult...

---

Actualizare - Şedinţa pe tema moţiunii simple a USR a fost reluată

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost reluată, astăzi, după incidentul în care liderul AUR George Simion l-a bruscat la tribună pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, însă acesta nu va mai participa şi va depune punctul de vedere în scris, iar deputaţii PSD, PNL, UDMR şi ai minorităţilor naţionale părăsesc şedinţa, potrivit Agerpres.

"În comitetul liderilor de grup s-a decis continuarea dezbaterilor. Ministrul a luat decizia de a nu mai participa la şedinţă şi va trimite punctul de vedere în scris. (...) Grupul PNL va părăsi sala de şedinţă, procedura dezbaterii moţiunii va continua. M-aş fi aşteptat ca şedinţa să nu mai continue astăzi, că astfel de monstruozităţi nu au ce să caute în Parlament", a anunţat liderul deputaţilor PNL, Gabriel Andronache.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a precizat, la rândul său, că nici social-democraţii nu mai participă la şedinţă.

"Aş fi preferat ca şedinţa să nu fie reluată, să fie dusă doar la votul final. Din păcate, cei de la USR şi AUR au decis să continue şedinţa. Şi grupul PSD va părăsi şedinţa", a spus Simonis.

Liderul deputaţilor UDMR, Csomo Botond, a anunţat că şi UDMR a luat decizia de a nu participa la şedinţă, în semn de protest.

"Credem că a fost foarte grav ceea ce s-a întâmplat şi trebuie modificat regulamentul, să avem sancţiuni drastice", a adăugat liderul UDMR.

---

Actualizare - IONUŢ MOŞTEANU: "Extremiştii de la AUR l-au agresat pe ministrul Energiei, e inadmisibil"

Liderul deputaţilor USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, astăzi, după incidentul din şedinţa Camerei Deputaţilor în care ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost bruscat de liderul AUR, George Simion, în timpul discursului la moţiunea simplă a USR, că este inadmisibil ce s-a întâmplat, menţionând că nu poate fi acceptat un astfel de comportament şi că "violenţa nu face parte din societatea civilizată", Citeşte mai mult...

---

Actualizare - DAN BARNA: ''Majoritatea PSD-PNL profită de violenţa AUR pentru a bloca o moţiune''

Majoritatea PSD-PNL ''profită de violenţa AUR'' pentru a bloca moţiunea simplă pe energie, ceea ce "este de neacceptat", a declarat deputatul USR Dan Barna, astăzi, după reluarea şedinţei de Citeşte mai mult...

---

Actualizare - VIRGIL POPESCU: ''Voi depune în scris răspunsul la moţiunea simplă''

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu se mai întoarce în sala de plen a Camerei Deputaţilor, unde se dezbate moţiunea simplă la adresa sa, în semn de protest faţă de gestul pe care l-a făcut George Simion, lider al AUR, relatează Agerpres.

Virgil Popescu a fost întrebat cum cataloghează gestul lui Simion, care a mers la tribună în timp ce vorbea, l-a luat de braţ şi i-a spus că este ''hoţ''.

"E un gest incalificabil pentru un parlamentar, pentru un deputat. Sunt şi eu deputat, nu sunt la primul mandat, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Eu mă bucur că am avut stăpânire de sine şi nu am dat curs provocării, practic a fost o provocare pe care a încercat să o facă. (...) Eu, în semn de protest, nu mă mai întorc în sală. Voi depune în scris discursul, răspunsul la moţiunea simplă şi colegii mei din grupul PNL la fel vor face. Nu e vorba de teamă, e vorba de tras un semnal de alarmă că suntem în Parlamentul României, nu suntem în perioada interbelică, nu suntem într-o zonă de tristă amintire, lucrurile trebuie să intre în normal", a declarat Virgil Popescu la Palatul Parlamentului.

---

Actualizare - VIRGIL POPESCU: ''USR a votat legea pe care o atacă în moţiune''

Măsurile propuse de PNL privind compensarea şi plafonarea preţurilor la energie au fost prezentate în Parlament, au primit votul, inclusiv al celor de la Citeşte mai mult...

---

Actualizare - GEORGE SIMION:"Am fost la domnul Virgil Popescu la prezidiu să îi spun că e un hoţ"

Deputatul AUR George Simion a declarat astăzi că s-a dus la prezidiul Camerei Deputaţilor în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, îşi susţinea discursul pentru a îi spune că "este un hoţ", Citeşte mai mult....

---

Actualizare - DUPĂ CE GEORGE SIMION L-A BRUSCAT PE VIRGIL POPESCU ÎN PLENUL PARLAMENTULUI

Dezbaterea moţiunii împotriva ministrului Energiei, suspendată

Şedinţa de plen de astăzi a Camerei Deputaţilor în care se dezbătea moţiunea simplă a USR a fost suspendată, după ce discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost întrerupt de George Simion, lider al AUR, care a mers la tribună şi l-a luat de braţ, având şi un schimb de replici cu Popescu.

În timpul discursului ministrului Popescu, George Simion a vociferat din sală.

"Îl rog pe domnul Simion să se ducă la Putin să scadă preţul la gaze", i-a transmis Virgil Popescu lui George Simion.

În replică, acesta a venit la tribună şi l-a bruscat pe Virgil Popescu, numindu-l ''hoţ'', notează sursa citată.

"Domnule Simion, luaţi mâna de pe domnul ministru. Rog chestorii să-l îndepărteze pe domnul Simion", a cerut Daniel Suciu, preşedintele de şedinţă.

Şedinţa a fost întreruptă pentru scurt timp, după care Daniel Suciu a spus că este fără precedent ca un ministru să fie agresat fizic în timpul discursului şi a suspendat şedinţa.

"Stimaţi colegi, este pentru prima dată în istoria parlamentarismului când un ministru sau un vorbitor, în timp ce îşi ţine discursul, este agresat fizic. În aceste condiţii, eu nu pot să conduc şedinţa. Convoc şedinţa Biroului permanent, declar şedinţa închisă", a afirmat Suciu.

---

Actualizare - Camera Deputaţilor: A început şedinţa în care se dezbate moţiunea simplă a USR pe energie

Camera Deputaţilor a început, astăzi, şedinţa în care se dezbate moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, potrivit Agerpres.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Daniel Suciu, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 166 deputaţi din totalul de 330.

Textul moţiunii simple este prezentat de deputatul USR Radu-Dinel Miruţă.

Guvernul are 50 de minute de dezbateri şi fiecare deputat are câte 10 secunde, astfel încât PSD are 19 minute, PNL - 13, USR - 9, UDMR - 9, AUR - 5, minorităţile naţionale - 3 şi deputaţii neafiliaţi - 3.

Votul final va fi dat în şedinţa de miercuri a Camerei Deputaţilor.

USR a depus marţea trecută moţiunea simplă intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României", semnată de 51 de deputaţi.

Potrivit USR, ministrul Popescu "periclitează" în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie.

---

Moţiunea simplă depusă de deputaţi USR împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, va fi dezbătută luni după-amiază, în timp ce votul ar urma să fie dat miercuri. Principala acuzaţie adusă lui Popescu este aceea că gestionarea crizei facturilor la energie este un "dezastru", informează news.ro.

Moţiunea intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul "săptămâna viitoare" Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României" va fi dezbătută, luni, de la ora 16.00, votul final fiind programat miercuri.

Moţiunea a fost iniţiată de 51 de deputaţi USR.

Semnatarii îl acuză pe Virgil Popescu de faptul că "a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenti cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe "săptămâna viitoare" decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică".

În document se mai arată că gestionarea crizei facturilor la energie este "un dezastru", că 25% din puterea instalată în capacităţile de producţie de energie electrică din România a fost închisă, importurile de gaze au ajuns la aproape 30% din totalul consumului naţional.

Totodată, semnatarii moţiunii adaugă că Legea offshore, care ar fi dat perspectiva începerii investiţiilor în exploatarea gazelor din Marea Neagră, este încă blocată şi că România a ajuns din exportator net de energie electrică, importator net în perioada 2019 - 2021.

"Noi investiţii în sistemul energetic sunt blocate din cauza întârzierilor şi blocajelor legislative generate tot de Virgil Popescu. Peste 10 miliarde de euro din Fondul de Modernizare zac nefolosite din cauza incompetenţei. Sinecurile pentru activul de partid în companiile de stat din energie au înflorit mai mult decât oriunde", sunt alte acuzaţii aduse ministrului Energiei.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a anunţat, marţi, depunerea acestei moţiuni.

"Confirm încă odată faptul că USR va depune o moţiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, la începutul acestei sesiuni parlamentare", a spus preşedintele USR.

El a arătat că a solicitat în mai multe rânduri adoptarea de măsuri care să reducă facturile foarte mari la energie şi reprezentanţii USR au venit şi cu propuneri în acest sens.

"Am tras şi noi concluzii alături de mulţi cetăţeni ai României care plătesc în continuare facturi mari, faptul că felul cum a fost gestionat acest subiect este unul catastrofal, şi asta are impact asupra buzunarelor cetăţenilor. Din păcate, liderii coaliţiei PSD şi PNL au continuat cu acelaşi lidership în Guvern pe domeniul energiei", a spus Cioloş.

El a acuzat actuala coaliţie că nu a venit cu soluţii.

"Au preferat să păstreze aceeaşi persoană în fruntea ministerului, cu toate că deja e foarte clar că i-a cam atins limitele de competenţă pe acest domeniu, aşa încât vom crea această oportunitate, să avem în Parlament o discuţie pe acest subiect şi pentru ca parlamentarii să poată să spună, prin votul lor dacă într-adevăr administrarea Ministerului Energiei de acest ministru este una bună sau nu, pentru că, cred că pentru cetăţeni lucrurile sunt foarte clare", a spus Dacian Cioloş.

Vineri, liderul PSD, Marcel Ciolacu, declara că le va cere colegilor din PSD să voteze împotriva moţiunii simple pe care USR a depus-o în Parlament împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

"La moţiunea simplă vom stabili poziţia PSD. Facem parte din coaliţie şi categoric vom vota împotrivă. Aşa voi propune colegilor mei", afirma Ciolacu.

Duminică, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că românii au avut facturi mari la energie în lunile noiembrie şi decembrie, din cauza furnizorilor care fie nu şi-au actualizat aplicaţiile informatice, fie s-au grăbit să dea drumul la facturi. El a menţionat că de săptămâna viitoare va avea discuţii cu aceşti furnizori pentru a afla în ce stadiu este refacerea facturilor emise greşit.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. ...prin ANRE și C C + VIRGIL POPESCU are o vină cât ,, CASA POPORULUI" pt. ZĂDĂRNICIRE stopare COVOD-19 și catastrofa facturilor care au zdruncinat populația. Ei hibernează în continuare: NU REALIZEAZĂ problema ...etc...etc...

    1. esti dus? pretul gazelor la CEGH Viena e 80 euro/mwh, ce vrei????

    Este a doua oara cand pune mana pe cineva, dupa omul care a incercat sa il opreasca sa continue marsul in interiorul Primariei Timisoara.

    Incearca sa intimideze sau sa provoace o situatie in care sa pretinda ca el este cel agresat, daca persoana respectiva reactioneaza mai ferm.

    Mandria politicii noastre... 

    1. Este un golan cu o retorica ca a lui Hitler care prinde la prostimea de oriunde!

      Popescu este un hot care trebuie sa ajunga la puscarie. L-a provocat pe Simion care i-a raspuns mai mult decat decent. Popescu trebuia sa fie de mult la puscarie de cand au pulverizat 1,6 miliarde de euro de la hidroelectrica. Nici acum nu e tarziu.

    asa tata....sa fie cu sange pe pereti.....:)))

    spune Simion si trage....

    poate voi trai sa ii vad judecati si pedepsiti..

    Sa nu ii vad alergati ca pe Ceausescu...

    Si pe Citu , si pe Popescu ...si nu numai 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb