Sedna Design & Elements integrează noi funcţii pentru eficientizarea consumului de energie

G.D.
Companii / 30 martie 2023

Sedna Design & Elements integrează noi funcţii pentru eficientizarea consumului de energie

Gama Sedna Design & Elements, lansată recent de Schneider Electric, integrează noi opţiuni care răspund nevoilor actuale în materie de soluţii eficiente pentru clădiri inteligente, dar şi pentru adoptarea unor măsuri de eficientizare a consumului de energie, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, concepută pentru opţiunile moderne de management al clădirilor comerciale şi rezidenţiale, Sedna Design & Elements cuprinde întrerupătoare şi variatoare rotative pentru controlul iluminatului, dar şi întrerupătoare pentru controlul jaluzelelor, astfel încât utilizatorii să deschidă şi să închidă cu uşurinţă draperiile, pentru a proteja interiorul casei de lumina excesivă a soarelui şi pentru a controla temperatura ambiantă. Senzorul de mișcare cu întrerupător integrat, cu un unghi de detectare de 160 de grade facilitează deplasarea în clădire pe timpul nopţii şi ajută la reducerea consumului de energie electrică.

În ceea ce priveşte funcţiile pentru controlul temperaturii, noile termostate din gama Sedna Design & Elements ajută la menţinerea unei temperaturi constante în toată locuinţa, contribuind, în acelaşi timp, la reducerea consumului de energie prin pornirea încălzirii doar atunci când este necesar.

Echipamentele Sedna pot fi incluse în proiectele de renovare sau în instalaţii electrice din clădirile noi, indiferent de destinaţia de utilizare a acestora - rezidenţială sau comercială - gama Sedna propunând şi mecanisme clasice precum prize RJ45 pentru cabluri de reţea; prize HDMI pentru echipamente HDTV şi AV, dar şi mecanisme noi precum priză TV+date sau priză de alimentare+încărcătoare USB, ce oferă funcţii multiple înglobate în acelaşi mecanism. Pentru segmentul de hoteluri sau apartamente cu utilizare temporară, gama Sedna include întrerupătoare cu cartelă, care pot fi utilizate în două moduri: ca o cheie pentru cameră sau ca întrerupător de economisire a energiei, care stinge toate luminile din cameră, dacă aceasta nu este ocupată.

Instalarea aparatelor se poate realiza în două moduri: încastrat - prin intermediul dozelor de instalare sub tencuială sau aparent - cu ajutorul cadrelor pentru montaj aparent, instalare compatibilă cu ramele decorative Sedna Design. Acestea pot fi instalate atât vertical, cât şi orizontal, subliniază sursa citată.

Toate prizele sunt prevăzute cu obturatoare, pentru prevenirea accidentelor, iar noul design al mecanismelor este proiectat astfel încât, în timpul instalării, ghearele se extind drept pentru o aliniere perfectă cu dozele de aparat.

Gama Sedna Design & Elements include şi funcţii atipice precum prize de egalizare a potenţialului, ce previn apariţia unor tensiuni periculoase în echipamentele medicale şi reduc probabilitatea de şocuri electrice la pacienţi şi personalul medical. Acestea au fost special concepute pentru mediile de lucru care necesită un nivel ridicat de siguranţă, precum spitalele, clinici şi laboratoarele chimice, astfel încât să prevină apariţia eventualelor accidente.

"În prezent, având în vedere costurile crescute la energie, cu toţii ne dorim să găsim cele mai potrivite soluţii pentru gestionarea eficientă a consumului de energie", spune Lucian Enaru, Director General la Schneider Electric. "De aceea, Schneider Electric a lansat noua gamă Sedna Design & Elements, care include funcţii şi mecanisme potrivite pentru consumatorii care îşi doresc soluţii moderne şi uşor de implementat, astfel încât să obţină beneficii semnificative în ceea ce priveşte consumul de energie şi, în acelaşi timp, să contribuie la crearea unui viitor sustenabil."

Ramele Sedna Design şi Sedna Elements oferă grad de protecţie IP44 aparatajului atunci când sunt instalate împreună cu mecanisme ce au protecţie IP44, întrucât acestea din urmă sunt echipate cu garnituri de etanşare pentru a proteja împotriva stropilor de apă, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb