Şefa TVR a fost acţionată în instanţă pentru faptele de corupţie descoperite în Televiziunea Română

A.P.
Comunicate de presă / 16 decembrie 2020

Şefa TVR a fost acţionată în instanţă pentru faptele de corupţie descoperite în Televiziunea Română

Mâine, 17 decembrie 2020, va avea loc şedinţa CA pentru votarea atragerii răspunderii administratorului Doina Gradea, scrie un comunicat de presă.

Mai mulţi membri ai Consiliului de Administraţie au depus astăzi, 16 decembrie 2020, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, acţiunea de atragere a răspunderii administratorului Doina Gradea, preşedintele Director general al Societăţii Române de Televiziune , potrivit unui comunicat de presă.

Anunţul a fost făcut de către Monica Ghiurco, reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie al SRTV: "Azi a fost depusă în instanţă Acţiunea în răspundere civilă împotriva PDG Doina Gradea în calitatea sa de administrator al SRTv, în baza Art. 220 Cod civil. Este un gest fără precedent din partea unor membri CA care dovedesc astfel responsabilitate pentru poziţia pe care o ocupă. Este nepermisă cheltuirea banilor publici în mod discreţionar, netransparent şi în dispreţul legii. Şi este pentru prima dată în istoria acestei instituţii când unei "maşini de vot" motivate de interese personale şi de grup i se opune un demers juridic de acest fel, pe care de aproape două luni ne luptăm să îl fundamentam şi să îl ducem la îndeplinire.

Confruntarea finală va fi mâine, într-o nouă şedinţă de CA. Aş vrea să se înţeleagă foarte clar că nu ne substituim organelor de control sau judiciare ale statului român, dar ca membri în CA al SRTv nu putem gira în continuare acest tip de management reprezentat de PDG Doina Gradea până când se va pronunţa instanţa. Demersul nostru ca membri în CA se referă strict la stoparea de îndată a cheltuirii banului public în maniera în care procedează actualul PDG.

Dacă se vor întruni 7 voturi în susţinerea acestui demers în şedinţa de mâine, mandatul Doinei Gradea este automat suspendat de drept, potrivit prevederilor Codului Civil, aplicabil şi în TVR! Iar Parlamentul va fi notificat ca atare. Deocamdată avem 5 voturi, de la USR, PNL, PSD şi reprezentanţii salariaţilor. Îi aşteptăm alături de noi pe reprezentantul Preşedinţiei României în CA al SRTv şi pe cel al Guvernului! Ca să stopăm un management defectuos la SRTv." - se arată în mesajul membrei CA.

Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune va lua în discuţie mâine, 17.12.2020,, o decizie privind angajarea răspunderii administratorului prevăzută de Art. 220 Cod Civil. Motivul acestei propuneri fără precedent puse pe masa CA o reprezintă managementul defectuos care a dus la prejudicierea instituţiei, constatat prin Raportul Curţii de Conturi nr. XI/40636/C.G.S./12.09.2019 şi prin Procesul - verbal de inspecţie încheiat la data de 26.10.2020, emis de Ministerul Finanţelor Publice - Direcţia Generală de Inspecţie Economico-Financiară (D.G.I.E.F.)

Inspectorii de control au constatat prejudicii şi abateri grave care îndeplinesc elementele constitutive ale răspunderii civile, precum şi ale răspunderii penale. Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind împreună cu MediaSind TVR au transmis opiniei publice, dar şi membrilor CA încă din data de 12 noiembrie 2020 o informare cu titlul- Ministerul Finanţelor descoperă fapte de corupţie în derularea unui contract în valoare de 18 849 600 euro, pentru transmiterea prin satelit a programelor Televiziunii Române, în care a semnalat faptul că, în urma controlului, conducerea TVR este acuzată de fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată precum şi de mai multe încălcări ale dispoziţiilor legale.

Mai mult, preşedintele-director general, Doina Gradea, este acuzată că a plătit din fonduri publice, fără bază legală şi/sau contractuală, suma de 1 062 634,98 lei! - se mai arată în Procesul Verbal al inspectiei. Conform aceluiaşi PV de inspecţie, Ministerul Finanţelor va sesiza organele de cercetare penală.

Totodată, în scurt vor fi depuse mai multe plângeri penale la DNA împotriva celor acuzaţi de fapte de corupţie de către controalele inspectorilor, dar şi împotriva celor din Consiliul de Administraţie şi Comitetului Director care au girat, prin vot, acest management defectuos.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pentru furtul Danubianei voia saracie pentru toti, nu invers, bogatie pentru toti! Taia pensiile de serviciu, in loc sa cresca pensiile/salariile normale cat de cat aproape de cele normale! Statea pe hoteluri furate din privatizari frauduloase! Prescriptia trebuia sa dispara pentru astfel de criminali economici!

    Creatura asta ar putea da socoteala in sfarsit...Amin!

    e bune sa-i tina de urat lui Dragnea!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb