Şeful CJ Cluj: Terapia Ranbaxy şi grupul chinez ZTE, interesaţi de preluarea halelor Nokia

Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 19 octombrie 2011

Producătorul de medicamente Terapia Ranbaxy şi Grupul ZTE, unul dintre cei mai mari producători chinezi de echipamente telecom, sunt interesaţi de preluarea halelor fabricii Nokia de la Jucu, după închiderea acesteia, a declarat, ieri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Alin Tişe. Domnia sa a precizat: "Există interes din partea Terapia Ranbaxy în preluarea halelor de la fabrica Nokia din Jucu şi din partea unei companii chineze. Am fost contactaţi de cei de la ZTE şi mai discutăm cu alţi doi investitori, care nu au decis dacă doresc teren suplimentar sau doresc din aceste hale. Terapia doreşte să preia halele de la Jucu, pentru o extindere de producţie. Am purtat discuţii serioase pe această temă. E o ofertă serioasă a celor de la Terapia".

Potrivit acestuia, decizia de alocare a halelor va aparţine, însă, companiei Nokia, acest lucru fiind prevăzut în contractul încheiat cu CJ Cluj.

Alin Tişe a mai precizat că, în Parcul Industrial Tetarom III de la Jucu, compania Bosch face probe de sol pentru 20 de hectare necesare unei viitoare investiţii.

În Tetarom III mai sunt disponibile peste 60 de hectare, pe lângă cele 90 de hectare ale Nokia Village, unde urmau să intre subcontractorii Nokia.

"Nokia are 90 de hectare, nu doar 30 pe care se află fabrica Nokia, ci şi suprafaţa pentru subcontractori", a subliniat Tişe.

Şeful CJ Cluj a precizat că membrii comisiei Nokia de la CJ Cluj vor analiza contractul şi clauzele privind popularea parcului Tetarom cu furnizori.

"În şedinţa CJ de la sfârşitul lunii octombrie vom avea o propunere concretă. Vom vedea dacă vom putea cere despăgubiri. Vom vedea şi dacă îi vom acţiona în instanţă pe cei de la Nokia dacă nu şi-au respectat clauzele. Analizăm toate posibilităţile. Poate exista orice posibilitate care să aibă o bază contractuală, să existe o încălcare a unei clauze obligatorii", a subliniat preşedintele CJ Cluj.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb