ŞEFUL DEPARTAMENTULUI PENTRU POLITICI FISCAL-BUGETARE AL PSD: "Votul românilor trebuie respectat"

I.M.
Politică / 27 mai 2019

Cristian Socol (Sursă foto: Twitter)

Cristian Socol (Sursă foto: Twitter)

Şeful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol, susţine că "votul românilor trebuie respectat", iar opoziţia să preia puterea pentru a pune în practică "toate" măsurile pe care le-a promis.

"Votul românilor trebuie respectat. Emotia a trecut să vedem şi raţiunea. Destrucţia am văzut-o, să vedem construcţia. Partidele de opoziţie trebuie să preia cât mai rapid posibil guvernarea şi să aplice TOATE măsurile pe care au promis că le implementează în primele 24 de ore, prin vocea senatorului Florin Cîţu & co si programul USR. Au declarat si aseara acest lucru. Altfel, nu este decat minciună şi manipulare", a scris, astăzi, pe Facebook, şeful Departamentului pentru politici fiscal-bugetare al PSD, Cristian Socol, informează News.ro.

Potrivit acestuia, "greaua moştenire", pe care ar putea-o invoca partidele de opoziţie pentru a nu pune în aplicare măsurile promise, nu există.

"Sigur, acum vă vor prosti că nu pot, că nu-i lasă greaua moştenire. Însă nu vă lăsaţi fraieriţi, auditul economiei este făcut zi de zi de către BNR, FMI, CE, agenţiile de rating - asta în afară de documentele oficiale transmise de Guvern către Comisia Europeană. Totul e transparent, validat, verificat de către Eurostat, CE, FMI s.a. Deci, nu ţine abureala cu greaua moştenire deloc. Sau ţine doar pentru fraieri", a mai scris Socol pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, duminică seară, că, în urma rezultatului de la alegeri, "PSD trebuie să plece".

"Nimic n-au făcut, nimic n-au primit, este o cădere imensă pe care a înregistrat-o PSD de la alegerile din decembrie 2016 şi până astăzi. Asta arată cum văd românii această guvernare PSD-istă eşuată, este clar că acest accident al democraţiei româneşti care este guvernarea PSD trebuie să dispară, în urma acestui rezultat guvernul PSD trebuie să plece. Este un rezultat care nu poate să fie interpreat în niciun alt fel", a spus Iohannis.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a cerut, ieri seara, demisia Guvernului, pentru că nu mai are legitimitate şi a spus că liberalii împreună cu partenerii din opoziţie au majoritatea ca să guverneze, conform News.ro.

Şi liderul USR, Dan Barna, a cerut, ieri seară, demisia Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică seara, la sediul PSD, că nu demisionează, pentru că românii au încredere în actualul guvern şi a spus că opoziţia poate depune moţiune de cenzură.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Pai s-ar putea oare indrepta salarizarea aiuritoare din sectorul bugetar , care a dus inflatia atit de sus ,care face ca un salariat modest din sectorul privat sa acumuleze jumatate de punct la stagiul de pensii , anual , s-ar putea ca toate pomenile facute sa fie retrase fara nemultumiri ?Ati avut o politica perversa , de a da ce nu trebuia dat , mizind pe placerea de-a primi ce-i de pomana , stiind ca cine va incerca sa puna mana pe blidul cu mancare va fi muscat.Te vad tanar la fata dar esti naravit in rele mai rau decit Nicolicea , etc.

    1. Exact acesta a fost motivul votului de ieri. Privatii se simt frustrati ca salariile lor au crescut doar cu un procent, doua peste rata inflatiei in timp ce bugetarii au cresteri semnificative.

      Ce nu se spune insa este ca acesta este un mecanism cunoscut in economie de a pune presiune pe sistemul privat sa mareasca salariile. Anume se face statul un angajator mai competitiv decat privatii, concurand cu salarii mai bune. 

      Chiar dl Make a recunoscut prin 2017 ca dupa venirea PSD nu a mai gasit nici soferi sa anagajeze pe noile pretentii salariale ale acestora. Ca toti aveau ca referinta salariile pe care le-ar fi putut obtine la stat. 

      Deci romanul din privat, in loc sa puna presiune pe patroni, a ales sa voteze sa dea jos partidul care a incercat marirea salariilor. Este adevarat ca ajustarea cere un timp pentru ca patronii sa accepte noile realitati. Acum, sa fie taieri. 

      Cand s-a facut de privati o crestere de salarii fara implicarea statului prin PSD,etc? Jamais adica niciodata. Daca se aplica masurile din programul fantoma al PNL vor plange multi inclusiv doctorii, care vor pleca iarasi. Un cerc vicios in care ar trebui ca toate partidele sa se comporte corect si loial fata de angajati si angajatori. Acum unii au dat si altii vor lua si atunci iar vom vota masiv pe ailalti. Si baietii cu ochi albastri vor conduce si mai bine aceasta tara, nu-i asa?

    Tot ce ati facut voi a fost sa indatorati Romania ca sa platiti salarii umflate si pensii speciale. Nici o investitie din 2012, doar ce a ramas de terminat dupa PDL. Adica 7 ani peirduti. Deficitul de peste 15 miliarde de euro de anul trecut trebuie sa-l platiti voi, poate ar trebui sa va cautam sa va cerem banii. Asa ati facut si in 2007-2008 cand ati sustinut guvernul lui tariceanu, dupa care stim ce a urmat, somaj, devalorizarea leului, scaderea puterii de cumparare, falimente, scaderea salariilor cu 25%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb