Aliaţii NATO trebuie să ofere mai multe arme şi muniţii Ucrainei, a declarat marţi secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, conform News.ro.
Referindu-se la informaţiile apărute în documentele scurse de la Pentagon care sugerează că Ucraina ar putea rămâne în curând fără muniţii pentru apărarea antiaeriană, Jens Stoltenberg a declarat că ajutorul militar va fi esenţial pentru a-i sprijini pe ucraineni să recupereze poziţiile pierdute.
"Recunoaştem cantitatea enormă de arme, muniţii, provizii care au fost deja furnizate Ucrainei, dar trebuie să facem şi mai mult", a declarant Jens Stoltenberg. "Pentru că trebuie să ne asigurăm că ucrainenii sunt într-o poziţie în care pot străpunge liniile ruseşti şi, de asemenea, să treacă prin câmpurile minate şi să fie în măsură să poată elibera, să-şi recupereze teritoriul", a adăugat el, făcând aluzie la aşteptata contraofensivă.
Pe de altă parte, secretarul general al NATO a declarat ieri că până în prezent nu există dovezi că Beijingul oferă ajutor militar letal Rusiei. "Urmărim foarte atent şi până acum nu am văzut nicio dovadă că China oferă ajutor militar letal Rusiei", a declarat el."Mesajul nostru este foarte clar: ar fi o mare greşeală să sprijinim războiul ilegal al preşedintelui Putin", a adăugat el.
China se pretinde neutră în războiul din Ucraina şi a făcut apel la pace în acest conflict, dar a refuzat, totodată, să condamne invazia Rusiei sau să facă vreun apel public pentru ca Rusia să îşi retragă trupele. Liderii celor două ţări, Xi Jinping şi Vladimir Putin, s-au întâlnit în martie, la Moscova, în timp ce cu Volodimir Zelenski preşedintele chinez n-a vorbit nici măcar la telefon.
Ieri, şeful forţelor americane din regiunea Indo-Pacific a avertizat cu privire la parteneriatul dintre Rusia şi China, spunând congresmenilor că este "destul de îngrijorător".
"Ei nu au prieteni", a declarat amiralul John Aquilino, comandantul Comandamentului SUA din Indo-Pacific, în faţa Comisiei pentru servicii armate din Camera Reprezentanţilor. "Ei au ajuns însă la conluzia că este mai bine dacă sunt împreună pentru a-şi atinge obiectivele strategice. Aceasta ar fi o lume îngrijorătoare", a spus el. Aquilino a adăugat că această relaţie se leagă "direct" de problema manipulării informaţionale şi a dezinformării.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2023, 09:57)
Depozitele de armament a producatorilor e inca plina,
sa fie rusine celor care nu cumpara si ajuta la golirea lor
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 19.04.2023, 10:06)
NU! De ce nu insistati pt negocieri, indif de rezultate! Sau profitul din armament e INCA prea mic? Ca si cel de scadere demografica prin mii de morti?