Şeful OpenAI avertizează că producătorul ChatGPT va părăsi UE dacă compania "va fi suprareglementată"

A.F.
Internaţional / 26 mai 2023

Şeful OpenAI avertizează că producătorul ChatGPT va părăsi UE dacă compania "va fi suprareglementată"

Timp de luni de zile, Sam Altman, CEO al OpenAI, companie susţinută de Microsoft, a îndemnat parlamentarii din întreaga lume să elaboreze noi reguli care să guverneze această tehnologie, dar a ameninţat în această săptămână că producătorul ChatGPTva părăsi UE dacă blocul "va fi suprareglementat", transmite Reuters.

Altman şi-a petrecut săptămâna trecută străbătând Europa, întâlnindu-se cu politicieni de top din Franţa, Spania, Polonia, Germania şi Marea Britanie, pentru a discuta despre viitorul AI şi despre progresul ChatGPT.

La mai bine de şase luni după ce OpenAI a dezvăluit lumii chatbotul ChatGPT bazat pe inteligenţă artificială, temerile legate de potenţialul său au provocat entuziasm şi alarmă şi l-au adus în conflict cu autorităţile de reglementare.

Un loc în care Altman nu a ajuns săptămâna aceasta a fost Bruxelles, unde autorităţile de reglementare din UE lucrează la mult aşteptata lege a UE pentru AI, care ar putea fi primul set de reguli la nivel global care guvernează AI.

Altman a anulat o vizită programată la Bruxelles, au declarat două surse familiare cu chestiunea.

"Actualul proiect al Legii AI a UE ar suprareglementa, dar am auzit că va fi retras", a declarat Altman miercuri, la Londra.

Legislatorii UE responsabili pentru modelarea Legii AI au contestat afirmaţiile lui Altman.

De asemenea, comisarul Industriei UE, Thierry Breton, a criticat ameninţarea, spunând că proiectul de reguli nu este de negociat.

Ieri, OpenAI era aşteptată să discute mai detaliat cum ar trebui reglementată IA, pe fondul programului încărcat de întâlniri al lui Altman cu lideri mondiali precum premierul britanic Rishi Sunak şi preşedintele francez Emmanuel Macron.

Europarlamentara olandeză Kim van Sparrentak, care a lucrat şi la proiectul de lege al UE, a spus că ea şi colegii săi "nu ar trebui să ne lăsăm şantajaţi de companiile americane".

"Dacă OpenAI nu poate respecta cerinţele de bază privind guvernanţa datelor, transparenţa, siguranţă şi securitate, atunci sistemele lor nu sunt potrivite pentru piaţa europeană", a spus ea.

Până în februarie, ChatGPT a stabilit un record pentru baza de utilizatori, cu cea mai rapidă creştere a oricărei aplicaţii de consum din istorie.

OpenAI s-a ciocnit pentru prima dată cu autorităţile de reglementare în martie, când autoritatea italiană de reglementare a datelor Garante a închis aplicaţia pe plan intern, acuzând OpenAI că încalcă regulile europene de confidenţialitate.

ChatGPT a revenit online după ce compania a instituit noi măsuri de confidenţialitate pentru utilizatori.

Între timp, parlamentarii UE au adăugat noi propuneri la Legea AI a blocului, forţând orice companie care foloseşte instrumente generative, cum ar fi ChatGPT, să dezvăluie orice material protejat de drepturi de autor folosit pentru a-şi antrena sistemele.

Parlamentarii UE au convenit asupra proiectului de lege la începutul acestei luni.

Statele membre, Comisia Europeană şi Parlamentul vor analiza ultimele detalii ale proiectului de lege.

Prin intermediul Consiliului Europei, statele membre individuale precum Franţa sau Polonia pot, de asemenea, să solicite amendamente înainte ca proiectul de lege să fie adoptat, posibil mai târziu în acest an.

În timp ce legislaţia este în lucru de câţiva ani, noi prevederi care vizează în mod specific instrumentele generative au fost elaborate cu doar câteva săptămâni înaintea unui vot critic asupra propunerilor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ChatGPT va părăsi UE dacă compania "va fi suprareglementată",

    adica ei cenzureaza si fac ce vor,dar ALTCINEVA sa nu aiba ACEST drept,

    ce logica de "democratie si stat de drept original"  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb