Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, din nou la Guvern

Andreea Cuzub
Politică / 12 ianuarie 2018

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, din nou la Guvern

Şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, a mers din nou la Guvern, astăzi, pentru a doua oară în această săptămână, după ce ministrul Carmen Dan a propus demiterea sa, iar premierul a refuzat, cerându-i acestuia ca în cel mult o săptămână să prezinte un raport, potrivit News.ro.

Despescu a stat la Guvern mai puţin de zece minute. El avea termen până luni să îi prezinte premierului un raport după scandalul poliţistului arestat pentru agresarea sexuală a doi copii într-un lift.

Ministrul Carmen Dan a anunţat, marţi, că a transmis premierului propunerea de schimbare din funcţie a şefului Poliţiei Române Bogdan Despescu, care va fi înlocuit de Cătălin Ioniţă ca interimar, ea spunând că este total nemulţumită de explicaţiile pe care le-a primit din partea Poliţiei Române în cazul poliţistului acuzat de agresiuni sexuale şi consideră insuficiente măsurile anunţate.

A doua zi, miercuri, premierul s-a întâlnit la Guvern cu şeful Poliţiei Române, Bogdan Despescu, după care a anunţat că a înţeles că nominalizarea pentru înlocuirea acestui a fost retrasă, astfel că i-a cerut ca într-o săptămână să îi prezinte un raport cu măsurile luate urmare a cazului agentului de Poliţie care a agresat sexual doi minori într-un lift.

Premierul a declarat: "Am înţeles din surse că noua propunere (Cătălin Ioniţă, propus de Carmen Dan interimar la conducerea Poliţiei Române - n.r.) şi-a declinat intenţia de a ocupa această funcţie. L-am rugat pe domnul Despescu să îmi prezinte într-o săptămână măsurile luate de domnia sa. Este de remarcat, totuşi, că făptaşul a fost prins în două zile. De ce nu s-au luat şi alte măsuri, domnul Despescu are la dispoziţie o săptămână să îmi prezinte".

Miercuri seară, Mihai Tudose a declarat, la Antena 3, că nu mai doreşte să mai lucreze cu ministrul de Interne Carmen Dan pentru că l-a "minţit" şi că, dacă îşi va prezenta demisia o va accepta. "Dacă va fi lăsată, va demisiona", a precizat Tudose.

Reacţia ministrului Carmen Dan a venit ieri seară, când aceasta că a trimis Corpul de control al ministrului la IGPR pentru verificări în legătură cu respectarea procedurilor în cazul incidentului în care poliţistul Eugen Stan a fost implicat în 2016, ea susţinând că şeful IGPR a ştiut despre implicarea acestuia în incident. Ea a prezentat şi o cronologie a faptelor de la momentul anunţului său în legătură cu propunerea de înlocuire a lui Bogdan Despescu cu Cătălin Ioniţă la conducerea IGPR, prezentând un document în care Ioniţă îi dădea acceptul pentru ocuparea funcţiei. În ceea ce priveşte demisia sa, ea a afirmat că miniştrii sunt validaţi în coaliţie, unde li se şi aprobă retragerea.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Divizia de presa a statului paralel isi incalzeste corzile vocale pentru concertul ce va incepe la ora 16, concert cu tema Despescu din lacrima si zmeul de Teleorman. Mi se pare absolut de bonton sa se ancheteze singuri, asa cum au facut si in cazul pedofilului. Merita si o prima (insotita de inaintare in grad) ca l-au gasit in doar doua zile pe colegul lor, chiar daca il cunosteau de ani de zile.

    1. .....Nu va impacientati...stati asa...si asta e o metoda de a afla mai "multe" ...chiar de la la sursa "eventualului vinovat"....Trebuie mai multa rabdare...Premierul a facut corect ce a facut....

      Pitipoanca lui Dragnea...Carmen .nu a procedat corect....Stiti am trimis ..premierului propunerea de schimbare....Pai ..firfizoana...nu se procedeaza asa...Te duci la premieri primadata..il informezi ce sa intamplat...discuti cu EL (si nu cu Dragnea..deoarece Tudose e seful tau}...si uite asa mai departe. Dar cucoana ce a facut ..a trimis Dosarul de revocare cu un curier...Pai nu asa se procedeaza PIPITO....( vorba lui Firea trebuie sa ne aliniem normelor europene.......} 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb