Senat - Daniel Zamfir, audiat în Comisia juridică în disputa cu Florin Cîţu

D.V.
Politică / 2 aprilie 2019

Daniel Zamfir

Daniel Zamfir

Senatorii jurişti l-au audiat, astăzi, pe senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice, pe tema sesizării acestuia la adresa senatorului liberal Florin Cîţu, căruia îi reproşează că nu s-a prezentat la Comisia de anchetă care investighează activitatea Consiliului Concurenţei în legătură piaţa financiară.

Zamfir a precizat că sesizarea pe care a făcut-o Biroului permanent al Senatului nu e "sub nicio formă" o acţiune personală, adăugând că nu are nicio dispută cu senatorul Cîţu şi nu doreşte ca acesta să fie sancţionat.

"Eu am ridicat această chestiune în Biroul permanent al Senatului pentru că aş vrea să ştim cum abordăm o astfel de atitudine. Un senator al României este invitat la o comisie să spună nişte lucruri în legătură cu nişte evenimente la care a participat. Era în calitate de trezorier al unei bănci. Atitudinea noastră care este? Dincolo de faptul că există o decizie CCR prin care îi oblige să se prezinte la o comisie de anchetă. Cum tratăm noi, Senatul României, această chestiune? Un senator nu doreşte. Ce atitudine avem, ce transmite Senatul României publicului când un senator, când e chemat să respecte legea, nu o face? Nu am făcut această sesizare să fie sancţionat domnul Cîţu, nu mă interesează, mă interesează atitudinea noastră", a susţinut Zamfir, informează Agerpres.

Senatorul ALDE a mai explicat contextul în care Florin Cîţu a fost invitat la Comisa de anchetă, care are pe agendă închiderea unei investigaţii a Consiliului Concurenţei legată de manipularea ROBOR.

"Au început audierile cu preşedintele Consiliului Concurenţei. Ulterior, am invitat trezorierii celor zece bănci. Printre acei trezorieri care au avut un rol apărea şi domnul Cîţu, la vremea aceea trezorierul ING, trezorier care, şi în opinia celor de la Consiliul Concurenţei, a avut un rol. Spunea într-un mail că ROBOR este o înţelegere între bănci. Aşa cum prevede legea concurenţei, înţelegerea între bănci este una ilegală. Având în vedere şi alte declaraţii pe care domnul Cîţu le-a făcut în urmă cu doi-trei ani de zile, destul de importante şi relevante pentru concluzia anchetei noastre. Cîţu spunea că au fost presiuni pentru a nu pune estimările corecte pe curs. Văzând acele declaraţii, evident că am vrut toţi cei din comisie să vedem ce s-a întâmplat atunci. De-a lungul timpului au existat declaraţii concrete", a mai susţinut Zamfir.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb