SENATORUL JOHN MCCAIN:  "România nu-şi poate permite să dea înapoi în lupta anticorupţie"

Vlad Giurgiu
Internaţional / 4 februarie 2017

 "România nu-şi poate permite să dea înapoi în lupta anticorupţie"

Influentul senator republican John McCain, fost candidat la preşedinţia SUA şi preşedinte al Comitetului pentru forţele armate din Senatul american, este îngrijorat de ordonanţele guvernului român şi avertizează că România nu-şi permite să slăbească lupta anticorupţie în condiţiile ameninţării tot mai mari la adresa democraţiei pe care o reprezintă Rusia, informează Digi24.

După Ambasada SUA şi Departamentul de Stat, şeful Comisiei pentru Forţele Armate din Senatul american, John McCain, critică măsura şi îşi exprimă îngrijorarea într-un comunicat postat pe pagina sa de senator SUA.

Senatorul american a afirmat. "Sunt adânc preocupat de ordonanţa dată de Guvernul român pentru a dezincrimina anumite infracţiuni de corupţie. Această ordonanţă subminează progresele semnificative făcute de România şi ar putea ţine pe loc eforturile viitoare de combatere a corupţiei".

John McCain a mai spus: "Preşedintele român Klaus Iohannis şi comunitatea judiciară au avertizat că o asemenea ordonanţă ar putea submina statul de drept şi poziţia României în lume. Poporul român înţelege, în mod clar, implicaţiile, din moment ce peste 200.000 de protestatari au ieşit în stradă ieri (miercuri - n.r.) şi îşi continuă demonstraţiile azi (joi - n.r.)".

"Sper că Guvernul României va ţine cont de aceste preocupări şi nu va da înapoi în privinţa reformelor", adaugă McCain.

Senatorul reaminteşte că "integritatea statului de drept, inclusiv legislaţia anticorupţie, este unul dintre pilonii democraţiei vii a României şi o parte integrantă aceea ce face din România un aliat mai capabil şi de încredere".

Comunicatul se încheie cu un avertisment. McCain reaminteşte că, pe fondul ameninţărilor tot mai mari la adresa democraţiei europene din partea Rusiei şi a interpuşilor săi, România nu îşi poate permite să dea înapoi în lupta împotriva corupţiei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Trump on McCain: 'I like people who weren't captured', "wants to start WW3". etc

    Nu cred că McCain mai are multe de spus în administraţia Obama. 

    LEGEA PARTIDELOR POLITICE, Un partid care militeaza impotriva statului de drept poate fi dizolvat . Daca un partid sau o organizatie militeaza impotriva principiilor statului de drept el poate fi dizolvat pe cale judecatoreasca. Asta prevede Legea partidelor politice 14 din 2003, care face referire la Constitutia Romaniei.

    1. nemtii,frantujii,yankeii,sun popoare vechi,din antichitate.ne povatuiesc caci noi suntem inapoiati;nu suntem asa suntem amabili.sa nu se mire daca punem de un romexit.Ne imprietenim cu china spre ex.fratii nostri chinezi,nu o sa amestece in mitinguri neautorizat,negustorii chinezi nu or sa se duca cu oala cu ciorba su cu bautura ca sa-i adape pe cei ce manifest neautorizat si incurca circulatia.asa ca dragi mari puteri mondiale,mai usor cu pianul pe scari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb