Senatorul UDMR Verestoy Attila are peste 42 de milioane de acţiuni la Fondul Proprietatea

F.A.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 25 ianuarie 2011

Zi istorică pentru cei peste 5.000 de români care au fost deposedaţi, abuziv, de averi în perioada comunistă. Acţiunile primite de la stat, drept despăgubire, au valoare începând de azi. Titlurile au fost listate pe bursă, după şase ani de amânări. Mulţi dintre aceştia au înstrăinat, însă, demult hârtiile, pentru că n-au mai crezut că vor trăi ziua în care acţiunile primite de la stat vor avea o valoare, potrivit Realitatea.net.

Astfel, 50% din acţiunile Fondului Proprietatea au fost vândute pe piaţa gri în ultimii doi ani.

Primele titluri s-au vândut cu 0,15 lei pe acţiune, de şase ori sub valoarea nominală. Astăzi, la prima listare, preţul de pornie a fost de 0,61 lei. Aşadar, cine a vândut astăzi a făcut un profit de 400 la sută.

Acţiunile au ajuns la mari fonduri de investiţii, dar şi pe mâna politicienilor. Spre exemplu, senatorul UDMR, Verestoy Attila are peste 42 de milioane de acţiuni. Astăzi, ele valorează peste 25 de milioane de lei. Mult peste suma pe care ar primi-o urmaşii industriaşului Max Auschnit. Familia deţine 37 de milioane de acţiuni.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. cred ca 0.64 e o valoare buna pentru fond,insa cred ca se va stabiliza in jur de 0.5

    cereti lista de la Depozitarul Central sau emitent si sa vezi surprize... haha, jumate din guvern si parlament. Bravo baeti, macar de a-ti fi adus asa profit pentru Romania ! Dar apropo, de unde au avut banii ? Aloo, fiscul , scoateti capul din nisip, caa-ti sapat destul dupa rame, mai atacati si animale mari, daca aveti cohones :))

    1. D-le Basescu, d-le Boc, daca nu cereti verificarea depozitelor de actiuni de ordinul milioanelor ale unor parlamentari, notari, avocati, bancheri, inseamna ca santeti implicati in aceasta frauda de ordinul sutelor de milioane de euro. Se stie ca sant 5000 de despagubiti, care si asa au fost cadorisiti cu valori astronomice, care nu reprezinta de departe adevarata valoare a propietatilor confiscate. Nici macar Germania de vest nu si-a permis sa arunce in buzunarul unor expropietariti sute de milioane, cum de isi permite Romania, si inca doar la 5000, restul urmeaza, sume care din intimplare acum apar in depourile unor politicieni si avocati. Si-apoi, cum s-a facut calculul terenurilor si caselor expropiate, la pretul Tokyo, un milion metrul patrat? Malaxa lui peste a avut poate pe Marte valoare de peste 150 de milioane, ce valoare o sa dati inteprinderilor socialiste utilate cu ultima tehnologie din vest, ca apoi sa fie vanduta ca fier vechi? O sa va imprumutati de la FMI ca sa va platiti asigurarile sociale, iar copii nostrii o sa plateasca datoriile facute pentru imbogatirea unora, care deja au uitat ca inaintasii lor au avut cite-o fabricuta in Romania? sau era si Malaxa asta vreun Mercedes, de care n-a stiut decat avocatul abil care a manipulat despagubirea? Pacat ca murdaria asta o sa fie abia dupa ce nu se mai poate face nimic intens dezbatuta, pana atunci macar confiscati in numele natiunii actiunile celor care s-au uns cu milioane din aceasta farsa care se cheama FP. Moroianu

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb