Senatul a adoptat modificarea Codului Fiscal prin care se majorează grila de impozitare pentru clădiri cu până la 50%

F.D.
Politică / 12 octombrie 2022

Senatul a adoptat modificarea Codului Fiscal prin care se majorează grila de impozitare pentru clădiri cu până la 50%

Plenul Senatul a votat, astăzi, OG 16/2022 pentru modificarea Codului fiscal, prin care grila de impozitare pentru clădirile rezidenţiale aflate în proprietatea persoanelor fizice a fost majorată cu până la 50%, dar marja în care se pot stabili impozitele locale pe teren şi imobile a rămas aceeaşi, 0,08 - 0,2. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale a fost votat cu 67 de voturi pentru, 37 de voturi împotrivă şi o abţinere. Senatul este primă Cameră sesizată, proiectul mergând la Camera Deputaţilor pentru votul final, relatează News.ro.

Senatorii au menţinut textul din Codul Fiscal în privinţa cotelor de impozitare, care sunt cuprinse intre 0,08 şi 0,2% însă au modificat valoarea impozabilă a imobilelor, care se va calcula în funcţie de materialele din care sunt construite. Astfel, pentru clădirile rezidentiale ş cele anexa, aflate în proprietatea persoanelor fizice, impozitul pe clădiri se calculează prin aplicarea unei cote cuprinse intre 0,08%-0,2%, asupra valorii impozabile a clădirii.

Cota impozitului pe clădiri se stabileşte prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Senatorii USR şi AUR au votat împotriva proiectului de lege. Proiectul merge la Camera Deputaţilor, for decizional.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Ce poate fi mai antiromânesc decât conducerea României și instituțiile statului care ne oferă doar crize în toate domeniile???? Ce oferă în afară de sărăcie, boală, taxe suprataxate, frig, foamete, salarii și pensii mizere, lgbt, greieri, inflație, vinderea resurselor, pământului, sclavie,, et..., în timp ce ei se îmbogățesc executând toate ordinele venite de la oculta mondială prin UE,, FMI, OMS, etc.... Mai rămâne și implicarea directă în război cu Rusia!!! Avem prea mulți trădători antiromâni care nu fac nimic pentru români și România!!!

    1. Tu esti tradatorul cel mai exponential!

      Securistule taci.

    Ne-au jecmanit si ne-au saracit PNL, PSD si UDMR. Acum ne cresc impozitele pe case cu 50%. Cat mai rabdam. Avem preturi la toate mai amri ca in Germania si salarii si pensii de mizerie. Ce nivel de trai avem cu acesti hoti si mafioti.

    CE MULT NE IUBESC SI NE RESPECTA ALESII NOSTRI DAND CU O MANA SI LUAND CU TREI-PATRU, PRECUM CARACATITELE!

    Prea putin!Puteti pune si impozit pe fum,peoxigen si existenta.

    Poate nu ar fi nici o problema cu aceasta majorare, numai ca acești bani se vor risipi pe salariile administrației și pe proiecte inutile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb