"Toţi cei care trimit arme în Ucraina sunt responsabili pentru ce se întâmplă acolo"

SERGHEI LAVROV: "Toţi cei care trimit arme în Ucraina sunt responsabili pentru ce se întâmplă acolo"

G.B
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 10 martie 2022

Serghei Lavrov

Serghei Lavrov

 

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a reclamat astăzi, după negocierile din Ankara, faptul că ţările europene trimit ajutor militar Ucrainei, spunând că atitudinea şi comportamentul acestora sunt " extrem de periculoase". El a precizat că cei care trimit arme în Ucraina trebuie să fie conştienţi că răspund pentru acţiunile lor, ca şi cei care trimit merecenari în Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.

"Vedem cât de periculos acţionează europenii care furnizează armament letal Ucrainei, încălcând principiile lor. (...) Toţi cei care trimit arme în Ucraina sunt responsabili pentru ce se întâmplă în Ucraina, inclusiv cei care trimit mercenari", a spus Lavrov.

"Nu plănuim să atacăm alte ţări, noi nu am atacat nici Ucraina. Am explicat de nenumărate ori. Situaţia a degenerat în Ucraina, unde era o ameninţare directă pentru Federaţia Rusă, în ciuda a numeroşi ani de discuţii, propuneri şi negocieri. Nu am fost niciodată ascultaţi, iar preşedintele Vladimir Putin a vorbit despre asta de foarte multe ori. Faptul că am vrut să eliberăm aceste teritorii ne arată faptul că erau atacuri plănuite asupra oamenilor, chiar în această lună. Sunt foarte multe acţiuni flagrante ale părţii ucrainene", a mai spus Lavrov.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. minconosule

    1. De departe, cele mai multe arme introduse in Ucraina sunt ale rusilor. Le trimit acolo impreuna cu soldati.

      In consecinta Rusia este principalul vinovat pentru ceea ce se intampla acolo, conform lui Lavrov. 

      De data aceasta nu a mintit.

    Si bombardati civili samd.

    Greu de crezut ca asta e diplomație.

    Diplomatia rusa, putinista a decazut la " hotul striga hotii " 

    Asta in conditiile in care Rusia trimite in Ucraina numai bomboane si ciocolata.

    Da,da,toata lumea este vinovata numai Rusia,nu!Curata ca lacrima,nu alta!Rusii nici n-au bombardat,nici n-au folosit arme interzise,trebuie pusi la icoana,niste sfinti!

    au reusit sa obtina recordul absolut in privinta tupeului, minciunii si manipularii Au reusit sa copromita Rusia pt cel putin un secol .

    Credibilitatea Rusie nu mai există. Cum nu își dau seama cei de la Kremlin de acest lucru ? Rusia nu are nici o șansă să mai existe pe termen lung în acest format politic. Mă aștept că pe final de luna China să își modifice pozitia publica fata de acțiunile de "dezanificare" ale Rusiei... Și apoi să-l văd pe Putin pozat in buncăr conform tradiției lansate in anii '40.

    1. Credibilitatea Rusie nu mai există de mult.

      dar avem credibilitatea demnitarilor din UE care sunt platiti de Putin !! 

      avem credibilitatea SUA!! dupa ce au gasit la Sadam renumitele arme pt distrugerea planetei,  

      sau dupa ce au vandut populatia afgana teroristilor

      iar de china! si tastatura se blocheaza cind scriu China 

    in primul rind bolsevici .regret ca europeni nu trimit mult mai multe arme letale pt., bolsevici si conducerea lor la care ar trebui ca divinitatea divina sa le itrerupa aerul pt., todeauna.

    Cei ce trimit arme nu fac decat sa prelungeasca acest razboi tragic. Vor fi si mai multi morti. Iar cand rusii vor fi incoltiti vor incepe razboiul nuclear. Iar cei ce isi roresc razboi si in Romania si alte tari Europene, arata ca nu au nici un fel de compasiune pentru popoarele lor. Aici va fi mult mai rau ca in Ucraina.

    1. alo, Ivan?

    Rusii sunt cei care trimit arme in Ucraina.

    Rusii trimit si soldati.

    SERGHEI LAVROV:"Toţi cei care trimit arme în (….) sunt responsabili pentru ce se întâmplă acolo"

    tocmai a depus marturie ca Rusia este responsabila [entru atacul terorist de la  

    "" 17 iulie, orele 17, (17 iulie 2014 ora 14:15 GMT,) cursa aeriana MH17 Amsterdam-Kuala Lumpur s-a prăbuşit în estul Ucrainei, pe teritoriul controlat de separatişti, la 50 de km de graniţa cu Rusia(rămăşitele avionului prăbuşit în apropiere de Grabovo, la 50 de km distanţă de oraşul Doneţk1, pe teritoriul controlat de separatiştii pro-ruşi s-au întins pe raza a mai multor kilometri, printre resturile avionului putând fi observate trupurile celor două sute nouazecişiopt de victime, din care cincisprezece erau membrii ai echipajului însoţitor de zbor şi 283 erau pasageri, între care se aflau 80 de copii.) acţiune servind „luptei pentru libertate” – slogan pe care şi teroriștii jihadului islamic îl afişează adesea. Analişti şi comentatori calificaţi, jurnalişti, oameni politici din spaţiul euro-atlantic au calificat acţiunea drept un act terorist, a cărui responsabilitate ar reveni Moscovei – cea care a furnizat echipamentele apte să doboare avionul şi, foarte probabil, specialiştii capabili de o astfel de performanţă criminală. Având în vedere că aceste acţiuni separatiste, sprijinite de Rusia, sunt calificate de guvernul ucrainean drept teroriste şi fac obiectul unei operaţii antiteroriste, comunitatea internationala trebuie sa analizeze această tragedie din perspectiva terorismul practicat de actori statali (Federatia Rusa ) şi non-statali (Republici Autoproclamate Independente) în istoria modernă a Europei. 

    Din punct de vedere tehnic, aeronava de pasageri MH17 a fost doborâtă de o 

    rachetă sol-aer, cel mai probabil lansată de o instalaţie de lansare tip BUK, aflată la 

    îndemâna insurgenţilor separatişti pro-ruşi, cel mai probabil livrată de armata rusă, la 

    aceasta referindu-se şi preşedintele american Barak Obama, atunci când a catalogat 

    incidentul ca fiind “o crimă de proporţii de nedescris”, afirmând de asemenea că “ceea ce s-a întâmplat nu a fost un accident” şi adăugând în continuare că „separatiștii nu

    ar fi putut să acționeze în modul în care au acționat fără sprijinul Rusiei "Drd. Luminiţa Ludmila /Neagu, A: Prabusirea cursei MH17 20.07.2014 

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb